Este săptămâna italiană la Lidl și, nu știm alții cum sunt, dar nouă ne-a zburat gândul imediat la o vacanță fierbinte în sudul Italiei. O cină gustoasă, un pahar de vin bun, într-un restaurant cu atmosferă intimă și muzică live... Dar să nu mai visăm cu ochii deschiși și să ne concentrăm asupra a ceea ce ne interesează pe noi: mâncarea.

Când te gândești la bucătăria italiană, primele trei lucruri care îți vin în minte sunt: pizza, paste și tiramisu. Dacă vrei să le recreezi, găsești, până duminică, o mulțime de ingrediente de inspirație italiană la Lidl. Poți alege dintre produsele semi-preparate și să trișezi puțin, sau poți face de la zero rețete, numai cu ingrediente de la Lidl.

Pizza

Ai nevoie de: blat, sos de roșii, mozarella, prosciutto, busuioc. Simplu și rapid, nu ai cum să dai greș cu această pizza. Întinde blatul, pune sos de roșii deasupra. Mozarella dată pe răzătoare sau tăiată felii subțiri. Pune la cuptor, la foc mare, pentru 8-10 minute. La final, pune feliile de prosciutto deasupra și mai las-o un minut în cuptor, dar cu focul oprit. Frunze proaspete de busuioc deasupra și... poftă bună!

Spaghetti carbonara

Ai nevoie de: spaghetti, parmezan ras, pancetta (sau orice șuncă asemănătoare). Pune pastele la fiert în apă cu sare, conform instrucțiunilor de pe pachet. Taie cubulețe pancetta și trage-o puțin la tigaie.

Amestecă gălbenușul de ou cu parmezanul ras și adaugă amestecul peste paste și șuncă, după ce ai oprit focul. Amestecă bine și, daca e nevoie, pune un polonic din apa în care au fiert pastele, până aduci sosul la consistența dorită. Servește cu piper proaspăt măcinat și extra-parmezan.

Tiramisu

Evident că nu putea lipsi desertul. Rețeta de tiramisu e simplă și nu ai cum să dai greș: înmoaie pișcoturile în cafea și așază-le într-o tavă. Pune deasupra un strat de cremă mascarpone, apoi pișcoturi și tot așa. La final, presară puțină pudră de cacao și lasă la frigider pentru câteva ore. Găsești rețete detaliate aici.