Supa crema de sfecla

Supa crema de sfecla retete: cum gatesti supa crema de sfecla si cele mai gustoase retete de supa crema de legume, supa crema de ciuperci, supa crema de legume coapte, supa crema broccoli de post, supa crema, supa crema ciuperci, supa crema de broccoli de post, mancare de sfecla rosie, ciorba de sfecla rosie cu carne.

Supă cremă de sfeclă cu ghimbir

Supa cremă de sfeclă este una dintre cele mai de efect din punct de vedere al aspectului. Nu ai cum să treci cu vederea culoarea puternică, iar dacă o servești cu puțin iaurt deasupra, efectul este și mai intens. Supa cremă de sfeclă roșie cu ghimbir este foarte gustoasă și sănătoasă și se face foarte ușor. Este foarte potrivită pentru un prânz rapid și gustos. 

Supa Crema De Sfecla, Cu Mere, Hrean Si Galuste

O supa hranitoare si racoroasa, perfecta pentru zilele toride de vara.

Supă cremă de zucchini

Atunci când nu ai timp sau chef să gătești, o supă cremă te scoate întotdeauna din încurcătură. Se face ușor, repede, nu ai nevoie de multe ingrediente sau foarte multă îndemânare. Nici nu trebuie să tocați cu grijă legumele, pentru că oricum veți pasa supa.  În plus, într-o jumătate de oră aveți o masă delicioasă, sănătoasă și rapidă. Supa cremă de zucchini este plină de vitamine, nu are multe calorii și poate fi o masă delicioasă și pentru copiii mici. 

Ciorba de sfecla rosie

500 gr sfecla rosie1,5 l supa de oase,1 ceapa, 1,5 l apa,1 telina, sarejumatate de lamaie,1 legatura leustean,125 gr smantana,

Supă cremă de dovlecei cu parmezan

Dintre toate ciorbele și supele, cele de legume, cremă, sunt cel mai ușor de făcut și cele mai versatile. Le puteți face din orice legume vă plac, pornind de la aceeași rețetă de bază.  Astăzi vă propunem o supă cremă de dovlecei, rapidă, delicioasă și ușoară, perfectă pentru vară. Se face ușor și este nemaipomenită pentru un prânz în familie. Este și pe placul copiilor și este un preparat la îndemână, pentru că dovleceii se găsesc peste tot în această perioadă. 

Pasta De Sfecla Si Menta

O pasta perfecta pentru a o savura cu legume crude.

Supă cremă de cartofi dulci

Supele cremă sunt printre cele mai ușoare și la îndemână supe și ciorbe pe care le puteți prepara. Puteți combina orice fel de legume cu condimentele preferate și, în mai puțin de o oră, aveți un fel de mâncare delicios și sănătos. Rețeta pe care v-o propunem astăzi este o supă cremă de cartofi dulci, pe care o puteți prepara și în varianta de post. Trebuie doar să renunțați la smântâna lichidă din rețetă. 

Supă cremă picantă cu creveți

Supele cremă sunt o alegere rapidă, delicioasă și sănătoasă pentru o masă preparată în casă. Dacă v-ați plictisit de supra cremă de legume, clasică, îi puteți da oricând un twist cu un gust picant și câțiva creveți.  Supa pe care v-o propunem astăzi pornește de la rețeta banală de supă cremă de legume, dar este transformată într-o masă care s-ar putea regăsi lejer în meniurile restaurantelor cu pretenții. Unde mai pui că arată și miroase delicios, iar combinația de texturi este delicioasă. 

Supă cremă de legume coapte

V-ați gândit vreodată să faceți supă-cremă din legume coapte? Gustul este mai intens, iar aroma nu se compară cu cea a supei făcute din legume fierte.  Supa-cremă de legume coapte se face foarte simplu, nu are nevoie de foarte multă atenție și este extrem de gustoasă, nefiind nevoie să mai adăugați smântână. Se poate improviza foarte ușor, în funcție de ce legume aveți prin frigider și nu este neapărat nevoie să respectați o anumită rețetă. Pentru un gust bogat, ar trebui să predomine rădăcinoasele, în rest puteți adăuga ce vă place și ce aveți în momentul respectiv la îndemână.

Friptura De Vita Cu Sfecla Caramelizata

Aceasta friptura de vita, cu sfecla alba, caramelizata, are un gust atat de bun pe cat de bine arata.

Supă cremă de linte în stil marocan

Supele cremă sunt cele mai ușoare și mai rapide. Dacă nu ați preparat ciorbe și supe până acum, o supă cremă este un punct de pornire excelent, pentru că nu necesită cine știe ce experiență în bucătărie, nici prea mult timp de preparare.  Astăzi vă propunem o supă cremă de linte după o rețetă marocană. Există multe feluri de a face supă de linte, majoritatea inspirate din bucătăriile orientale. Diferă puțin modul de preparare și condimentele, dar rețeta de bază este aproximativ aceeași. 

Risotto cu sfecla rosie si hrean

4 linguri ulei de masline1 ceapa rosie mare3 catei de usturoi400g orez1,3l supa de legume425g sfecla rosie, fiarta si taiata in cuburi4 linguri marar tocat1-2 linguri hrean ras50g nuci sau migdalesare si piper

Supă cremă de roșii cu ardei copți

Supele cremă sunt pline de vitamine și nutrienți, sunt ușor de făcut și reprezintă o alegere excelentă pentru un prânz delicios, sănătos și ușor de preparat. Pot fi introduse foarte ușor în alimentația copiilor și sunt o alegere delicioasă, mai ales dacă cei mici nu prea sunt fani ciorbe.  Astăzi vă propunem o rețetă simplă și delicioasă de supă cremă de roșii și ardei copți. Puteți folosi roșii la borcan, dacă nu este sezonul lor și nu aveți la îndemână roșii proaspete de grădină. De asemenea, puteți folosi ardei copți congelați.

Supă cremă de năut

Supele cremă sunt cele mai rapide și ușoare variante din categoria ciorbelor. Se fac ușor, nu vă trebuie cine știe ce calități sau pregătire culinară, nici nu trebuie să tocați legumele foarte fin, pentru că oricum vor fi pasate ulterior. Rețeta pe care v-o propunem astăzi este o supă cremă delicioasă, sățioasă și rapidă, de năut. Dacă alegeți năutul la conservă, supa va fi gata în mai puțin de o oră. 

Supă cremă de cașcaval

Supa cremă de cașcaval este un preparat care poate părea sofisticat și pretențios, dar nu este deloc așa. Se face ușor, ca orice altă supă cremă. Secretul este să alegeți un cașcaval de calitate, ideal cheddar, și să serviți supa imediat ce ați pregătit-o. În caz contrar, își va schimba consistența și nu va mai putea fi reîncălzită. 

Prajitura fina cu sfecla si crema de branza

Blat: -4 oua -150 gr zahar -1 cana sfecla razuita -250 gr faina -1 plic praf de copt -2 lingurite scortisoara -2 lingurite ghimbir razuit -200 ml ulei Pt crema : -250 gr branza de vaci -200 ml iaurt cu gust de fructe -4 linguri zahar praf (sau tos) Decor : -un plic gelatina -ornamente colorate sau orice doriti

Bors de sfecla, cu smantana si feta

Sarac in grasimi si calorii, acest bors este incredibil de bun.

Supa-crema cu sfecla si dovleac

-2 sfecle -2 cepe -2 morcovi -cca 200 g dovleac -ceapa verde -2 linguri ulei -un virf de lingurita de cimbru - un virf de lingurita de oregano -marar -sare piper dupa gust -felii de paine -1-2 catei usturoi -branza de vaci

Supă cremă de sparanghel, simplă și rapidă

400ml supa de pui 1/4 cana apa 1 cartof curatat si taiat cubulete 1 ceapa, taiata marunt 1 catel de usturoi, maruntit 1/2 lingurita cimbru 1/2 lingurita menta uscata 1/8 lingurita sare 350g sparanghel 45g prosciutto, taiat piper

Sfecla conservata cu chimen

3 kg sfecla, 6 lg zahar, otet, sare, chimen, aspirina

Supă cremă de rădăcinoase

Supele cremă sunt foarte sățioase și ușor de făcut. În plus, sunt o alegere foarte sănătoasă, datorită conținutului mare de legume. Este nevoie de un boost de vitamine, mai ales în sezonul rece, când organismul trebuie să facă față schimbărilor bruște de temperatură și virozelor.  Astăzi vă propunem o supă cremă de rădăcinoase, plină de vitamine și foarte hrănitoare. Se face ușor și are un gust deosebit, datorită condimentelor pe care le vom pune. În plus, este o alegere delicioasă și sănătoasă și pentru prânzul copiilor. 

Milkshake de capsuni si sfecla

100 gr capsunio jumatate de sfecla rosie, mica, fiarta100 ml iaurt

Supă cremă de ciuperci

O supă-cremă este întotdeauna o variantă sănătoasă și hrănitoare pentru prânz sau cină. Cu atât mai mult o supă-cremă de ciuperci, care sunt unele dintre cele mai sănătoase și hrănitoare legume, cu un număr mic de calorii și extrem de gustoase. Supa-cremă de ciuperci este ideală în sezonul rece, se face extrem de simplu și nu necesită foarte mult timp de preparare. În plus, este prietenă cu silueta, este foarte gustoasă atât caldă, cât și rece și poate ține locul unei mese, pentru că este foarte hrănitoare. Pentru supa-cremă de ciuperci puteți folosi orice tip de ciuperci doriți, de la banalele champignon, până la tipuri mai pretențioase și mai scumpe de ciuperci. Vă asigurăm că un mix de champignon și pleurotus, în proporții variabile, este ideal pentru cea mai gustoasă supă-cremă de ciuperci.

Orez cu sfecla rosie

Daca va place orezul va invit la o portie... doar e post. 125g orez 1 lingurita ulei masline 1 sfecla rosie fiarta 1 morcov fiert Curry Sare Piper

Supa crema de rosii la slow cooker

1 kg rosii decojite si curatate de seminte si cotoare 1 ceapa 2 morcovi 2 frunze dafin sare piper 1 l supa legume 75 g crema branza 2 linguri parmezan ras 150 g paste tip ravioli sau tortellini

Suc de sfecla rosie cu mere

Pentru 2 pahare:2-3 buc. de sfecla rosie, medii5 morcovisucul de la 1/2 de lamaie2 mere2cm ghimbir proaspat

Supa-crema De Vinete

3 rosii medii1 vanata1 ceapa mica6 catei de usturoiuleicimbrucuminsare, pipersupa de legume sau de pui1 cartof (optional)

Supa-crema De Legume Cu Crutoane

Puteti folosi orice leguma sau zarzavat aveti si sa faceti combinatiile dorite. Eu fac aceasta supa-crema in tot timpul anului atat cu legume si zarzavaturi proaspete cat si congelate. morcov, fasole verde,mazare,ardei gras,rosii,gulie,sfecla rosie,cartofi,frunze de telina, verde. sare,piper,condimente putin ulei

Mancare de orez cu sfecla rosie

1 cana de orez 1 sfecla rosie coapta sau fiarta 50 ml ulei 1 ceapa alba sare piper apa cascaval razuit.

Gazpacho de morcovi - rapid și sănătos

Vara, rețetele care nu necesită preparare termică sunt cele mai populare, fie că vorbim despre mâncăruri clasice sau deserturi. Nimic nu se compară cu o supă rece, o salată rapidă sau o înghețată făcută în casă.  Rețeta pe care v-o propunem astăzi este una extrem de simplă, răcoritoare și plină de vitamine. Gazpacho de legume, în care morcovii sunt vedeta. E gata în 10 minute, nu necesită nici timp, nici răbdare prea multă și veți avea un bol plin cu vitamine și fibre proaspăt stoarse, din legume. Supele gazpacho au avantajul că substanțele nutritive din legume rămân întregi și nu se pierde nimic, pentru că nu sunt preparate termic. 

Supa-crema de ciuperci irlandeza

100 gr unt1 ceapa4-5 cartofi albiaprox 800 gr ciuperci champignon1 cana de supa de puisarepatrunjel proaspat

Supa crema de sparanghel

700g sparanghel verde1 ceapa mare tocata3 linguri unt600ml supa de pui100g smantanazeama de lamaie dupa gustsare si piper

Sfeclă cu hrean la borcan, pentru iarnă

Este sezonul murăturilor și al conservelor pregătite pentru iarnă, așa că astăzi vă propunem o rețetă de sfeclă murată cu hrean, perfectă pentru iarnă. Salata de sfeclă murată se potrivește cu orice, mai ales în sezonul rece și este plină de vitamine și antioxidanți.  Pentru a fi pusă la borcan, sfecla trebuie mai întâi fiartă sau coaptă, pentru a se frăgezi. Ambele variante sunt la îndemână, dar sfecla coaptă în cuptor are o aromă mai puternică decât cea fiartă. Așadar, dacă alegeți să puneți sfeclă la murat, vă sugerăm să o coaceți înainte. 

Tort Cu Sfecla Si Ciocolata Cu Lapte

Desi sfecla nu este tocmai un ingredient obisnuit pentru dulciuri, acest tort este pur si simplu divin.

Tagliatelle cu leurda si sfecla rosie

Ingrediente pentru pastele sfecla rosie: 750 g faina ( eu am folosit faina de la moara ) 250 ml suc proaspat de sfecla ( este bine sa mai aveti la &icircndem&acircna 50 ml de suc pentru orice eventualitate ) 1 ou Ingredientele pentru pastele cu leurda: 750 g faina 250 g leurda 1 ou

Pui cu legume, cartofi si salata de sfecla

1 pui potrivit2-3 cartofi½ punga legume congelatecondimente pentru pui1 sfecla mare1 hrean miculei de maslineotet

Supa crema de usturoi cu smantana

1 litru supa de pui sau apa 50 g unt 2 linguri faina 10 catei de usturoi 5 cartofi potriviti 100 ml smantana dulce crutoane cascaval patrunjel piper sare

Salata de iaurt cu sfecla si menta

200 gr iaurt cremos 4 linguri de sfecla data pe razatoare sare piper menta proaspata sau uscata (eu am folosit uscata)

Reteta bucovineana de bors de sfecla rosie

4 buc sfecla rosie1 ceapa1 morcov1/2kg cartofi2 oua1 cana de smantana1 lingura pasta de ardei1 lingura bulion de rosii1l borstaiteileustean

Tarte cu sfecla, somon afumat si hrean

O reteta simpla si sanatoasa, cu o combinatie savuroasa de somon, sfecla si hrean.

Rondele de clatite de sfecla cu crema de branza

250g faina alba4 sfecle rosii fierte2 oua200ml apa mineralao cutie crema de branza cu smananta2 fire ceapa verde4 fire marar2 fire patrunjel1 ardei rosu

Supa crema de morcov

morcovi 0,800 kgceapa 0,200 kgunt 0,075 kglapte 0,200 l2 galbenusuripaine alba 0,150 kgfaina 0,050 kgsupa de oase 1,500 lsare 0,020 kg

Salata de sfecla rosie cu ulei de struguri

4 bucati sfecla rosie 1lingura hrean ras marinat in otet 1 lingurita seminte de chimen 1 lingura zahar tos 3 linguri ulei de struguri 1/2 lingurita sare

Supă rece de castravete (gazpacho)

Vara, supele reci, gazpacho, sunt ideale pentru un prânz rapid și răcoritor. Se fac repede, în 5 minute supa este gata, nu necesită preparare termică și pot fi făcute din orice combinație de legume și arome. Supa pe care v-o propunem astăzi este extrem de ușoară, răcoritoare și gustoasă. În plus, are puține calorii și vă puteți bucura de câteva porții fără să vă simțiți vinovați. 

Clatite cu sfecla rosie

400 gr de faina1 lingurita praf de copt1 lingurita bicarbonat2 linguri de zaharun praf de sare400 ml de lapte1 ou batutesenta de vanilie sau de lamaieputin ulei1 sfecla rosie fiartaiaurt gras

Supa-crema de topinambur

500 g topinambur 1 fir praz 2 cartofi medii 1litru supa de legume 100 ml vin alb sec ulei de masline sare piper 2 crengute rozmarin 2 crengute cimbru proaspat

Supa crema de morcovi cu dovlei la slow cooker

7 morcovi 1 zucchini mare 1 ceapa 1 felie telina 1 cartof rosu 1 l supa legume sare piper 100 ml smantana

Supa crema portocalie

Legume(aproximativ 2.5kg): morcovi, cartofi dulci, dovleac dolarit. 1 ceapa rosie, 3 lg ulei masline, 5 catei usturoi, sare, paprika, ardei iute.

Bors Manastiresc cu ciuperci

bors de putina, ciuperci (ghebe), morcov, telina, patrunjel radacina, pastarnac, 4-5 cartofi, sfecla rosie, loboda, stevie, leustean (eu am folosit uscat), putin zarzavat de la borcan.

Tort de ciocolata cu sfecla

150g zahar tos100g unt65g sfecla rosie, razuita60g faina2 oua3 linguri cacao1/2 lingurita extract de vanilie1/2 lingurita praf de copt100ml frisca lichida200g ciocolata cu lapte