Se întâmplă de multe ori să ne rămână resturi de friptură de vită, la grătar sau la tavă, pe care nu le putem reîncălzi ulterior. Dar le putem transforma într-un alt fel de mâncare, astfel că nu vom risipi carnea rămasă și vom avea o idee nouă de preparat, pornind de la același ingredient.

Dacă v-au rămas câteva felii de carne de vită gătită, le puteți transforma într-un sandwich delicios și ușor de făcut, potrivit pentru orice masă și pentru toate gusturile. Sandwich-ul Reuben este un preparat american, care a devenit cunoscut în toată lumea. Ingredientul principal este, așa cum probabil ați dedus, carnea de vită.

Sandwich Reuben cu carne de vită
Timp total 15 minute

Ingrediente

  • felii de pâine
  • unt
  • emmentaler
  • friptură de vită
  • sos rusesc
  • varză murată

Mod de preparare

Ungeți 2 felii de pâine cu unt și puneți-le cu partea unsă în jos, într-o tigaie. Pe partea cealaltă, ungeți pâinea cu sos rusesc. Adăugați deasupra o felie de emmentaler, puțină varză murată tocată și o felie de carne.

Ungeți alte 2 felii cu sos și așezați-le peste carne, de data aceasta cu partea unsă în sus. Dați drumul la foc și rumeniți sandwich-urile pe fiecare parte. Le puteți face și la grill, dacă aveți.

Procedați la fel și cu restul ingredientelor, dacă vreți să faceți mai multe sandwich-uri. Tăiați-le pe diagonală și serviți.

Poftă bună!