Este un desert sofisticat, insa este foarte usor de preparat.
Timp total 30 minute
Ingrediente
- 500g mix fructe de vara (zmeura, mure, capsuni, coacaze negre)
- 200g zahar
- 1/2 lamaie - sucul
- 2 albusuri mari de ou
- 40ml smantana
- zahar pudra
Mod de preparare
1. Se curata si se spala fructele si se pun intr-un blender cu 75 g de zahar. Apoi se trec printr-o sita fina (se arunca semintele). Se gusta piureul si se adauga suc de lamaie, daca este nevoie. Se pregatesc 6 forme cu hartie de copt.2. Se bat albusurile de ou cu un mixer. Intr-o cratita curata, se dizolva restul de de 125 g de zahar in 250 ml de apa, la foc mic. Cand zaharul s-a dizolvat complet, se da in fiert, indepartand orice spuma si se gateste la 120C. Se ia de pe foc.
3. Folosind un mixer electric, se bat albusurile de ou pana se fac spuma. Cu mixerul pornit, se toarna siropul de zahar fierbinte direct in albusul de ou. Se bate in continuare pana cand se formeaza o bezea.
4. Intr-un vas separat, se bate smantana pana cand devine rigida, apoi se incorporeaza in pasta de fructe. Apoi se incorporeaza amestecul de fructe in bezea si se pune amestecul in forme, intai amestecul de smantana, apoi cel de bezea.
5. Se lasa sa se raceasca timp de cel putin 12 ore. Se scot din congelator 10-15 minute inainte de servire, astfel incat acestea sa se inmoaie usor. se decoreaza cu fructe, se pudreaza cu zahar, apoi se servesc.