Nimic nu se compară cu o supă de pasăre, cu tăiței de casă sau cu găluște. Una dintre cele mai gustoase și mai ușoare ciorbe pe care le puteți face are un secret: tăițeii de casă. Foarte populari în zona Ardealului, unde aproape că nu se folosesc deloc la supe tăiței din comerț.

Tăițeii de casă se fac foarte simplu, se pot păstra câteva săptămâni ambalați corespunzător și dau un gust aparte supei. Este util să aveți un aparat special cu care să-i puteți tăia, dar se pot face și cu cuțitul sau cu poșul. 

Tăiței de casă pentru supă - cea mai simplă rețetă
Timp total 15 minute

Ingrediente

  • 2 ouă
  • un praf de sare
  • făină cât cuprinde

Mod de preparare

Bateți ouăle cu un praf de sare într-un bol. Începeți să adăugați făina amestecând constant. Încorporați făina până când obțineți un aluat ferm, care nu se mai lipește de castron sau de mâini.

Dacă aveți un aparat special pentru paste, întindeți aluatul sub formă de foaie, pe o suprafață tapetată cu făină și tăiați-l cu ajutorul aparatului. Dacă nu aveți, puteți întinde foaia foarte subțire și să o tăiați cu cuțitul fâșii foarte subțiri.

O altă modalitate ar fi să formați tăițeii cu ajutorul unui poș foarte subțire. Lăsați tăițeii să se usuce bine, într-un loc ferit de umezeală, pentru câteva zile. Păstrați-i în pungi de hârtie și îi puteți folosi ulterior.