Ciocolata are un gust intens si o culoare caracteristica rosiatica.

Reprezentantii casei Callebaut spun ca ciocolata rubinie ofera o noua senzatie a gustului. Nu este nici amara, nici dulce, nu are aroma laptelui, ci este o imbinare intre gustul fructelor de padure si o finete delicioasa.

Pentru a crea ciocolata rubinie nu se adauga nici o aroma de fructe de padure, nici culoare. Ciocolata rubinie a fost testata si validata prin cercetari extinse efectuate de catre agentiile independente de cercetare Haystack si Ipsos in Marea Britanie, SUA, China si Japonia.

Ca parte a acestor studii, solicitarea si intentia de cumparare a consumatorilor au fost testate, indicand faptul ca oamenii ar cumpara ciocolata rubinie la diferite preturi.

Peter Boone, responsabilul de inovare si calitate al casei Barry Callebaut, a declarat: "Barry Callebaut s-a stabilit ca pionier si inovator in ciocolata si cacao la nivel global. Cercetarea consumatorilor pe piete foarte diferite confirma faptul ca ciocolata rubinie nu numai ca satisface o noua nevoie a consumatorilor, ci si intentia de a achizitiona la preturi diferite. Asteptam cu nerabdare sa colaboram cu partenerii nostri cu privire la introducerea acestei descoperiri inovatoare pe piata si punerea noii categorii de ciocolata la dispozitia producatorilor de ciocolata si a consumatorilor din intreaga lume ca a patra langa ciocolata neagra, ciocolata cu lapte si ciocolata alba".

Incepand de la 1 februarie, 80 de magazine temporare vor fi deschise in Japonia pentru a propune un sortiment de ciocolata rubinie pentru Sfantul Valentin care va fi comercilizat la un pret cuprins intre 1.800 si 2.400 de yeni (13 si 18 euro).

Grupul Barry Callebaut, cu sediul in Elvetia, a rezultat din fuziunea dintre producatorul belgian de ciocolata Callebaut si producatorul francez de ciocolata Cacao Barry in 1996.

Grupul a fost listat la SIX Swiss Exchange incepand din 1998. In urma integrarii afacerii cu cacao de la Petra Alimentele in grupul Barry Callebaut in iunie 2013, compania este acum cel mai mare producator de produse de ciocolata si de cacao.