Care credeți că ar fi desertul preferat al îngerilor, dacă ar avea unul? Cu siguranță printre preferințele lor s-ar număra și această prăjitură, care chiar așa se numește: prăjitura îngerilor. 

Motivul pentru care poartă acest nume este foarte simplu: este o prăjitură albă și pufoasă în interior, aerată ca un nor. Asta pentru că se face doar din albușuri, zahăr și făină, fără niciun ingredient colorat. 

Dacă vreți să transformați prăjitura, puteți înlocui jumătate din cantitatea de făină cu cacao și, astfel, veți obține o prăjitură neagră. 

Prăjitura îngerilor - cel mai delicat desert
Timp total 1 oră

Ingrediente

  • 150 g făină
  • 12 albușuri de ou
  • 150 g zahăr
  • un praf de sare
  • 1 linguriță praf de copt
  • 2 lingurițe extract de vanilie
  • Pentru servit:
  • frișcă
  • fructe proaspete

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 180 de grade. Cerneți făina, cu sarea și cu praful de copt.

Bateți cu mixerul albușurile la temperatura camerei. Când încep să formeze o spumă, începeți să adăugați zahărul, treptat.

Când ați terminat de încorporat zahărul, iar spuma de albușuri este densă și lucioasă, puneți vanilia și mai mixați 2 minute.

Opriți mixerul și încorporați făina, câte o lingură pe rând, amestecând cu o spatulă, de jos în sus. Este foarte important să amestecați cu grijă, pentru ca spuma să nu se lase.

Puneți compoziția într-o tavă tapetată cu ulei și făină și dați la cuptor pentru 35-40 de minute sau până când prăjitura este aurie deasupra.

Lăsați să se răcească, după care o puteți tăia și servi cu frișcă, înghețată și fructe proaspete sau simplă.

Poftă bună!