O reteta actualizata a gogosilor clasice, cu arome de fructe proaspete.
Timp total 20 minute
Ingrediente
- 1 cana faina
- 1/2 cana zahar
- 1/4 lingurita praf de copt
- 3/4 lingurita bicarbonat de sodiu
- 1/4 lingurita sare fina
- 1 ou
- 200g iaurt grecesc
- 1 lingura ulei de rapita
- 1 lingurita suc de lamaie
- 1/2 cana capsuni tocate fin
- Pentru glazura de capsuni:
- 1 1/2 cani zahar pudra
- 3/4 lingurita sirop auriu
- 2 linguri de apa calda
Mod de preparare
1. Se incalzeste cuptorul la 200C. Se pulverizeaza o tava cu spray de gatit.2. Intr-un castron mare se amesteca impreuna faina, zahar, praf de copt, bicarbonat de sodiu si sare. Intr-un castron mic, se amesteca ou, iaurt, ulei si zeama de lamaie. Se face o adancitura in centrul ingredientelor uscate si se toarna ingredientele umede. Se adauga capsuni tocate. Se amesteca ingredientele pana la omogenizare. Aluatul va fi gros.
2. Se toarna aluatul intr-o punga si se taie un colt cu o foarfeca. Se toarna aluatul in tava, in forma de gogosi americane, cu gaura in centru.
3. Se dau la cuptor timp de 10 minute sau pana capata o culoare aurie. Se lasa sa se raceasca complet.
4. Pentru glazura, se amesteca toate ingredientele intr-un bol cu un tel pana se omogenizeaza. Se trece fiecare gogoasa prin glazura. Se pun pe un raft de sarma pentru a se scurge orice exces glazura. Se lasa sa se raceasca timp de 15 minute inainte de servire.