Invață să faci conopidă pane la cuptor, crocantă, aromată, vegană și făra gluten. În plus, este delicioasă, ușor de făcut, iar copiii o vor adora! 

Conopidă pane la cuptor

Sunt mici, crocante, aromate, fără gluten, vegane și… făcute la cuptor. Este cea mai bună și cea mai simplă descriere pentru conopida pane la cuptor sau nuggets de conopidă.

În plus, sunt delicioase, ușor de făcut, iar copiii le adoră! Mai mult, sunt acoperite cu un strat crocant din drojdie inactivă, făină de porumb crocantă, turmeric sănătos și vor mulțumi întreaga familie!

În ultimii ani, conopida a revenit în atenție și a devenit preferata multor bucătari celebri. Pentru că este extrem de versatilă, a devenit un ingredient preferat în multe tipuri de mâncare.

De altfel, conopida poate ajuta la combaterea cancerului și are un impact nutritiv remarcabil, cea proaspătă fiind o sursă excelentă de vitamine C și K, bogată în fibre, acid folic și vitamina B6.

De ce ar trebui să faceți conopidă pane la cuptor?

Legumele la cuptor sunt delicioase! Chiar și cele pe care copiii pretind că le urăsc sunt devorate atunci când le dați puțin prin făină și cu un strop de sare. Pot fi servite ca o garnitură sau ca aperitiv.

Rețeta de conopida pane la cuptor

Preparare 10 minute
Gătire 45 minute
Timp total 55 minute

Ingrediente

  • 1 conopidă (mai mare)
  • 3 linguri de ulei de măsline sau orice alt ulei la alegere
  • 50 de grame făină de porumb
  • 3 linguri de drojdie inactivă
  • 3/4 linguriță de sare
  • 1/2 linguriță de praf de usturoi
  • 1/8 linguriță de turmeric
  • 1/8 linguriță de boia

Mod de preparare

Începeți prin a preîncălzi cuptorul la 220 grade.

Apoi, tăiați conopida în bucăți mici și puneți-le într-un castron. Stropiți-le cu ulei și amestecați pentru a le acoperi.

Într-un recipient separat, amestecați făina de porumb și condimentele. Presărați aproximativ 3/4 din amestec peste conopidă și amestecați bine pentru a se acoperi.

Puneți conopida pe o tavă de copt și dați-o la cuptor.

După aproximativ 15 minute, se scoate din cuptor și se presară amestecul rămas. Se amestecă bine din nou pentru a acoperi bucățile. (Conopida va fi acum umedă și se va lipi de ea mai tot amestecul.)

Lăsați la cuptor din nou pentru aproximativ 15 minute, după care se scoate și se amestecă iarăși.

După aceea, coaceți încă 15 minute, totul însumând aproximativ 45 de minute de coacere. (Ar trebui să fie făcute și ușor crocante la exterior).

Cu ce se mănâncă conopida pane la cuptor

Serviți fierbinte cu sosul preferat. Înmuiați pane-urile de conopidă în ketchup, sos barbecue, sos de muștar cu miere sau orice alt sos pe placul dumneavoastră.

Țineți cont, timpul de coacere va varia în funcție de cât de mică tăiați conopida.

Acestea sunt ideale ca aperitiv, gustare sau garnitură.

Deși pot fi servite ca un fel de mâncare, aveți și varianta de a adăuga o garnitură și astfel veți realiza o masă principală savuroasă. Opțiuni sunt foarte multe, de la bucăți suculente de carne la salate și tot ce se află între ele, toate vor fi la fel de bune lângă nuggets de conopidă.

Trucuri pentru cea mai bună conopidă pane la cuptor

Asigurați-vă că lăsați conopida la cuptor la o temperatură ridicată pentru a se găti bine la interior și pentru a deveni crocantă la exterior.

Tăiați conopida în bucăți egale, astfel încât să se gătească în același ritm.

Mărimea bucăților va determina timpul de gătire. Cele mai mari vor avea nevoie de încă 5 minute în plus de coacere, iar cele mai mici vor avea nevoie de aproximativ 5 minute în minus.

Depozitare și reîncălzire

Conopida pane la cuptor este cel mai bine de servită caldă și proaspătă. Vă recomandăm să faceți doar atât cât puteți mânca la o masă.

Însă, dacă aveți extra, poate fi păstrată la frigider până la 3 zile, dar nu va mai fi la fel de crocantă și delicioasă. Pentru a o reîncălzi, o puteți coace din nou pe o foaie de copt la o temperatură de 200 de grade timp de 5-7 minute.

Calorii și valori nutriționale

Din aceasta rețetă ies aproximativ 4 porții. O porție de conopidă pane la cuptor are 200 calorii.

  • Calorii

    200kcal

  • Proteine

    6g

  • Carbohidrați

    20g

  • Zaharuri

    2g

  • Fibre

    5g

  • Grăsimi

    11g

  • Grăsimi saturate

    1g

  • Sodiu

    480mg

  • Potasiu

    590mg

  • Vitamina C

    70mg

  • Calciu

    30mg

  • Fier

    1mg

Informațiile nutriționale sunt estimative și variază in funcție de metoda de gătit și de tipurile (mărcile) de ingrediente folosite.