Ficatul de pui este o sursă excelentă de proteine și fier, dar mulți se feresc de el, din cauză că este pretențios de gătit. Dacă nu este pregătit cum trebuie, ficatul este amar și greu de mâncat. Există însă câteva secrete care fac nu numai ca ficatul să nu mai fie amar, ci să fie delicios. 

Unul dintre aceste secrete îl reprezintă mărul. Atunci când este gătit împreună cu mere, acestea preiau din gustul amar al ficatului și îl neutralizează. 

Ficăței cu mere și ceapă roșie
Timp total 45 minute

Ingrediente

  • 500 g ficat de pui
  • 2 cepe roșii
  • sare, piper
  • ulei de măsline
  • un cubuleț de unt
  • 2 lingurițe miere
  • 100 ml vin alb
  • 5 mere

Mod de preparare

Spălați și curățați ficatul de pui. Puneți-l la fiert în apă cu sare și lăsați-l să dea în câteva clocote. Îndepărtați spuma care se formează la suprafață. Lăsați să fiarbă 20 de minute.

Între timp, curățați ceapa și merele. Tăiați ceapa julien și merele felii și căliți-le în unt și ulei de măsline. Puneți ficatul scurs de apă, vinul, sare, piper și fierbeți 5-7 minute sau până când vinul se evaporă.

Lăsați ficățeii să se rumenească după ce lichidul din vas a scăzut. La final, opriți focul și adăugați mierea. Amestecați și serviți cu verdeață proaspăt tocată.

Poftă bună!