Ragu de rata
Ragu de rata retete: cum gatesti ragu de rata si cele mai gustoase retete de tocanita de rata, pui de rata, tocanita din piept de rata, tocanita de rata cu cartofi, piept de rata cu ciuperci, rata caramelizata pe pat de varza rosie, rata la cuptor, rata la crock pot, rata salbatica cu varza, rata pe varza in vas roman.Paste Cu Sos Ragu De Rata
1 lingura ulei de masline 200g legume congelate mix cimbru rozmarin 410g rata 1 lingura bulion 400g rosii cherry 250g paste 40g branza Gruyere
Ragu de pui cu mango
piept de curcan sau pui, smantana lichida, ciuperci, usturoi, ceapa rosie, un praf curry, un mango taiat felioare, sare, piper, ulei de masline.Ragu: ceapa rosie, un fir doua de praz, o rosie, ketch up, otet balsamico lingurita cafea, ulei de masline.
Rata cu gutui, la slow cooker
pulpele si pieptul de la o rata 4 linguri sos soia 1 lingura miere 2 gutui mari
Rata sarbeasca
1 rata, 2 catei de usturoi, 100 g orez, 700 g cartofi, 3 cepe, 300 g ardei grasi, 200 ml smantana, sare boia de ardei.
Rata cu varza rosie si prune uscate
4 pulpe de ratao varza rosie 4-5 catei de usturoi100 ml otet balsamicgrasime de rata150 g prune uscatepraf de ghimbircimbru2 linguri de zaharo lingura de mieresare500 g cartofi500 ml supa de legume
Rata pe pat de ceapa la slow cooker Crock Pot
1 rata (aprox. 2 kg) 4 cepe albe mari 100 ml vin alb 3-4 linguri ulei de masline fulgi de chilli piper sare
Ficat de rata in crusta crocanta
4 bucati cu ficat de rata 2 oua faina pesmet sare piper
Ou de rata in crusta de pesmet
1 ou rata, o legatura patrunjel, 1 felie mozzarela , 1 lingura pesmet
Rata cu nuci
o rata tanara 2 cepe 5 catei de usturoi 2 lg unt 1 cana orez fiert 1 cana vin fiert 200 g miez de nuca zdrobita 2 frunze de dafin sare piper
Rață Peking - ce este și cum se prepară. Rețeta simplă
Rața Peking este un preparat tradițional chinezesc faimos pentru pielea crocantă și carnea suculentă. Pregătită dintr-o rață grasă, marinată și coaptă la perfecțiune, acest fel de mâncare este servit cu clătite subțiri, sos hoisin și legume proaspete.Descoperă rețeta simplă pentru a recrea acest preparat delicios acasă!
Friptura din piept de rata
un piept de rata 2 linguri de untura de porc sare, de dafin sau ce va place o ceapa un mar o gutuie 2-3 catei de usturoi o mandarina un pahar de vin
Rata umpluta la cuptor
Rata 1 buc Cartofi 1 kg Mere 1-2 buc Ceapa alba 2 buc Masline 4-5 buc Sare piper cimbru boia de ardei dupa gust Ulei de floarea soarelui 50 ml
Piept de rata cu mere caramelizate (Reteta video)
500 g mere rosii 350-400 g piept de rata 50 g zahar 40 g stafide boia dulce sare
Piept de rata cu piersici
2 bucati de piept de rata 4 piersici mari albe 80 g de unt vin alb sare piper putina sm^ant^ana
Ciorba taraneasca de rata
1 rata-700 ml bors- 3,5 l apa-150 gr mazare-15 gr fasole verde-2-3 morcovi-2 ardei grasi-1 ceapa-1 radacina patrunjel-1 radacina pastarnac-1 telina mica-1 cutie rosii-3-4 linguri verdeata(patrunjel, leustean)-sare
Salata De Rata Cu Pere
Perele se potrivesc perfect cu carnea de rata in aceasta salata in stil chinezesc.
Rata Condimentata Cu Sos De Coacaze Negre
Un preparat rapid si elegant pentru o cina in doi.
Friptura de rata pe varza in vas roman
1/2 varza mare alba1 morcov mare3 linguri bulionmararcimbrusare piperboiacarne de rata (eu am folosit pieptul si pulpele)
Rata delicioasa la cuptor
- o rata intreaga - 3 linguri miere de albine - 1 lingura otet balsamic - 1 lingura sos soia - 1 lingura sos worcestershire - zeama de la 2 portocale - putina salvie uscata - sare de mare, piper
Rata la cuptor (cu morcovi caramelizati in miere)
1 Rata2 Cepe marisoare2-3 morcovi marisori2-3 catei de ustroi5-6 frunze de salvie6-8 frunze basilikum1 crenguta mica de rosmarinsare,piper,un praf de boia/chili macinat fin1 cana apavin alb acrisor-dulce
Lasagna cu sos ragu si ciuperci
1 pachet foi lasagna cumparate sau de casa (cca 20 de foi) 10 felii branza topita 200 g bacon sau kaiser 3 oua 500ml smantana lichida 300 g cascaval sare,piper 2 foi de dafin Sos ragu: 1 kg carne tocata (vita,porc sau amestec) 1 l suc de rosii 500ml vin rosu 2 cepe mari 4-5 catei de usturoi Sos de ciuperci: 300 g ciuperci proapspete 2 cepe mari-200g 2 morcovi-200g 500 ml suc de rosii sare, piper
Pulpe de rata umplute
4 pulpe de rata, 4 felii de sunca Praga, carnea de pe oasele care se scot de la pulpe, cateva boabe de fistic, 1 galbenus, paine alba uscata, lapte, unt, 2 frunze de salvie, patrunjel, sare, piper, Pentru sos:4 polonice de fond de rata brun (asa zic ei in reteta, eu am pus la fiert grasimea si oasele de la pulpe, si am facut rapid o supa), 2 lingurite de otet balsamic, 1 pahar vin alb sec, 1 morcov, 1 ceapa, 1 telina (nu aveam), unt.
Rata delicioasa la cuptor
o rata intreaga 3 linguri miere de albine  1 lingura otet balsamic  1 lingura sos soia 1 lingura sos worcestershire  zeama de la 2 portocale putina salvie uscata  2 foi de dafin sare de mare piper
Pulpe de rata la Crock Pot
3 pulpe de rata 1 lingura de sare mare 1 lingurita nucsoara macinata 1/2 lingurita ienibahar macinat 1/4 lingurita piper macinat 1 lingura gin (sau alta tarie)` 4 catei de usturoi 3 foi de dafin
Rata Cu Prune
Daca vrei sa-ti impresionezi partenerul trebuie iti recomand acest piept de rata cu prune.
Rata dezosata umpluta
1 rata tanara, grasuta1 lingura de mustar1 lingurita de amidon alimentar350 de grame de carne slaba, tocata1 ceapa rosie de dimensiune medie2 mere mici, curatate de coaja si taiate in cubulete3 linguri de merisoare deshidratatecoaja rasa fin si zeama de la o portocala1 corn uscat, inmuiat in apa si stors binesare, piper, nucsoara rasa2 linguri de ulei de masline3-4 mere (optional) pentru copt alaturi de rata1 lingurita de miere de albine + 1 lingurita de mustar pt. glazura
Rata Adobo
Desi reteta originala se face cu pulpe de pui, aceasta versiune se face cu pulpe de rata pentru un plus de savoare.
Rata cu prune condimentate
Cu o aroma usor fructata, aceasta reteta este inspirata din bucataria chinezeasca si te va surprinde cu siguranta.
Cum faci rață pe varză - simplu și ușor
Vrei să prepari o rață pe varză gustoasă, dar te sperie rețetele complicate? Nu-ți face griji! Rața pe varză e mai ușor de făcut decât crezi. Urmează rețeta și vei avea pe masă o cină delicioasă, demnă de un restaurant.
Friptura de rata cu sos de fructe de padure
2 pulpe de rata o lingura de untura de porc sare,piper enibahar,nucsoara rozmarin,cimbru coreandru (macinate si boabe) o ceapa 2-3 catei de usturoi, de dafin o portocala, un pahar de vin alb fructe de padure(afine,mure zmeura- ce se poate)- eu am folosit afine si mure de la congelator
Piept de rata cu ciuperci si otet balsamic
1 piept de rata;200 gr ciuperci;1 ceapa de apa;50 ml whiskey;50 ml otet balsamic;sare; piper
Friptură de rață cu portocale - o rețetă simplă și delicioasă
Descoperă cea mai ușoară rețetă de rață la cuptor cu portocale. Obține o friptură fragedă și aromată, perfectă pentru orice ocazie.
Rata aromata in sos de vin rosu
1 rata 2 linguri miere 1 lingurita melasa 4 linguri ulei de masline cu aroma de lamaie 1/2 lingurita scortisoara macinata sare de mare 2 crengute de rozmarin frunzele rupte apoi tocate marunt 500 gr cartofi noi decojiti 375 ml vin rosu 2 linguri dulceata de trandafiri
Rata caramelizata
1 rata de cca 2 kg 4 linguri de miere 2 linguri de ulei 1 litru de apa 1 pahar de vin roze dulce 1 portocala Garnitura: 1 kg de ghebe 1.5 pahare de vin roze demisec 2 linguri de ulei 1 frunza de dafin
Piept De Rata Cu Noodles Si Mango
Un preparat inedit, pentru serile in care vrei o cina speciala.
Rață caramelizată aromată pe pat de varză roșie
Cauți un preparat spectaculos și delicios, perfect pentru masa de sărbătoare? Atunci trebuie să încerci rețeta noastră de rață caramelizată aromată pe pat de varză roșie dulce-acrișoară.O rețetă festivă, perfectă pentru ocazii speciale.
Ciorba de rata cu taitei
1 ceapa, taiata marunt 1 morcov taiat cuburi 1 pastarnac, taiat cuburi 1 bucata telina, taiata cuburi taitei (facuti de mama de data asta) apa tacam de rata si inca o ceapa
Pulpe de rata in sos de vin rosu
2 pulpe de rata ( a ca. 350 g );200 ml vin rosu, de preferinta sec;200-250 ml supa de pui;1 lingurita cu virf de pasta de rosii;4 catei de usturoi;Sare;1/2 lingurita boabe de piper;2 cuisoare;4-6 frunze de salvie;ciuperci;patrunjel.
Supa de rata ^in stil asiatic la Crock-Pot
carne de rata (eu am folosit aripi pulpa pipota) 50 g porumb 150 g ciuperci de padure 80 g muguri de bambus 10 cm dintr-o radacina de praz jumatate dintr-un ardei rosu un morcov mic o lingura cu sos de soia un manunchi de taietei din faina de hrisca 2-3 felii de ardei iute sare roz piper Szechuan
Pulpe de rata cu telina si mere
Usor de preparat si foarte aromata, aceasta reteta este perfecta pentru mesele alaturi de cei dragi.
Pulpe De Rata Cu Mere Si Telina
6 pulpe de rata 1 telina mica (aproximativ 600g), decojita si taiate in bucati de 2cm 3 mere, taiate in cate 6 felii 3 cepe rosii mici, taiate in cate 6 felii 50ml ulei de masline 5 crengute de salvie
Piept de rata cu cartofi in sos de mere la Crock Pot
4 bucati piept de rata aproximativ 700-800 gr cartofi 3 mere(de preferat un soi de mere mai tare) 200-250 ml suc natural din mere 2 cepe 3 linguri ulei de masline sare roz de Himalaya cu chili dupa gust piper proaspat rasnit dupa gust 1 lingurita cimbru uscat
Piept de rat~a cu gutui si sos de vin de Porto
piept de rat~a 1 lingur~a ulei de m~asline 100 ml sm^ant^an~a 100 ml vin de Porto sau Madeira 1 lingurit~a maizena ( amidon de porumb) 4 gutui sucul de la o l~am^aie 1 baton de scortisoar~a 100 gr zah~ar 1 lingur~a unt cimbrisor,sare si piper curcuma
Friptură de rață cu cartofi dulci
Rața la cuptor cu cartofi dulci este o rețetă perfectă pentru un prânz de duminică sau o cină specială. Carnea de rață este fragedă și suculentă, iar cartofii dulci devin moi și caramelizați la margini. Această rețetă este relativ simplă de preparat, dar rezultatul este un fel de mâncare cu adevărat impresionant.
Curry de rata la Crock Pot
Piept de rata &ndash 3 buc Ardei gras rosu &ndash 3 buc Usturoi &ndash 3-4 catei Lemongrass uscat &ndash 1 lingurita Praf de curry &ndash 2 lingurite Lapte de cocos &ndash 200 ml Cardamon negru &ndash 1 buc Scortisoara &ndash ½ lingurita Amidon de porumb &ndash 2 lingurite Ghimbir ras &ndash ½ lingurita Ardei iuti &ndash 3 buc Castraveti murati &ndash 4 buc Sare si piper &ndash dupa gust
Piept de rata cu sos de portocale si vin rosu si ciuperci champignon cu patrunjel
2 piepti de rata 200 suc de portocale proaspat stors 50 ml vin rosu sec 10 ml sos soia 1 lingura de miere 500 g ciuperci champignon 100 ml vin rosu 30 g unt patrunjel sare piper ulei de masline
Piept de Rata in Crusta de Piper
1 piept de rata dezosat, cu piele2 linguri piper rosu si negru pisate in mojarsareGarnitura:1 cana cus-cus de granulatie mica1 si 1/2 cana supa de pui sau apa2 cani brocolisare, piperSos de fructe de padure:1 cana fructe de padure1/2 cana vin rosu1 lingura zahar brunrozmarin1 lingura unt
Tortellini cu sos picant
1 cutie tortellini cu prosciutto crudo sau carne 2 linguri sos ragu 3 linguri smantana 2 linguri ketchup picant 2 catei de usturoi
Curry de rata cu ananas
Merita sa prepari in casa pasta de curry pentru aceasta reteta saraca in calorii.