Tocanita din piept de rata
Tocanita din piept de rata retete: cum gatesti tocanita din piept de rata si cele mai gustoase retete de tocanita de rata, tocanita de rata cu cartofi, piept de rata cu ciuperci, crochete din piept de pui, crispy din piept de pui, friptura din piept de pui, mancare din piept de pui, chiftele din piept de pui, muschiulet din piept de pui, parjoale din piept de pui.Friptura din piept de rata
un piept de rata 2 linguri de untura de porc sare, de dafin sau ce va place o ceapa un mar o gutuie 2-3 catei de usturoi o mandarina un pahar de vin
Tocanita de legume cu carne de rata
700 g carne de rata (pulpe, piept), 2 cepe, 2 catei usturoi 2 morcovi, 1/2 telina,3 rosii, 1 legatura patrunjel, sare, piper, 2 linguri ulei
Piept de rata cu mere caramelizate (Reteta video)
500 g mere rosii 350-400 g piept de rata 50 g zahar 40 g stafide boia dulce sare
Piept de rata cu cartofi in sos de mere la Crock Pot
4 bucati piept de rata aproximativ 700-800 gr cartofi 3 mere(de preferat un soi de mere mai tare) 200-250 ml suc natural din mere 2 cepe 3 linguri ulei de masline sare roz de Himalaya cu chili dupa gust piper proaspat rasnit dupa gust 1 lingurita cimbru uscat
Piept de rata cu piersici
2 bucati de piept de rata 4 piersici mari albe 80 g de unt vin alb sare piper putina sm^ant^ana
Rata Peking
1 rata Glucoza Foi de aluat din faina de grau sau din faina de orez Castravete verde Ceapa Sos Peking
Piept de rata cu ciuperci si otet balsamic
1 piept de rata;200 gr ciuperci;1 ceapa de apa;50 ml whiskey;50 ml otet balsamic;sare; piper
Piept De Rata Cu Noodles Si Mango
Un preparat inedit, pentru serile in care vrei o cina speciala.
Rulada din piept de rata cu chutney de mango si cous-cous cu stafide
Pentru rulada din piept de rata avem nevoie de :* 1 piept de rata* 1 rodie* 1 portocala* 150 de ml vin alb* 100 ml suc de rodie* coaja de lamaie* coaja de portocala* coaja de limetta* boabe de coriandru* cuisoare* piper mozaic* cimbru verdePentru chutney de mango folosim:* 350 g mango curatat si taiat cubulete* 130 g zahar brut* 1 linguri ulei de masline* 1 ceapa rosie tocata* 1 lingurita boia de ardei iute* 2 linguri ghimbir tocat marunt* 3 pastai de cardamom* 1/2 lingurita turmenic macinat* 1/2 lingurita cuisoare macinate* 1 baton scortisoara* 150 ml otet de mere* 50-100 ml apa* 130 g zahar brut* 1 lingurita rasa sarePentru cous- cous cu stafide:* 100 g cous- cous* 100 ml apa* 1 lingura unt* 1 portocala* 50 g stafide brune
Salata De Rata Cu Pere
Perele se potrivesc perfect cu carnea de rata in aceasta salata in stil chinezesc.
Rata Condimentata Cu Sos De Coacaze Negre
Un preparat rapid si elegant pentru o cina in doi.
Piept de rat~a cu gutui si sos de vin de Porto
piept de rat~a 1 lingur~a ulei de m~asline 100 ml sm^ant^an~a 100 ml vin de Porto sau Madeira 1 lingurit~a maizena ( amidon de porumb) 4 gutui sucul de la o l~am^aie 1 baton de scortisoar~a 100 gr zah~ar 1 lingur~a unt cimbrisor,sare si piper curcuma
Rata Cu Prune
Daca vrei sa-ti impresionezi partenerul trebuie iti recomand acest piept de rata cu prune.
Rata cu prune condimentate
Cu o aroma usor fructata, aceasta reteta este inspirata din bucataria chinezeasca si te va surprinde cu siguranta.
Piept de Rata in Crusta de Piper
1 piept de rata dezosat, cu piele2 linguri piper rosu si negru pisate in mojarsareGarnitura:1 cana cus-cus de granulatie mica1 si 1/2 cana supa de pui sau apa2 cani brocolisare, piperSos de fructe de padure:1 cana fructe de padure1/2 cana vin rosu1 lingura zahar brunrozmarin1 lingura unt
Friptura de rata cu portocale
1 rata 4 portocale 50 gr unt 1 pahar vermut sare piper
Aripi de rata cu varza
rata (in cazul meu ..aripi si spate de rata) o varza medie cam de 1,5 kg o ceapa potrivita 3 linguri bulion cateva rosii cherry frunze dafin delikat, boabe de piper patrunjel verde tocat
Rata cu gutui, la slow cooker
pulpele si pieptul de la o rata 4 linguri sos soia 1 lingura miere 2 gutui mari
Supa de rata ^in stil asiatic la Crock-Pot
carne de rata (eu am folosit aripi pulpa pipota) 50 g porumb 150 g ciuperci de padure 80 g muguri de bambus 10 cm dintr-o radacina de praz jumatate dintr-un ardei rosu un morcov mic o lingura cu sos de soia un manunchi de taietei din faina de hrisca 2-3 felii de ardei iute sare roz piper Szechuan
Piept de rata cu chutney de cirese
Chutney cu cirese: 500 gr cirese desamburite 1/2 cana otet de mere 1/2 cana otet balsamic 1/2 cana otet de orez 1/4 cana zahar cristal (alb) 1/4 cana zahar brun 2 LG "5 condimente chinezesti" 2 LG ghimbir proaspat ras 1/2 nucsoara proaspat rasa 1 lg sare Marinada: zeama unei lamai 2 LG "5 condimente chinezesti" 2 lg piper zdrobit (nu macinat!) 1 piept de rata fasonat
Rata sarbeasca
1 rata, 2 catei de usturoi, 100 g orez, 700 g cartofi, 3 cepe, 300 g ardei grasi, 200 ml smantana, sare boia de ardei.
Rata cu varza rosie si prune uscate
4 pulpe de ratao varza rosie 4-5 catei de usturoi100 ml otet balsamicgrasime de rata150 g prune uscatepraf de ghimbircimbru2 linguri de zaharo lingura de mieresare500 g cartofi500 ml supa de legume
Rata caramelizata aromata pe pat de varza rosie
Pt rata la cuptor:1 rata3 mere acrisoare si tarisare, piperrozmarin5 catei de usturoi5 cuisoare1 baton scortisoara2 linguri miere1 lingura mustar Dijon1 portocalaPt salata de varza:1 varza rosie2 mere rosiiun varf de scortisoara1 lingura zahar
Rata pe pat de ceapa la slow cooker Crock Pot
1 rata (aprox. 2 kg) 4 cepe albe mari 100 ml vin alb 3-4 linguri ulei de masline fulgi de chilli piper sare
Ficat de rata in crusta crocanta
4 bucati cu ficat de rata 2 oua faina pesmet sare piper
Curry de rata la Crock Pot
Piept de rata &ndash 3 buc Ardei gras rosu &ndash 3 buc Usturoi &ndash 3-4 catei Lemongrass uscat &ndash 1 lingurita Praf de curry &ndash 2 lingurite Lapte de cocos &ndash 200 ml Cardamon negru &ndash 1 buc Scortisoara &ndash ½ lingurita Amidon de porumb &ndash 2 lingurite Ghimbir ras &ndash ½ lingurita Ardei iuti &ndash 3 buc Castraveti murati &ndash 4 buc Sare si piper &ndash dupa gust
Ou de rata in crusta de pesmet
1 ou rata, o legatura patrunjel, 1 felie mozzarela , 1 lingura pesmet
Piept de rata cu sos de portocale si vin rosu si ciuperci champignon cu patrunjel
2 piepti de rata 200 suc de portocale proaspat stors 50 ml vin rosu sec 10 ml sos soia 1 lingura de miere 500 g ciuperci champignon 100 ml vin rosu 30 g unt patrunjel sare piper ulei de masline
Rata cu nuci
o rata tanara 2 cepe 5 catei de usturoi 2 lg unt 1 cana orez fiert 1 cana vin fiert 200 g miez de nuca zdrobita 2 frunze de dafin sare piper
Rata umpluta la cuptor
Rata 1 buc Cartofi 1 kg Mere 1-2 buc Ceapa alba 2 buc Masline 4-5 buc Sare piper cimbru boia de ardei dupa gust Ulei de floarea soarelui 50 ml
Friptur~a de rat~a cu cartofi dulci
1 rat~a cimbrisor ( thym) 4-6 c~atei de usturoi sare si piper 1 lingurit~a boia 1 lingurit~a curcuma sucul de la o l~am^aie 2-3 cartofi dulci
Curry de rata cu ananas
Merita sa prepari in casa pasta de curry pentru aceasta reteta saraca in calorii.
Paste Cu Sos Ragu De Rata
1 lingura ulei de masline 200g legume congelate mix cimbru rozmarin 410g rata 1 lingura bulion 400g rosii cherry 250g paste 40g branza Gruyere
Friptura de rata cu sos de cirese
Pentru friptura:  pulpe si/ sau piept de rata Pentru sos: o ceapa tocata o cana cu cirese amare fara samburi (merg si ciresele rosii pietroase congelate asa cum am avut eu si le "ajutam" cu putina dulceata de cirese amare) 120ml vin rosu sau sirop de struguri miere dupa gust. dc am pus sirop nu mai punem miere 120ml supa de pui 30g unt sare
Ciorba taraneasca de rata
1 rata-700 ml bors- 3,5 l apa-150 gr mazare-15 gr fasole verde-2-3 morcovi-2 ardei grasi-1 ceapa-1 radacina patrunjel-1 radacina pastarnac-1 telina mica-1 cutie rosii-3-4 linguri verdeata(patrunjel, leustean)-sare
Friptura de rata pe varza in vas roman
1/2 varza mare alba1 morcov mare3 linguri bulionmararcimbrusare piperboiacarne de rata (eu am folosit pieptul si pulpele)
Rata delicioasa la cuptor
- o rata intreaga - 3 linguri miere de albine - 1 lingura otet balsamic - 1 lingura sos soia - 1 lingura sos worcestershire - zeama de la 2 portocale - putina salvie uscata - sare de mare, piper
Rata la cuptor (cu morcovi caramelizati in miere)
1 Rata2 Cepe marisoare2-3 morcovi marisori2-3 catei de ustroi5-6 frunze de salvie6-8 frunze basilikum1 crenguta mica de rosmarinsare,piper,un praf de boia/chili macinat fin1 cana apavin alb acrisor-dulce
Tocanita de porc cu macaroane
-500 gr carne porc (pentru tocanita eu asa am luat-o din magazin) -pasta de tomate -2 cepe -1 morcov -1 ardel rosu -jumatate de cubulet de pui -sare -piper -2 catei de usturoi -macaroane -1 lingurita boia dulce -1 lingura faina
Pulpe de rata umplute
4 pulpe de rata, 4 felii de sunca Praga, carnea de pe oasele care se scot de la pulpe, cateva boabe de fistic, 1 galbenus, paine alba uscata, lapte, unt, 2 frunze de salvie, patrunjel, sare, piper, Pentru sos:4 polonice de fond de rata brun (asa zic ei in reteta, eu am pus la fiert grasimea si oasele de la pulpe, si am facut rapid o supa), 2 lingurite de otet balsamic, 1 pahar vin alb sec, 1 morcov, 1 ceapa, 1 telina (nu aveam), unt.
Rasol Din Carne De Pasare
Se poate prepara din carne de pui gaina curcan gasca rata. cartofi morcov albitura telina ceapa uscata sau ceapa verde tarhon verde patrunjel verde sare, de dafin putin vin alb
Tocanita de galbiori cu piept de pui
Nu am cantitati exacte se pun dupa bunul plac si apreciere va ofer cantitati aproximative - cca 2 cepe mari tocate - cca 3 ardei grasi tocati - cca 0,5 kg galbiori prefierti (adica curatati si trecuti prin apa clocotita cam 10 minute) - 2 bucati de piept de pui taiati in cubulete - condimente (sare piper si eu folosesc un condiment special pt tocanite luat din Ungaria) - 4 linguri de samnatana
Rata delicioasa la cuptor
o rata intreaga 3 linguri miere de albine  1 lingura otet balsamic  1 lingura sos soia 1 lingura sos worcestershire  zeama de la 2 portocale putina salvie uscata  2 foi de dafin sare de mare piper
Salata din piept de pui cu grapefruit
1 piept de pui1 telina mica1 sfecla rosie, micao jumatate grapefruit rozmaioneza din 2 galbenusuri2 linguri smantanasare,piper
Pulpe de rata la Crock Pot
3 pulpe de rata 1 lingura de sare mare 1 lingurita nucsoara macinata 1/2 lingurita ienibahar macinat 1/4 lingurita piper macinat 1 lingura gin (sau alta tarie)` 4 catei de usturoi 3 foi de dafin
Rata Adobo
Desi reteta originala se face cu pulpe de pui, aceasta versiune se face cu pulpe de rata pentru un plus de savoare.
Rata dezosata umpluta
1 rata tanara, grasuta1 lingura de mustar1 lingurita de amidon alimentar350 de grame de carne slaba, tocata1 ceapa rosie de dimensiune medie2 mere mici, curatate de coaja si taiate in cubulete3 linguri de merisoare deshidratatecoaja rasa fin si zeama de la o portocala1 corn uscat, inmuiat in apa si stors binesare, piper, nucsoara rasa2 linguri de ulei de masline3-4 mere (optional) pentru copt alaturi de rata1 lingurita de miere de albine + 1 lingurita de mustar pt. glazura