Mozzarella sticks sunt genul acela de preparat care e pe gustul oricui. Se fac ușor, rapid, sunt perfecte atunci când aveți musafiri, la o petrecere pentru copii sau ca gustare, pur și simplu.
Batoanele sau crochetele de mozzarella se potrivesc perfect alături de un pahar de bere rece, sunt cremoase la interior si crocante la exterior și sunt o idee bună de răsfăț culinar, atunci când aveți poftă de ceva bun. La fel ca (aproape) orice lucru gustos, au un singur defect: numărul mare de calorii.
Dar dacă nu vă faceți griji în privința siluetei, le puteți pregăti de câte ori aveți poftă.
Timp total 1 oră
Ingrediente
- 1 kg cartofi
- 2 căței de usturoi
- 1/2 legătură pătrunjel
- 120 g parmezan
- 2 ou
- sare
- piper
- 350 g mozarella
- 1 cană făină
- 1 cană pesnet
- ulei pentru prăjit
Mod de preparare
Curățați cartofii, îi tăiați în sferturi și îi puneți la fiert în apă cu o linguriță de sare.Când cartofii au fiert, scurgeți apa și pasați cartofii. Adăugați usturoiul zdrobit, pătrunjelul, parmezanul ras, sale, piper și un ou bătut. Amestecați totul foarte bine.
Tăiați mozzarella în batoane de dimensiune egală. Îmbrăcați fiecare baton de mozzarella în amestec de cartofi. Puneți batoanele pe o tavă și dați la congelator pentru 30 de minute.
Dați batoanele prin făină, ou bătut și pesmet și prăjiți în ulei încins batoanele până devin aurii.
Batoanele de mozzarella vor fi crocante la exterior și cremoase la interior. Serviți cu sos sau simple, ca garnitură sau ca gustare.
Poftă bună!