Vara, salatele sunt cele mai rapide și la îndemână alegeri pentru o cină ușoară sau un prânz servit pe fugă. Sunt sănătoase, le puteți prepara într-o mulțime de feluri și reprezintă o alegere nemaipomenită și pentru a fi luate la pachet, la birou. Secretul pentru a păstra salata fresh cât mai multe ore este să luați dressing-ul separat și să îl turnați peste celelalte ingrediente doar în momentul servirii.

Astăzi vă propunem o salată mediteraneană, cu piept de pui, care vă va trimite cu gândul la o masă pe malul mării, în concediu. Puteți adăuga la această salată și alte ingrediente care vă plac, semințe sau alte legume. 

Salată mediteraneană cu piept de pui
Timp total 30 minute

Ingrediente

  • 1 piept de pui
  • 1 linguriță coriandru
  • 1 linguriță oregano
  • sare
  • piper
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 2 linguri oțet balsamic
  • pătrunjel verde
  • 3 roșii
  • 2 castraveți
  • 200 g roșii cherry
  • 100 g brânză feta
  • 150 g măsline kalamata
  • 1 mână salată verde

Mod de preparare

Mai întâi ne vom ocupa de pieptul de pui. Filetați carnea și asezonați cu sare și piper. Puneți la încins o tigaie pe care o ungeți cu puțin ulei sau unt. Prăjiți pieptul de pui la foc mediu, pe ambele părți câteva minute, până când s-a rumenit.

Lăsați carnea câteva minute să se răcească, după care o puteți tăia fâșii.

Tăiați pe jumătate măslinele și roșiile cherry. Tăiați roșiile normale și castraveții cubulețe sau felii potrivite. Rupeți salata cu mâna și tăiați brânza feta cubulețe.

Puneți toate ingredientele într-un bol. Separat, pregătiți dressing-ul. Amestecați uleiul, oțetul, sare, piper, o lingură de pătrunjel proaspăt tocat, oregano și coriandru și turnați totul peste salată.

Amestecați bine și așezați pieptul de pui deasupra. Serviți cu foccacia sau cu pâine prăjită.

Poftă bună!