Cum să slăbești dacă nu ai chef să ții dietă
  • Înveți să mănânci fără numărat calorii sau cântărit mâncare
  • Rezultate vizibile rapid, încă din primele zile
  • Tehnici de mindfulness pentru a combate mâncatul emoțional
  • Rutine zilnice simple pentru un metabolism accelerat
  • Șansa de a slăbi kg bune până la Paște

Menta diminueaza notabil si simptomele cauzate de anxietate si stres ca migrenele, durerile de cap sau deranjamentele stomacale. De aceea nu este de mirare ca se numara printre infuziile preferate ale romanilor. Mai putin cunoscut este faptul ca are efecte mult mai multe efecte benefice, dupa cum veti vedea in cele ce urmeaza.

Intareste sistemul imunitar
Ceaiul de menta stimuleaza sistemul imunitar deoarece este bogat in fosfor, vitamina B, calciu, etc. Acesti nutrienti intaresc sistemul imunitar si reduc aparitia bolilor si infectiilor in organism.

Reduce cresterea parului nedorit
Sunt cercetari care au demonstrat ca administrarea constanta de ceai de menta va reduce cresterea necontrolata a parului la femei.

Ia senzatia de greata
Unul din cele mai cunoscute beneficii ale ceaiului de menta este acela ca trateaza greata ce apare dupa masa, sau care este datorata calatoriilor sau sarcinii.

Intretine sanatatea orala
Ceaiul de menta previne respiratia urat mirositoare si va ajuta sa va intretineti sanatatea cavitatii bucale.

Este analgezic
Diminueaza crampele menstruale si alte spasme musculare. De asemenea, ajuta la calmarea colicilor intestinale, mai ales la copii.

Doza recomandata de ceai de menta la adulti este de 3-6 g de frunze uscate infuzate intr-o jumatate de litru de apa, timp de 3-5 minute. Pentru copii, se reduce doza la jumatate. Ceaiul se va bea dupa mesele principale.