Kedgeree este un mic dejun englezesc, insa poate fi consumat fara probleme si la pranz sau la cina. Reteta de mai jos este carianta rapida a clasicului preparat.

Kedgeree - mic dejun englezesc
Timp total 30 minute

Ingrediente

  • 2 linguri ulei vegetal
  • 1 lingurita de seminte de mustar
  • 2 lingurite de seminte de chimen
  • 3 catei de usturoi, zdrobiti
  • 3cm ghimbir proaspat, ras
  • 1 ceapa, fin taiata
  • 1 ardei rosu, tocat fin
  • 1 lingurita garam masala
  • 2 lingurite de turmeric
  • 2 lingurite pasta de rosii
  • 250g orez basmati
  • 50ml supa de legume
  • 250g peste afumat
  • 3 oua fierte timp de 6 minute
  • coriandru
  • felii de lamaie

Mod de preparare

1. Se incalzeste uleiul intr-o tigaie mare, cu capac. Se adauga semintele de mustar si semintele de chimen, apoi se prajesc usor timp de cateva minute. Se adauga usturoiul si ghimbirul si se gatesc timp de inca 2 minute, apoi se adauga ceapa, ardeiul iute si condimentele ramase. Se gatesc timp de 5 minute pana cand ceapa se inmoaie.

2. Se adauga pasta de rosii, apoi orezul si supa. Se amesteca, se da in fiert, apoi se acopera si se fierbe timp de 10 minute. Se ia capacul si se mai lasa pe foc inca 10 minute.

3. Cand orezul este gata, se asezoneaza, apoi se adaugs pestele. Se serveste cu oua fierte, taiate in bucati, felii de lamaie si coriandru.