Supa de chimen ungureasca
Supa de chimen ungureasca retete: cum gatesti supa de chimen ungureasca si cele mai gustoase retete de supa de mere ungureasca, supa ungureasca, dieta cu chimen, cuib de viespi reteta ungureasca, supa de andive, supa de galuste, supa de burta, supa de legume, supa de pui, supa crema de legume.Supă ungurească de chimen
Supa de chimen este una dintre supele populare în Ungaria. Este delicioasă, sănătoasă, simplă și rapidă.
Supa cu legume, kaiser si chimen
200 g kaiser, 1/2 lingurita chimen, sare, piper, 2 morcovi, 2 cepe, 1 ardei, 3 cartofi, 2 linguri orez, 2 rosii, frunze dafin, 1 bucata telina, 1 bucata pastarnac
Supă de chimen cu fenicul
Supă de chimen cu fenicul - o rețetă simplă și rapidă, perfectă pentru zilele aglomerate.
Supă ungurească de ciuperci
Bucătăria ungurească este extrem de ofertantă, mai ales atunci când vine vorba despre ciorbe sau tocănițe. Și românii au împrumutat de la vecinii unguri câteva rețete delicioase, care merită să fie cunoscute și încercate de cât mai multă lume. Dacă vă plac ciupercile și mai ales supele pe bază de ciuperci, trebuie să încercați această supă ungurească! Puțin picantă, cremoasă, acrișoară și delicioasă, supa ungurească de ciuperci este genul acela de mâncare de care te îndrăgostești de la prima degustare. AICI v-am arătat cum să faceți supă cremă de ciuperci, astăzi venim cu o rețetă nouă de supă pe bază de ciuperci, ideală pentru un prânz delicios și sățios.
Supă cremă de gulii ungurească
Supă cremă de gulii este un preparat gustos și ușor, un mod încăntător de a începe o masă cu mai multe feluri de mâncare. Vezi ingredientele și cum se prepară.
Supa De Dovleac Cu Chimen Si Toast Cu Branza
Chimenul completeaza perfect dovleacul in aceasta reteta. Si nu trebuie sa-ti faci griji in ceea ce priveste numarul de calorii, chiar daca o servesti cu toast cu branza.
Supa crema de ceapa
500 g ceapaseminte de chimencimbru uscatpipertrei linguri de uleiotet balsamicuntvin rose
Cum faci supă de mere ungurească - rețeta originală
Supa de mere e un preparat clasic în bucătăria ungurească, cunoscută pentru gustul său echilibrat și reconfortant. E o supă cremoasă, cu o textură fină, unde dulceața merelor se împletește cu note acrișoare și condimente aromate.Încearcă acest fel de mâncare inedit pentru care nu ai nevoie decât de 35 de minute.
Covrigiei din faina integrala si chimen
200g apa 1 lingurita sare 1 lingurita rasa chimen macinat (grosier) 1/2 lingurita zahar 2 linguri ulei 500g faina integrala 10g drojdie uscata Pt glazura: 1 ou 1 lingurita lapte 1/2 lingurita chimen macinat (grosier)
Gulaș de vită - rețeta originală ungurească
Descoperă cum să faci un gulaș de vită delicios și autentic, direct din bucătăria ta. Urmează rețeta pas cu pas și bucură-te de un fel de mâncare ce încântă simțurile.
Sfecla conservata cu chimen
3 kg sfecla, 6 lg zahar, otet, sare, chimen, aspirina
Saleuri cu chimen
un pachet de aluat fraged de 800g. din comert, un ou, samanta de chimen, un praf de sare.
Spirale cu chimen
1 pachet foietaj 3 linguri chimen 3 linguri sos de rosii (ketchup picant) 1 galbenus de ou 2 lingurite de susan
Supă de chimen - rețeta simplă
Supa de chimen este o supă delicioasă și hrănitoare, care poate fi consumată atât iarna căt și vara.
Supa-crema de fasole
600 gr fasole fiarta - ori fierbeti voi ori cumparati conserve 900 ml apa 4 catei de usturoi 1 ceapa rosie (eu nu am folosit) 5 linguri ulei de masline 4 rosii 1 lingurita seminte de fenicul 1 lingurita seminte de chimen 3 linguri busuioc sare piper 4 linguri parmezan ras (optional din punctul meu de vedere)
Rondele picante din foietaj, cu ketchup si chimen
1 pachet foietaj Bella ketchup dulce seminte de chimen amestec de condimente "Hot & Spicy"
Saleuri cu chimen si cascaval
500 gr faina alba 25 gr drojdie proaspata 2 oua (unul pentru uns) 150 gr grasime porc 100 gr ulei 50 gr cascaval chimen sare
Saleuri cu mac, susan si chimen
Ma gasiti si pe blogul meu culinar! http://bunataticulinare.wordpress.com Aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 800 g foietaj Bella am folosit eu Un ou sare mac susan chimen
Biscuiti din branza Cheddar cu chimen
350 g branza Cheddar data pe razatoare 200 g faina113 g unt moalejumatate lingurita chimen 1/4 lingurita sare
Feta cu chimen si lamaie
250g branza feta taiata cubulete de 2-3 cm O lingurita chimen O lingura ulei masline O lingura patrunjel tocat Zeama de la jumatate lamaie
Varza cu masline la cuptor
-1 1/2 kg varza murata -2 cepe -200g masline verzi -1kg cartofi albi -sare -piper -chimen -250ml supa de carne -200ml smantana -100g cascaval ras
Turta cu branza si chimen
1 cubulet drojdie, un varf cutit de sare, 1/2 lingurita zahar, 4 linguri de ulei, 250 ml apa calduta, 1 ou, faina, branza sarata, chimen.
Briose cu chimen
200 gr faina200 ml lapte2 oua2 linguri de uleipraf de copt un plic250 gr cascaval2 lingurite de chimen
Triunghiuri cu branza sau cu sunca
1 pachet aluat foietaj 1 ou pt uns mac chimen. Pt umplutura de branza: 4 linguri branza telemea razuita piper 1 ou 1 lingurita chimen. Pt umplutura de sunca: 4 linguri sunca pt pizza razuita 1 lingurita chimen piper 1 lingurita oregano 1 ou.
Mancarica ungureasca de cartofi cu vitel
900g carne vitel, 900g cartofi, o ceapa mare,un ardei gras verde si unul rosu, sare, boia, piper, 2 rosii, marar, 3 linguri ulei.
Starter cu ciuperci de padure si chimen negru
un pachet de foi pentru placinta 100 g unt 400 g hribi 5 rosii cherry o m^ana de arpagic rosu 3 oua 150 ml iaurt 150 ml vin alb demidulce sare si piper chimen negru
Briose cu cascaval Sofia si chimen
200 gr cascaval Sofia200 ml lapte200 gr faina2 oua2 linguri ulei1 lingurita seminte chimen1 plic praf copt
Paprikas de pui si cartofi intregi
4 pulpe de pui sau un pui intreg 1 lingura paprika ungureasca 2 linguri pasta de tomate 1 ceapa 2 catei de usturoi 6 cartofi mijlocii sare,piper 2 linguri ulei
Supă cremă de zucchini
Atunci când nu ai timp sau chef să gătești, o supă cremă te scoate întotdeauna din încurcătură. Se face ușor, repede, nu ai nevoie de multe ingrediente sau foarte multă îndemânare. Nici nu trebuie să tocați cu grijă legumele, pentru că oricum veți pasa supa. În plus, într-o jumătate de oră aveți o masă delicioasă, sănătoasă și rapidă. Supa cremă de zucchini este plină de vitamine, nu are multe calorii și poate fi o masă delicioasă și pentru copiii mici.
Sărățele cu brânză și chimen – o gustare delicioasă, gata în doar 30 de minute
Sărățelele cu brânză și chimen, preparate în casă, au aluatul atât de fraged încât se topesc în gură. Pot fi preparate în mai multe feluri, cu mac, susan, brânză, cașcaval sau de post.
Snitel De Pui Cu Orez Condimentat
Iubesc snitelul de pui pregatit astfel, iar orezul ramane garnitura mea preferata.
Salata de morcovi si chimen in suc de portocale
600 g morcovi taiati felii, 200 ml de suc de portocale, 1 lingurita de chimen, 1 lingura de ulei de masline.
Medalion de curcan cu sos de unt, lamaie si chimen
3 medalioane de curcan 1 cub de unt zeama de la o lamaie coaja de lamaie rasa 1 lingurita de chimen sare piper proaspat macinat.
Supă de gulii și cartofi
Supa de gulii și cartofi pregătită după această rețetă cu origini germane este cremoasă, gustoasă, hrănitoare și sănătoasă. Vezi ingredientele și modul de preparare.
Ciorbă de pește cu paprika. Rețeta ungurească
Ciorbă de pește cu paprika, o ciorbă de pește delicioasă și aromată, preparată după rețeta tradițională ungurească. Rețetă tradițională explicată pas cu pas pentru un gust autentic.
Supa greceasca
1 l supa de pui/legume,100 gr. orez,2 buc. oua,zeama de la o lamiie,o lingurita patrunjel tocat
Pilaf De Miel
Un pilaf de miel picant, cu coriandru, ardei iute si cardamom pe care il poti pune in farfurii in numai o jumatate de ora.
Tocăniță irlandeză de porc
Ce faci când ai la dispoziție o bucată de carne de porc și nu ai poftă de o banală friptură? Faci o tocăniță irlandeză de porc, cu legume și bere brună. Tocănița irlandeză este o mâncare care nu lipsește de pe mesele irlandezilor atunci când sărbătoresc St. Patrick's Day. Tocănița cu carne de porc a ajuns să fie populară și în alte bucătării din lume, datorită faptului că se face ușor și este extrem de gustoasă. Carnea de porc fiartă în bere, cu sos și cu legume, alături de o porție de piure de cartofi, este o idee perfectă pentru cină sau prânz, atunci când aveți poftă de o mâncare cu carne de porc.
Muschi De Vita Cu Ardei Iute, Lamaie Si Chimen
O friptura de vita picanta si cu aroma de lamaie, perfecta pentru petreceri in care vrei sa va uimiti musafirii.
Supă cremă de dovlecei cu parmezan
Dintre toate ciorbele și supele, cele de legume, cremă, sunt cel mai ușor de făcut și cele mai versatile. Le puteți face din orice legume vă plac, pornind de la aceeași rețetă de bază. Astăzi vă propunem o supă cremă de dovlecei, rapidă, delicioasă și ușoară, perfectă pentru vară. Se face ușor și este nemaipomenită pentru un prânz în familie. Este și pe placul copiilor și este un preparat la îndemână, pentru că dovleceii se găsesc peste tot în această perioadă.
Gyros la cuptor
- 1 bucata piept de pui - 5 cartofi - ½ varza - 1 ardei rosu - 2 cepe - 2 catei de usturoi - 1 cana de lapte - 200 ml supa de pui (legume) sau apa - 1 lingura faina - 100 gr branza feta - ulei de masline - 1 lingurita oregano - 1 lingurita rozmarin - 1 lingurita chimen macinat - 1 lingurita boia - sare, piper
Supă cremă de năut
Supele cremă sunt cele mai rapide și ușoare variante din categoria ciorbelor. Se fac ușor, nu vă trebuie cine știe ce calități sau pregătire culinară, nici nu trebuie să tocați legumele foarte fin, pentru că oricum vor fi pasate ulterior. Rețeta pe care v-o propunem astăzi este o supă cremă delicioasă, sățioasă și rapidă, de năut. Dacă alegeți năutul la conservă, supa va fi gata în mai puțin de o oră.
Paine neagra cu chimen (pentru masina de facut paine)
500 gr faina neagra 200 gr faina secara 400 gr apa calduta 1,5 lingurite drojdie uscata 2,5 lingurite ulei masline 1 lingurita zahar brun 2 lingurite sare 1 lingurita chimen 1 lingurita seminte in 1 lingurita seminte floarea soarelui
Clatite cu chimen
Pentru clatite:250 g de faina, 4 oua, 1 lingura rasa de chimen, lapte cat cuprinde, sare, putin ulei;Pentru umplutura:300 g branza proaspata, 5 linguri smantana, 160 g de cascaval ( o rotita mica ), 2 catei de usturoi, 1 legaturica de marar, sare si piper dupa gust.
Briose cu branza si chimen
Pentru aluat:20 g unt10 g drojdie1 ou100 ml lapte caldutun praf de sareo lingurita zahar200-250 g fainaPentru umplutura:8-10 linguri cu branza rasa (sarata)3 linguri smantana1 albus1 lingura grisPentru decor:un galbenuschimen
Prajitura ungureasca Rakoczi
Ptr aluat:120 g faina, 70 g margarina, 40 g zahar 1 galbenus, o lingurita coaja de lamaie, o lingura lapte caldutPtr crema:350 g branza vaci, 3 galbenusuri, 6 linguri de zahar, coaja de lamaie, stafide, 1 pachet/230g Philadelaphia-cream cheeseGlazura:4 albusuri, 120 g zahar, zeama de lamaie.
Spirale cu telemea
aproximativ 800 - 900 gr faina 4 linguri pline cu untura de porc curata 100 gr unt 3 linguri smantana 1 ou 150 gr telemea de capra 1 lingurita zahar brut 1 lingurita chimen macinat 1 lingurita sare 1 praf nucsoara 1 plic drojdie uscata (7 gr) in plus condimente: seminte chimen boia oregano etc 1 ou pentru uns