Aceasta reteta este usoara si este mult mai buna decat desertul clasic cumparat din magazin.

Inghetata Viennetta
Timp total 1 oră

Ingrediente

500ml frisca 140ml glucoza lichida 25g zahar pudra 1 baton de vanilie ulei vegetal 150g ciocolata neagra, topita

Mod de preparare

1. Se bate frisca pana cand se formeaza varfuri moi, apoi se adauga vanilie, glucoza si zahar pudra. Se bate pana cand are o consistenta usor rigida. Se pune o duza in forma de stea pe o punga de cofetarie, apoi se umple cu crema.

2. Se pune hartie de copt unsa pe o tava mica si se face, cu ajutorul formei stea, o forma rectangulara pe hartie (aproximativ 22cm lungime x 10cm latime). Se burniteaza un pic de ciocolata topita folosind o furculita sau o punga de cofetarie cu o taietura foarte mica.

3. Se pune in congelator pentru a se intari timp de aproximativ 45 de minute (se pastreaza restul de crema ramasa in frigider), apoi se adauga inca un strat de crema si unul de ciocolata. Se continua in acest mod pana cand se utilizeaza toata crema (ar trebui sa aiba aproximativ 4 straturi de crema), care se incheie cu ciocolata.

4. Se lasa la congelator pentru cel putin inca 2 ore si se serveste felii.