Prăjitura cu ciocolată și marshmallow este desertul perfect pentru iubitorii de ciocolată. Este atât de ușor de preparat și are un mare succes la petreceri!

Prăjitură cu ciocolată și marshmallow

O prăjitură decadentă cu un amestec de ganache de ciocolată cu lapte, acoperită cu marshmallow și cu mai mult ganache de ciocolată deasupra.

Această prăjitură este de neuitat, cu un gust atât de bogat! Și cea mai bună parte, este foarte ușor de făcut! Toată lumea iubește prăjiturile cu straturi, dar uneori cele mai bune sunt cele mai ușoare.

Rețeta de prăjitură cu ciocolată și marshmallow

Preparare 30 minute
Gătire 20 minute
Timp total 50 minute

Ingrediente

  • 100 de grame de unt
  • 60 de grame de ciocolată neîndulcită
  • 120 de grame de făină integrală
  • 200 de grame de zahăr
  • 1/2 linguriță de praf de copt
  • 1/4 linguriță de bicarbonat de sodiu
  • 1/4 linguriță de sare
  • 2 ouă mari, la temperatura camerei
  • 1 linguriță de extract de vanilie
  • 300 grame de marshmallow

Pentru glazură:

  • 100 grame de zahăr
  • 2 linguri de lapte
  • 2 linguri de unt
  • 50 de grame de ciocolată

Mod de preparare

În cuptorul cu microunde, se topesc untul și ciocolata; se amestecă până se omogenizează. Se lasă să se răcească timp de 10 minute. Se combină făina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu și sarea; se lasă deoparte.

Într-un castron mare, bateți ouăle, zahărul și vanilia. Se adaugă în amestecul de ciocolată. Încorporați treptat ingredientele uscate și amestecați bine.

Se toarnă într-o tavă de copt unsă. Coaceți la 180 de grade C până când o scobitoare introdusă în centru iese curată, 20-30 de minute.

Se pun deoparte 150 de grame de bezele pentru glazură.

Se presară restul de bezele rămase peste prăjitură. Întoarceți la cuptor până când bezelele se înmoaie, aproximativ 2 minute.

Într-o cratiță mică, combinați zahărul, laptele și untul. Se dă în fiert; apoi se fierbe 1-2 minute. Se îndepărtează de pe foc; se adaugă ciocolata și cele 150 de grame de marshmallow puse deoparte și se amestecă până se topesc. Se toarnă rapid peste prăjitură. Glazura se va întări pe măsură ce se răcește.