Atunci când vine vorba despre mâncăruri tradiționale românești, chiftelele sunt una dintre vedetele din bucătărie. Se fac ușor și sunt foarte versatile, astfel că vă salvează atunci când aveți niște carne tocată și vreți să gătiți ceva repid, ușor și delicios.
Chifteluțele se pot servi calde, cu garnitură sau cu sos de roșii, sau reci, ca aperitiv. Sunt delicioase în orice combinație și le puteți face din orice fel de carne tocată: vită, porc, pui sau amestec.
Timp total 40 minute
Ingrediente
- 500 g carne tocată de porc
- 2 felii pâine
- 1 ou
- 1 ceapă mică
- 1 legătură pătrunjel
- 2 căței de usturoi
- sare
- piper
- 1/2 linguriță cimbru
- 1/2 linguriță boia
- pesmet sau făină
- ulei pentru prăjit
Mod de preparare
Tocați fin ceapa, usturoiul și pătrunjelul. Înmuiați în apă feliile de pâine și stoarceți-le bine.Puneți toate ingredientele, mai puțin pesmetul și uleiul pentru prăjit într-un bol. Amestecați bine, până când compoziția este legată și omogenizată. Lăsați amestecul să stea 10 minute înainte de a vă apuca de format chifteluțele.
Folosiți o lingură pentru a da formă chiftelelor, la dimensiunea dorită. Le puteți face mai mici sau mai mari, rotunde sau aplatizate, după bunul plac.
Tăvăliți chifteluțele prin făină sau pesmet și prăjiți-le în ulei încins, la foc mediu, până când s-au rumenit pe toate părțile.
Serviți chiftelele cu piure, salată, cartofi prăjiți sau orice garnitură vă place.
Poftă bună!