Multe persoane evita cartofii din cauza numarului mare de carbohidrati, iar daca te numeri printre aceste persoane, afla ca de acum nu mai e nevoie sa renunti la acest aliment delicios.
Cartofii sunt bogati in vitamina C (buna pentru mentinerea sanatatii sistemului imunitar) si potasiu (bun pentru o presiune sanguina sanatoasa) si contin si fibre, mai ales atunci cand sunt consumati cu coaja.
Si consumul mai multor fibre te ajuta sa pierzi greutate.
De fapt, problema cu majoritatea cartofilor copti nu este cartoful in sine, ci untul, smantana si alte topping-uri mai putin sanatoase. Iata 10 topping-uri sanatoase si super-aromate.
Sunca si broccoli
1/2 ceasca de broccoli fiert
3 linguri de sunca prajita
1 iaurt grecesc
1/4 cana de branza Cheddar, rasa
Italian Veggie
1/4 ceasca de dovlecel tocat, fiert
1/4 cana conserva de rosii cubulete
1/2 lingurita condimente italiene
1/4 cani branza rasa
Branza si rosii coapte
1/2 ceasca de rosii coapte
2 lingurite de ulei de masline
1/4 ceasca de branza
1 lingurita ceapa verde, tocata
Bacon si avocado
2 felii de bacon gatit
1/4 avocado
2 linguri salsa
2 linguri branza, zdrobita
Sos marinara de carne
60g carne de vita tocata, gatita
1/3 cana ciuperci taiate felii
3 linguri de sos de paste
1 lingura de branza parmezan, rasa
Rosii si pesto
1 lingurita pesto
1 rosie tocata
Hrean cremos
1 lingura de smantana
1/2 lingurita de hrean
Ceapa verde si smantana
1 lingura branza
2 lingurite de ceapa verde, tocata
Tex-Mex
1 lingura de fasole
1 lingura de salsa rosie preparata
1 lingurita de coriandru proaspat tocat