Ai nevoie de o reteta care se prepara rapid? Atunci ai gasit ce cautai.

Pui Cacciatore Rapid
Timp total 30 minute

Ingrediente

  • 1 lingurita de ulei de masline
  • 4 pulpe de pui, dezosate
  • 1 ceapa, tocata
  • 2 catei de usturoi, zdrobiti
  • 2 lingurite frunze de rozmarin
  • 1 ardei gras rosu, taiat in fasii
  • 120g masline verzi, fara samburi
  • 250ml vin rosu
  • 400g rosii tocate in bulion
  • 1 lingurita patrunjel

Mod de preparare

1. Se incazeste uleiul intr-o tigaie, la foc mediu. Se asezoneaza carnea si se pune, cu pielea in jos, in tigaie. Se gateste timp de 4 minute sau pana cand pielea este aurie, apoi se gateste timp de inca 1 minut sau pana cand se rumeneste. Se transfera pe un platou.

2. Se pune ceapa in tigaie si se caleste, amestecand, timp de 2 minute sau pana se inmoaie. Se adauga usturoiul si rozmarin, apoi se fierbe timp de inca 1 minut. Se adauga ardeiul gras, maslinele si vinul rosu, apoi se fierbe timp de 3-4 minute, pana cand lichidul este redus la jumatate. Se adauga rosiile, apoi se adauga si carnea de pui. Se aduce la un foc mic si se fierbe timp de 12 minute sau pana cand puiul este gatit.

3. Se decoreaza cu patrunjel si se serveste cu mamaliga, daca se doreste.