Studiul, publicat in Jurnalul American de Nutritie Clinica, a urmarit mai mult de 4440 de persoane cu varste cuprinse intre 45 si 79 ani pe parcursul unei perioade de opt ani, reveland faptul ca peste 236 de decese care au fost atribuite cartofilor prajiti in ulei.

Cercetatorii din studiu subliniaza faptul ca, desi numerele nu mint, exista si alti factori, cum ar fi alegerile privind stilul de viata, care sunt corelate cu o moarte timpurie, in afara de consumul de cartofi prajiti.

In mod socant consumam mai mult de 14 kg de cartofi in fiecare an, si nu exista semne ca acest numar sa scada. Cu toate acestea, pentru dependenții de cartofi prajiti, nu sunt numai vesti proaste. Studiul a aratat ca cei care mananca doar o data sau de doua ori pe luna nu sunt supusi riscului crescut de deces.

Studiul urmeaza dupa o serie de rapoarte recente de sanatate care corelat bauturile carbogazoase cu un risc crescut de accidente vasculare cerebrale si boala Alzheimer.