Anumite cai metabolice sunt mai eficiente decat altele si unele alimente necesita mai multa energie pentru a fi digerate si metabolizate.
O proprietate importanta a uleiului de cocos este ca acesta este "termogenic" - consumul acestuia tinde sa creasca consumul de energie (arderea grasimilor), comparativ cu aceeasi cantitate de calorii din alte grasimi.
Intr-un studiu recent, s-a aratat ca 15-30 g (1-2 linguri) de grasimi cu lant mediu (MCT) pe zi a crescut consumul de energie cu 5%, in valoare totala de aproximativ 120 de calorii pe zi.
O serie de alte studii confirma aceste constatari. Cand se inlocuiesc grasimile consumate cu grasimi MCT, se ard mai multe calorii. Prin urmare, o calorie din uleiul de cocos nu este la fel ca o calorie din uleiul de masline sau unt (desi si aceste grasimi sunt perfect sanatoase).
Uleiul de cocos poate reduce pofta de mancare si te va face sa mananci mai putin, fara ca macar sa incerci
Chiar daca este foarte simplu spus, este adevarat in cea mai mare parte. In cazul in care corpul tau consuma mai multa energie (calorii) decat este nevoie, atunci vei pierde din depozitele de grasime.
Dar, chiar daca este adevarat ca trebuie sa existe un deficit de calorii pentru a pierde in greutate, asta nu inseamna trebuie neaprata sa numaram caloriile sau sa tinem cont de ele foarte strict.
Oamenii sunt foarte capabili sa ramana slabi si sanatosi. Obezitatea nu a inceput pana in 1980, cand nici macar nu se stia ce este o calorie.
Orice lucru care reduce apetitul nostru ne poate face sa consumam mai putine calorii, fara a fi nevoie sa ne gandim la asta. Se pare ca uleiul de cocos are acest efect.
Multe studii cu privire la acizii grasi cu lant mediu arata ca, in comparatie cu aceeasi cantitate de calorii din alte grasimi, acestea sporesc sentimentul de satietate si conduc la o reducere automata a aportului caloric. Acest lucru poate avea legatura cu modul in care aceste grasimi sunt metabolizate.
Corpii cetonici (pe care ficatul ii produce atunci cand mananci ulei de nuca de cocos) pot avea un efect puternic de reducere apetitului. Oricare ar fi mecanismul, functioneaza. Intr-un studiu efectuat pe 6 barbati sanatosi, care au consumat o cantitate mare de MCT, au mancat in mod automat cu 256 mai putine calorii pe zi.
Intr-un alt studiu efectuat pe 14 barbati sanatosi, cei care au mancat MCT la micul dejun, au consumat mult mai putine calorii la masa de pranz.
Deci ... uleiul de cocos stimuleaza arderea grasimilor si, de asemenea, reduce apetitul.
Uleiul De De Cocos Iti Poate Stimula Metabolismul, Facandu-te Sa Arzi Mai Multe Calorii In Perioada De Repaus
Diferite produse alimentare si macronutrienti trec prin diferite cai metabolice. Alimentele pe care le mancam pot avea un efect enorm asupra hormonilor nostri si asupra sanatatii metabolice.
Recomandări
Trending