Salatele de fructe sunt un desert răcoritor, versatil, potrivit în orice sezon și pentru orice ocazie. Simple sau cu cremă sau frișcă, salatele făcute din fructele pe care le aveți prin frigider, fructe de sezon sau fructe conservate reprezintă o idee de dulce sănătos și mereu la îndemână. 

Singura regulă atunci când alegeți fructele pentru o salată este: ce aveți prin frigider. Puteți combina fructe de sezon cu fructe din compot, congelate sau chiar fructe uscate - orice este permis atât timp cât combinația este pe gustul vostru.

Salată de fructe cu mascarpone și frișcă
Timp total 30 minute

Ingrediente

  • 100 g mascarpone
  • 150 ml frișcă lichidă
  • 2 linguri zahăr pudră
  • struguri
  • nectarine
  • mandarine sau clementine
  • ananas
  • banană
  • căpșune
  • kiwi
  • orice alte fructe mai aveți la îndemână

Mod de preparare

Spălați fructele și tăiați-le felii sau cubulețe. Puteți folosi orice fructe vă plac și aveți în frigider, inclusiv fructe din compot, la conservă sau congelate. În acest caz, lăsați-le să se scurgă foarte bine înainte de a le amesteca.

Bateți frișca lichidă cu mixerul într-un bol și, când începe să capete volum, adăugați zahărul pudră. Când frișca a devenit consistentă, adăugați brânza mascarpone și mixați până când cele două sunt omogenizate.

Puneți fructele tăiate și scurse de zeamă într-un bol încăpător. Turnați din cremă peste ele, dar păstrați câteva linguri și pentru decor. Amestecați bine și dați la frigider pentru cel puțin 30 de minute înainte de a servi.

Puneți salata în cupe sau boluri și serviți alături de pișcoturi, biscuiți sau simplă, doar cu extra-cremă deasupra.

Poftă bună!