Ciupercile sunt o sursă excelentă de proteine vegetale și nu trebuie să lipsească din alimentație, mai ales dacă sunteți vegetarieni sau țineți post. Există o mulțime de rețete cu ciuperci, care mai de care mai delicioase.
Dar ciupercile sunt bune și în stare crudă, integrate în salată, fără să fie preparate termic. Astăzi vă prezentăm o salata super simplă și rapidă cu ciuperci. Secretul constă în faptul că dressingul le va înmuia și vor deveni fragede, fără să aibă acea textură neprietenoasă atunci când le mâncați.
Timp total 15 minute
Ingrediente
- 450 g ciuperci
- 1 legătură pătrunjel
- ulei de măsline
- zeamă de lămâie
- sare
- piper
Mod de preparare
Spălați ciupercile cu un jet de apă rece și scurgeți-le bine de apă. Curățați ciupercile și tăiați-le felii cât mai fine.Puneți ciupercile într-un bol și tocați fin pătrunjelul. Pentru a face dressingul, puneți 4 linguri de zeamă de lămâie și 6 linguri de ulei de măsline. Amestecați bine și turnați peste ciuperci.
Asezonați cu sare și piper după gust și amestecați bine. Puneți pătrunjel proaspăt tocat și serviți salata.
Poftă bună!