O tarta usor de facut, care reuseste sa fie si rustica si sofisticata in acelasi timp.
Timp total 1 oră și 30 minute
Ingrediente
- 900g gutui
- 100g zahar
- 500g aluat
- faina
- 750g mere
- 175g gem de caise
- smantana
Mod de preparare
1. Se curata gutuile si se taie in sferturi, apoi se pun intr-o cratita, cu 75 g de zahar si 3-4 linguri de apa. Se gatesc la foc mic timp de aproximativ 20 de minute pana cand se inmoaie, apoi se pun intr-un castron si se paseaza cu o furculita. Se lasa sa se raceasca.2. Se ruleaza aluatul pe o suprafata usor pudrata cu faina si se taie un cerc de 30 cm folosind. Se transfera intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se inteapa cu o furculita, lasand o margine de 2,5 cm. Se raspandeste piureul de fructe pe partea superioara, lasand din nou marginea. Se lasa sa se raceasca timp de cel putin 30 de minute.
3. Se incalzeste cuptorul la 200C. Se curata merele si se taie in felii foarte subtiri. Se aranjeaza feliile peste piure, usor suprapuse, apoi se imprastie cu zaharul ramas. Se coace timp de 30 de minute sau pana cand aluatul este crocant si auriu, iar marginile merelor sunt usor rosii.
4. Se pune gemul de caise intr-o cratita cu 1 lingura de apa si se incalzeste usor. Se perie peste mere. Se serveste tarta calda sau rece, cu smantana.