Dacă urmați dieta cu castraveți și roșii așa cum trebuie, veți reuși să slăbiți mai mult de 10 kg pe lună.
Hrana necesară acestui regim include alimente ușoare, dar care vă vor oferi o senzație de sațietate și, în același timp, nutrientii necesari organismului nostru.
Cum funcționeză dieta cu castraveți și roșii
După cum am menționat deja, această dietă se aplică 5 zile pe săptămână, cu pauză în weekend, atunci când puteți să vă relaxați și să mâncați orice mâncare, după bunul plac.
În schimb, în weekend există o singură regulă de bază: beți 1 pahar de apă înainte de masă. Acest lucru este necesar pentru că vă va ajuta să nu mâncați prea multe alimente și calorii și vă va oferi o senzație de sațietate.
Așadar, la final de săptămână, mâncați alimente pe care le-ați omis în timpul dietei de 5 zile, dar nu exagerați.
Exemplu meniu pentru dieta de 5 zile cu castraveți și roșii
Ziua 1
- Mic dejun: 2 felii de pâine prăjită, 1 măr
- Gustare: salată de castraveți
- Ora 16:00: 1 banană
- Ora 19: 00: salată de roșii și castraveți
Ziua 2
- Mic dejun: Musli cu lapte bătut (400 ml) cu un conținut redus de grăsimi
- Gustare: cartofi fierți împreună cu puțină brânză
- Ora 16:00: 1 banană
- Ora 19:00: salată de roșii și castraveți
Ziua 3
- Mic dejun: 1 măr și 1 banană
- Gustare: Supă de pui
- Ora 16:00: migdale mici (nu mai mult de 10 bucăți)
- Ora 19:00: salată de roșii și castraveți
Ziua 4
- Mic dejun: un pumn de migdale, 1 măr
- Gustare: salată de castraveți
- Ora 16:00: 300 g de fructe la alegere
- Ora 19:00: salată de roșii și castraveți
Ziua 5
- Mic dejun: 350 g salată de fructe (din cel puțin trei tipuri de fructe)
- Gustare: cartofi fierți cu brânză
- Ora 16:00: 1 măr
- Ora 19:00: salată de roșii și castraveți
Pentru a pregăti salata de roșii și castraveți, puteți adăuga pătrunjel proaspăt, condimente și doar ulei și sare. Dar cel mai bun sfat este să nu folosiți ulei și sare, ci să le înlcuiți cu iaurt sau cu o smântână cu un conținut scăzut de grăsime.
În cazul în care vi se face foame sau sunteți undeva unde nu puteți mânca ceea ce aveți în meniu, nu consumați alte alimente. Puteți bea apă minerală sau ceai verde.
Principalele beneficii pentru sănătate ale consumului de castraveți
Castravetele este una dintre cele mai cultivate legume din lume și este considerat unul dintre cele mai sănătoase alimente.
Și iată de ce:
Castraveții elimină toxinele din organism
Toată acea apă, respectiv 95%, atât cât conțin castraveții, acționează ca o mătură virtuală ce îndepărtează toate reziduurile dăunătoare din organism.
Se spune că un consum regulat de castraveți ajută la dizolvarea pietrelor care se formează la rinichi. Aceștia scad nivelul de acid uric din corpul dumneavoastră si astfel mențin și îmbunătățesc sănătatea rinichilor dumneavoastră.
Castraveții sunt bogați în vitamine și minerale și pot asigura necesarul zilnic
Sunt bogați în vitaminele A, B și C și vă îmbunătățesc imunitatea, vă oferă energie și sunt foarte buni pentru piele. De asemenea, castraveții conțin potasiu, magneziu și siliciu. De aceea, cosmeticienii îl recomandă adesea și pentru uz extern.
Castraveții îmbunătățesc digestia și ajută la scăderea în greutate
Și asta datorită faptului că au un conținut uriaș de apă și sunt extrem de săraci în calorii. Se pot consuma cu iaurt și lapte bătut, supe și salate, așa că sunt ideali pentru dieta dumneavoastră.
Castraveții luptă eficient împotriva cancerului deoarece conțin clorhexidină, laricirezinol și pinorezinol
Aceste trei ingrediente sunt în strânsă legătură cu reducerea riscului de a dezvolta diferite tipuri de cancer, respectiv cancerul ovarian, de sân, de prostată și uterin.
Castraveți sunt buni împotriva mahmurelii
Pentru a face față durerilor de cap de dimineață și amețelilor după o noapte furtunoasă, mâncați câteva felii de castraveți înainte de a merge la culcare. Explicația ar fi că aceștia conțin suficiente vitamine B, zahăr și electroliți, ce vor reduce simptomele mahmurelii.
Ce se întâmplă dacă mâncați prea mulți castraveți?
Castraveții proaspeți nu vă vor face rău dacă îi consumați cu moderație. În schimb, dacă mâncați în exces, pot apărea tulburări digestive.
Cel mai bine este să nu consumați mai mult de 500 de grame de castraveți într-o zi.
Cine nu ar trebui să mănânce castraveți?
Deși sunt foarte buni pentru sănătate, la fel de important este să se ia în considerare prezența contraindicațiilor în ceea ce privește consumul de castraveți.
Astfel, ar trebui să fie evitați la persoanele cu patologie hepatică severă, hipertensiune în stadiu avansat, ateroscleroză, boli de rinichi și care alăptează.
Însă, chiar și cu contraindicații, o cantitate mică de castraveți nu va provoca rău și nu va înrăutăți sănătatea.