Daca este asa, o alga de apa dulce numita Chlorella poate fi exact ceea ce ai nevoie.

Originar din Taiwan si Japonia, acest superaliment este bogat cu fitonutrienti, inclusiv aminoacizi, clorofila, beta-caroten, potasiu, fosfor, magneziu, biotina si complexul de vitamine B. Chlorella este o alga verde-albastru la fel ca si spirulina varul sau, si vom compara nutrientii din aceste Superfoods mai tarziu in articol.

Studiile au aratat ca aceasta alga are nenumarate beneficii asupra intregului organism prin sprijinirea functiei hormonale, ajuta la mentinerea sanatatii cardiovasculare, ajutand la diminuarea efectelor chimioterapiei si radiatiilor, scade tensiunea arteriale si colesterolul si ajuta la detoxifierea corpului.

Culoarea verde provine dintr-o concentratie mare de clorofila. Ni se spune mereu sa mancam legume cu frunze verzi pentru o sanatate buna, dar uneori poate fi dificil sa mananci zilnic intreaga cantitate de legume recomandata de nutritionisti.

O alta optiune este stoarcerea, dar consuma timp pentru cei mai multi oameni. Si, sincer, cele mai multe legume cu frunze verzi palesc, in comparatie cu beneficiile pentru sanatate pe care Chlorella le poate oferi. Consumand suplimente cu Chlorella, te poti bucura de toate beneficiile algei sub forma de pulbere sau tableta.

Asa cum vei vedea, Chlorella este un superaliment plin de nutrienti. 3 linguri de Chlorella contin:

Proteine-16g
Vitamina A-287% din cantitatea zilnica recomandata
Vitamina B2-71% din cantitatea zilnica recomandata
Vitamina B3-33% din cantitatea zilnica recomandata
Fier-202% din cantitatea zilnica recomandata
Magneziu-22% din cantitatea zilnica recomandata
Zinc-133% din cantitatea zilnica recomandata

In plus, Chlorella contine o cantitate mare de vitamina B1, vitamina B6 si fosfor. Asa ca este usor de inteles de ce Chlorella este cotat ca unul dintre primele 10 superalimente din lume.