Producatorii le promoveaza de multe ori ca solutii miraculoase care pot rezolva problemele de greutate. Cu toate acestea, sunt adesea ineficiente si pot fi chiar daunatoare.

Cu toate acestea, cateva dintre ele chiar s-au dovedit eficiente in lupta cu kilogramele in plus.

Cofeina

Cofeina este substanta intalnita in cafea, ceai verde si boabe de cacao. Este, de asemenea, un ingredient popular in suplimentele comerciale de ardere a grasimilor - si pentru un motiv bun.

Cofeina te poate ajuta sa stimulezi metabolismul si sa arda mai mult grasime. Cercetarile arata ca aceasta substanta poate stimula temporar metabolismul cu pana la 16% timp de una pana la doua ore.

In plus, mai multe studii au aratat ca poate ajuta organismul sa arda mai mult grasime si sa o transforme in energie. Cu toate acestea, acest efect pare sa fie mai puternic la oamenii slabi decat la persoanele obeze.

Din pacate, consumul de cofeina prea des poate face corpul mai tolerant la efectele sale.

Pentru a profita de beneficiile cofeinei, nu trebuie neaparat sa iei un supliment. Pur si simplu incearca sa bei cateva cesti de cafea tare, care este o sursa excelenta de cofeina, cu multe beneficii pentru sanatate.

Extractul de ceai verde

Extractul de ceai verde este pur si simplu o forma concentrata de ceai verde. Acesta ofera toate beneficiile ceaiului verde intr-o forma convenabilă de pulbere sau capsula.

Extractul de ceai verde este, de asemenea, bogat in cofeina si galactatul epigallocatechin polifenol (EGCG), ambele fiind compusi care te pot ajuta sa arzi grasimile.

In plus, acesti doi compusi se completeaza reciproc si te pot ajuta sa arzi grasimea printr-un proces numit termogeneza. In termeni simpli, termogeneza este un proces prin care corpul tau arde calorii pentru a produce caldura.

De exemplu, o analiza a sase studii a constatat ca administrarea unei combinatii de extract de ceai verde si cofeina a ajutat oamenii sa arda cu 16% mai multa grasime decat un placebo.

Intr-un alt studiu, cercetatorii au comparat efectele unui placebo, cofeina si o combinatie de extract de ceai verde si cofeina asupra grasimilor arse. Ei au descoperit ca o combinatie intre ceaiul verde si cofeina a ars cu aproximativ 65 de calorii pe zi mai multe calorii decat cofeina singura si cu 80 de calorii mai mult decat placebo.

Daca vrei sa profiti de beneficiile extractului de ceai verde, incearca sa iei 250-500 mg de suplimente cu extras de ceai verde pe zi. Acest lucru va oferi aceleasi beneficii ca si consumarea a 3-5 cesti de ceai verde pe zi.

Pudra proteica

Proteina este incredibil de importanta pentru arderea grasimilor. Un aport ridicat de proteine ​​te poate ajuta sa arzi grasimile prin stimularea metabolismului si reducerea apetitului. De asemenea, ajuta organismul sa mentina masa musculara.

De exemplu, un studiu efectuat la 60 de participanti supraponderali si obezi a constatat ca o dieta bogata in proteine ​​a fost aproape de doua ori mai eficienta decat o dieta moderata de proteine in ceea ce priveste arderea grasimilor.

Proteinele iti pot reduce, de asemenea, pofta de mancare prin cresterea nivelurilor hormonilor de satietate precum GLP-1, CCK si PYY, reducand in acelasi timp nivelul hormonului de foame.

Desi poti obtine toata proteina de care ai nevoie din alimente bogate in proteine, multi oameni inca se lupta sa manance suficienta proteina zilnic.

Suplimentele cu pulbere proteica ​​sunt o modalitate convenabila de a creste aportul de proteine. Optiunile includ pudra de zer, soia, oua si canepa.

Cu toate acestea, este important sa alegi un supliment de proteine ​​care are un continut scazut de zahar si aditivi, mai ales daca vrei sa pierzi in greutate.

Fibre solubile

Exista doua tipuri diferite de fibre: solubile si insolubile. Fibrele solubile se amesteca cu apa in tractul digestiv si formeaza o substanta vascoasa asemanatoare gelului.

Interesant, studiile au aratat ca fibrele solubile te pot ajuta sa arzi grasimile prin reducerea apetitului.

Acest lucru se datoreaza faptului ca fibrele solubile pot ajuta la cresterea nivelului de hormoni de satietate precum PYY si GLP-1. De asemenea, poate contribui la reducerea nivelurilor hormonului de foame foamei.

In plus, fibrele solubile ajuta la incetinirea furnizarii de nutrienți catre intestin. Cand se intampla acest lucru, corpului tau ii ia mai mult timp sa digere si sa absoarba nutrientii, ceea ce te poate ajuta sa te simti satul pentru mai mult timp.

Mai mult, fibrele solubile te pot ajuta sa arzi grasimile reducand numarul de calorii absorbite din alimente.

Desi poti obtine toate fibrele solubile de care ai nevoie de la alimente, multi oameni prefera un supliment de fibre solubil.