Supa De Castraveti Cu Migdale Si Condimente

Ingrediente

  • 1 1/2 linguri seminte de chimen
  • 1 1/2 linguri seminte de coriandru
  • 1 1/2 lingurite cardamom
  • 250ml ulei de masline
  • 4 cepe
  • turmenic
  • piper
  • 2 felii de paine
  • 1 castravete mare, decojit
  • 200g migdale maruntite
  • 1 catel de usturoi
  • 1-2 lamai - sucul
  • iaurt
  • Pentru dressing:
  • 50ml ulei de samburi de struguri
  • 50ml ulei de masline
  • coriandru
  • menta
  • busuioc
  • suc de lamaie

Mod de preparare

1. Se prajesc semintele de condimente intr-o tigaie uscata timp de 2-3 minute, agitand astfel incat sa nu se arda. Se racesc, apoi se macina.

2. Se incalzesc 50ml de ulei de masline intr-o tigaie si se adauga ceapa. Se caleste usor timp de 10 minute, fara sa ajunga sa-si schimbe culoarea, apoi se adauga condimentele macinate, turmericul si piperul. Se gatesc timp de 3-4 minute, amestecand, se scot pe o farfurie si se lasa sa se raceasca. Intre timp, se inmoaie painea in 300ml de apa rece pentru 15 minute.

3. Se pune castravete intr-un blender si se marunteste. Se adauga migdalele, painea imbibata in apa si apa ramasa, usturoiul, sucul de lamaie, ceapa cu condimente, un varf de cutit de sare si 200ml din uleiul ramas, apoi se amesteca pana la omogenizare. Se asezoneaza dupa gust, apoi se lasa sa se raceasca timp de cel putin 3 ore.

4. Pentru dressing, se amesteca uleiul cu ierburile tocate marunt si sucul de lamaie pana la omogenizare. Se asezoneza dupa gust. Inainte de a se servi, se pune supa in boluri, se adauga iaurt, apoi se pune dressing, dupa gust.