Supa de chimen ungureasca

Supa de chimen ungureasca retete: cum gatesti supa de chimen ungureasca si cele mai gustoase retete de supa de mere ungureasca, supa ungureasca, dieta cu chimen, cuib de viespi reteta ungureasca, supa de andive, supa de galuste, supa de burta, supa de legume, supa de pui, supa crema de legume.

Supă ungurească de chimen

Supa de chimen este una dintre supele populare în Ungaria. Este delicioasă, sănătoasă, simplă și rapidă.

Supa de chimen cu fenicul

fenicul2 l apa2 morcovitelinao ceapao lingura de chimenunt

Supa cu legume, kaiser si chimen

200 g kaiser, 1/2 lingurita chimen, sare, piper, 2 morcovi, 2 cepe, 1 ardei, 3 cartofi, 2 linguri orez, 2 rosii, frunze dafin, 1 bucata telina, 1 bucata pastarnac

Supă ungurească de ciuperci

Bucătăria ungurească este extrem de ofertantă, mai ales atunci când vine vorba despre ciorbe sau tocănițe. Și românii au împrumutat de la vecinii unguri câteva rețete delicioase, care merită să fie cunoscute și încercate de cât mai multă lume. Dacă vă plac ciupercile și mai ales supele pe bază de ciuperci, trebuie să încercați această supă ungurească! Puțin picantă, cremoasă, acrișoară și delicioasă, supa ungurească de ciuperci este genul acela de mâncare de care te îndrăgostești de la prima degustare.  AICI v-am arătat cum să faceți supă cremă de ciuperci, astăzi venim cu o rețetă nouă de supă pe bază de ciuperci, ideală pentru un prânz delicios și sățios.

Supă cremă de gulii ungurească

Supă cremă de gulii este un preparat gustos și ușor, un mod încăntător de a începe o masă cu mai multe feluri de mâncare. Vezi ingredientele și cum se prepară.

Supă ungurească de mere

Supa de mere e un preparat clasic în bucătăria ungurească, cunoscută pentru gustul său echilibrat și reconfortant. E o supă cremoasă, cu o textură fină, unde dulceața merelor se împletește cu note acrișoare și condimente aromate.Încearcă acest fel de mâncare inedit pentru care nu ai nevoie decât de 35 de minute.

Supa De Dovleac Cu Chimen Si Toast Cu Branza

Chimenul completeaza perfect dovleacul in aceasta reteta. Si nu trebuie sa-ti faci griji in ceea ce priveste numarul de calorii, chiar daca o servesti cu toast cu branza.

Supa crema de ceapa

500 g ceapaseminte de chimencimbru uscatpipertrei linguri de uleiotet balsamicuntvin rose

Supa De Telina Cu Condimente

O reteta care iti va economisi si timp si bani.

Covrigiei din faina integrala si chimen

200g apa 1 lingurita sare 1 lingurita rasa chimen macinat (grosier) 1/2 lingurita zahar 2 linguri ulei 500g faina integrala 10g drojdie uscata Pt glazura: 1 ou 1 lingurita lapte 1/2 lingurita chimen macinat (grosier)

Gulaș de vită - rețeta originală ungurească

Descoperă cum să faci un gulaș de vită delicios și autentic, direct din bucătăria ta. Urmează rețeta pas cu pas și bucură-te de un fel de mâncare ce încântă simțurile.

Sfecla conservata cu chimen

3 kg sfecla, 6 lg zahar, otet, sare, chimen, aspirina

Saleuri cu chimen

un pachet de aluat fraged de 800g. din comert, un ou, samanta de chimen, un praf de sare.

Spirale cu chimen

1 pachet foietaj 3 linguri chimen 3 linguri sos de rosii (ketchup picant) 1 galbenus de ou 2 lingurite de susan

Supă de chimen - rețeta simplă

Supa de chimen este o supă delicioasă și hrănitoare, care poate fi consumată atât iarna căt și vara.

Supa Enchilada de pui

O supa aromata, servita cu branza Cheddar rasa si tortilla.

Supa-crema de fasole

600 gr fasole fiarta - ori fierbeti voi ori cumparati conserve 900 ml apa 4 catei de usturoi 1 ceapa rosie (eu nu am folosit) 5 linguri ulei de masline 4 rosii 1 lingurita seminte de fenicul 1 lingurita seminte de chimen 3 linguri busuioc sare piper 4 linguri parmezan ras (optional din punctul meu de vedere)

Rondele picante din foietaj, cu ketchup si chimen

1 pachet foietaj Bella ketchup dulce seminte de chimen amestec de condimente &quotHot &amp Spicy&quot

Saleuri cu chimen si cascaval

500 gr faina alba 25 gr drojdie proaspata 2 oua (unul pentru uns) 150 gr grasime porc 100 gr ulei 50 gr cascaval chimen sare

Saleuri cu mac, susan si chimen

Ma gasiti si pe blogul meu culinar! http://bunataticulinare.wordpress.com Aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 800 g foietaj Bella am folosit eu Un ou sare mac susan chimen

Biscuiti din branza Cheddar cu chimen

350 g branza Cheddar data pe razatoare 200 g faina113 g unt moalejumatate lingurita chimen 1/4 lingurita sare

Feta cu chimen si lamaie

250g branza feta taiata cubulete de 2-3 cm O lingurita chimen O lingura ulei masline O lingura patrunjel tocat Zeama de la jumatate lamaie

Varza cu masline la cuptor

-1 1/2 kg varza murata -2 cepe -200g masline verzi -1kg cartofi albi -sare -piper -chimen -250ml supa de carne -200ml smantana -100g cascaval ras

Turta cu branza si chimen

1 cubulet drojdie, un varf cutit de sare, 1/2 lingurita zahar, 4 linguri de ulei, 250 ml apa calduta, 1 ou, faina, branza sarata, chimen.

Briose cu chimen

200 gr faina200 ml lapte2 oua2 linguri de uleipraf de copt un plic250 gr cascaval2 lingurite de chimen

Triunghiuri cu branza sau cu sunca

1 pachet aluat foietaj 1 ou pt uns mac chimen. Pt umplutura de branza: 4 linguri branza telemea razuita piper 1 ou 1 lingurita chimen. Pt umplutura de sunca: 4 linguri sunca pt pizza razuita 1 lingurita chimen piper 1 lingurita oregano 1 ou.

Mancarica ungureasca de cartofi cu vitel

900g carne vitel, 900g cartofi, o ceapa mare,un ardei gras verde si unul rosu, sare, boia, piper, 2 rosii, marar, 3 linguri ulei.

Starter cu ciuperci de padure si chimen negru

un pachet de foi pentru placinta 100 g unt 400 g hribi 5 rosii cherry o m^ana de arpagic rosu 3 oua 150 ml iaurt 150 ml vin alb demidulce sare si piper chimen negru

Briose cu cascaval Sofia si chimen

200 gr cascaval Sofia200 ml lapte200 gr faina2 oua2 linguri ulei1 lingurita seminte chimen1 plic praf copt

Supă cremă de zucchini

Atunci când nu ai timp sau chef să gătești, o supă cremă te scoate întotdeauna din încurcătură. Se face ușor, repede, nu ai nevoie de multe ingrediente sau foarte multă îndemânare. Nici nu trebuie să tocați cu grijă legumele, pentru că oricum veți pasa supa.  În plus, într-o jumătate de oră aveți o masă delicioasă, sănătoasă și rapidă. Supa cremă de zucchini este plină de vitamine, nu are multe calorii și poate fi o masă delicioasă și pentru copiii mici. 

Prajitura ungureasca cu mere

500 g faina alba 2 oua 250 g marga Rama 20 g drojdie 5 linguri zahar praf 2 kg mere 150 ml smantana 1 plic zahat vanilat 1 plic praf de copt 2-3 linguri zahar tos 1 lingura scortisoara pudra 2-3 linguri pesmet

Paprikas de pui si cartofi intregi

4 pulpe de pui sau un pui intreg 1 lingura paprika ungureasca 2 linguri pasta de tomate 1 ceapa 2 catei de usturoi 6 cartofi mijlocii sare,piper 2 linguri ulei

Sărățele cu brânză și chimen – o gustare delicioasă, gata în doar 30 de minute

Sărățelele cu brânză și chimen, preparate în casă, au aluatul atât de fraged încât se topesc în gură. Pot fi preparate în mai multe feluri, cu mac, susan, brânză, cașcaval sau de post.

Snitel De Pui Cu Orez Condimentat

Iubesc snitelul de pui pregatit astfel, iar orezul ramane garnitura mea preferata.

Salata de morcovi si chimen in suc de portocale

600 g morcovi taiati felii, 200 ml de suc de portocale, 1 lingurita de chimen, 1 lingura de ulei de masline.

Medalion de curcan cu sos de unt, lamaie si chimen

3 medalioane de curcan 1 cub de unt zeama de la o lamaie coaja de lamaie rasa 1 lingurita de chimen sare piper proaspat macinat.

Supa frantuzeasca de ceapa

3 cepe mijlocii1 l supa de carne2 galbenusurifainauntnucsoarapipersare

Supă de gulii și cartofi

Supa de gulii și cartofi pregătită după această rețetă cu origini germane este cremoasă, gustoasă, hrănitoare și sănătoasă. Vezi ingredientele și modul de preparare.

Supa greceasca

1 l supa de pui/legume,100 gr. orez,2 buc. oua,zeama de la o lamiie,o lingurita patrunjel tocat

Ciorbă de pește cu paprika. Rețeta ungurească

Ciorbă de pește cu paprika, o ciorbă de pește delicioasă și aromată, preparată după rețeta tradițională ungurească. Rețetă tradițională explicată pas cu pas pentru un gust autentic.

Pilaf De Miel

Un pilaf de miel picant, cu coriandru, ardei iute si cardamom pe care il poti pune in farfurii in numai o jumatate de ora.

Tocăniță irlandeză de porc

Ce faci când ai la dispoziție o bucată de carne de porc și nu ai poftă de o banală friptură? Faci o tocăniță irlandeză de porc, cu legume și bere brună.  Tocănița irlandeză este o mâncare care nu lipsește de pe mesele irlandezilor atunci când sărbătoresc St. Patrick's Day. Tocănița cu carne de porc a ajuns să fie populară și în alte bucătării din lume, datorită faptului că se face ușor și este extrem de gustoasă. Carnea de porc fiartă în bere, cu sos și cu legume, alături de o porție de piure de cartofi, este o idee perfectă pentru cină sau prânz, atunci când aveți poftă de o mâncare cu carne de porc. 

Supă cremă de dovlecei cu parmezan

Dintre toate ciorbele și supele, cele de legume, cremă, sunt cel mai ușor de făcut și cele mai versatile. Le puteți face din orice legume vă plac, pornind de la aceeași rețetă de bază.  Astăzi vă propunem o supă cremă de dovlecei, rapidă, delicioasă și ușoară, perfectă pentru vară. Se face ușor și este nemaipomenită pentru un prânz în familie. Este și pe placul copiilor și este un preparat la îndemână, pentru că dovleceii se găsesc peste tot în această perioadă. 

Muschi De Vita Cu Ardei Iute, Lamaie Si Chimen

O friptura de vita picanta si cu aroma de lamaie, perfecta pentru petreceri in care vrei sa va uimiti musafirii.

Gyros la cuptor

- 1 bucata piept de pui - 5 cartofi - ½ varza - 1 ardei rosu - 2 cepe - 2 catei de usturoi - 1 cana de lapte - 200 ml supa de pui (legume) sau apa - 1 lingura faina - 100 gr branza feta - ulei de masline - 1 lingurita oregano - 1 lingurita rozmarin - 1 lingurita chimen macinat - 1 lingurita boia - sare, piper

Supă cremă de năut

Supele cremă sunt cele mai rapide și ușoare variante din categoria ciorbelor. Se fac ușor, nu vă trebuie cine știe ce calități sau pregătire culinară, nici nu trebuie să tocați legumele foarte fin, pentru că oricum vor fi pasate ulterior. Rețeta pe care v-o propunem astăzi este o supă cremă delicioasă, sățioasă și rapidă, de năut. Dacă alegeți năutul la conservă, supa va fi gata în mai puțin de o oră. 

Paine neagra cu chimen (pentru masina de facut paine)

500 gr faina neagra 200 gr faina secara 400 gr apa calduta 1,5 lingurite drojdie uscata 2,5 lingurite ulei masline 1 lingurita zahar brun 2 lingurite sare 1 lingurita chimen 1 lingurita seminte in 1 lingurita seminte floarea soarelui

Clatite cu chimen

Pentru clatite:250 g de faina, 4 oua, 1 lingura rasa de chimen, lapte cat cuprinde, sare, putin ulei;Pentru umplutura:300 g branza proaspata, 5 linguri smantana, 160 g de cascaval ( o rotita mica ), 2 catei de usturoi, 1 legaturica de marar, sare si piper dupa gust.

Briose cu branza si chimen

Pentru aluat:20 g unt10 g drojdie1 ou100 ml lapte caldutun praf de sareo lingurita zahar200-250 g fainaPentru umplutura:8-10 linguri cu branza rasa (sarata)3 linguri smantana1 albus1 lingura grisPentru decor:un galbenuschimen