Un desert fin, pe care il poti prepara la ocazii speciale.
Timp total 1 oră și 40 minute
Ingrediente
- 1 1/2 cesti biscuiti cu ciocolata, macinati
- 1/3 ceasca zahar pudra
- 1/3 cana cacao
- 1/4 cana unt
- 220g crema de branza
- 1 1/4 cani zahar alb
- 1/4 cana cacao
- 3 linguri faina
- 3 oua
- 1/2 cana smantana
- 1/4 cana Irish cream
Mod de preparare
1. Se incalzeste cuptorul la 175C. Intr-un castron mare, se amesteca bicuitii pasati, zaharul pudra si 1/3 cana cacao. Se adauga untul topit si se amesteca bine. Se pune compozitia intr-o tava. Se coace in cuptorul preincalzit timp de 10 minute; se scoate si se pune deoparte. Se creste temperatura cuptorului la 230 C.2. Intr-un castron mare, se combina crema de branza, zaharul alb, 1/4 cana de cacao si faina. Se bate la viteza medie pana cand sunt bine amestecate. Se adauga ouale, pe rand, amestecand bine dupa fiecare adaugare. Se adauga smantana si irish cream; se amesteca la viteza mica. Se toarna umplutura peste blatul copt.
3. Se coace la 230C timp de 10 minute. Se reduce temperatura cuptorului la 120C si continua sa se coaca timp de 60 de minute.
4. Se lasa sa se raceasca complet. Se decoreaza cu ciocolata rasa si se serveste.