Este vorba insa doar de consumul de ciocolata neagra.

Plina de antioxidanti din cacao, mai ales flavonoizi si alte tipuri de polifenoli, ciocolata neagra este indicata in prevenirea inflamatiilor si a afectiunilor cardiovasculare.

Portii zilnice mici de ciocolata neagra cu polifenoli naturali a fost asociat cu un risc cardiovascular scazut. In urma unui studiu derulat in Milano, Italia, cercetatorii au descoperit ca 6,7 grame de ciocolata consumata in fiecare zi reprezinta cantitatea ideala pentru a preveni inflamatiile si bolile de inima.

Acestia sustin ca un consum regulat de ciocolata neagra reduce tensiunea arteriale si riscul diabetului - afectiuni responsabile de atacurile de cord si atacurile cerebrale.

Specialistii din Marea Britanie au descoperit ca adultii care sufera de sindromul oboselii cronice, au nevoie de un consum zilnic de 50 g ciocolata neagra cu un continut de cacao de 85%, timp de o saptamana, pentru a nu se simti atat de obositi.

Ciocolata neagra creste fluxul de sange de la nivelul creierului perecum si al inimii si contribuie la imbunatatirea functiei cognitive si redue riscul de accident vascular cerebral.


Acest desert gustos, contine multi compusi chimici (printre care si fenietilamina) care au un efect pozitiv asupra starii de spirit si al sanatatii cognitive al unei persoane.

Flavonoidele din ciocolata neagra scad rezistenta insulinei si sustin functionarea normala a celulelor pentru ca organismul sa poata utiliza insulina in mod eficient si ajuta in lupta corpului impotriva radicalilor liberi care cauzeaza procesul de oxidare a celulelor.

Radicalii liberi sunt implicati in procesul de imbatranire si pot fi o cauza a cancerului, iar alimente bogate in antioxidanti, protejeaza impotriva mai multor tipuri de cancer si incetinesc procesul imbatranirii.

Vestea buna este ca ciocolata face parte din aceasta categorie alimentara.

Concluzia: Pentru o inimă sănătoasă, mâncați mai multă ciocolată :)