Un desert italian clasic cu cafea, piscoturi, vin rosu si ciocolata.

Tiramisu La Pahar
Timp total 30 minute

Ingrediente

4 oua 50g zahar 500g mascarpone 125ml vin rosu dulce 1/4 lingura de pasta de vanilie 5 linguri lichior de cafea 250 ml espresso, racit 200g piscoturi 50g de ciocolata neagra (60-65% cacao), tocata fin

Mod de preparare

1. Se separa ouale, lasand deoparte albusurile. Se pun galbenusurile intr-un vas mare si se amesteca cu zahar, cu un mixer electric pana cand se ingroasa. Se adauga mascarpone, vin si vanilie pana se combina bine.

2. Se bat albusurile de ou intr-un castron curat, pana cand capata o textura rigida. Se incoporeaza albusul in amestecul de mascarpone, treptat. Se lasa sa se raceasca timp de 25 de minute.

3. Se adauga lichiorul de cafea in espresso intr-un castron. Se trec piscoturile in amestec pentru cateva secunde, se inorc pe partea cealalta si se repeta (ar trebui sa fie umeziti).

4. Se aranjeaza jumatate din piscoturile imbibate intr-un singur strat pe baza unui vas mare dreptunghiular sau in 8-10 forme individuale. Se acopera cu jumatate din amestecul de mascarpone, urmat de jumatate din ciocolata taiata. Se repeta cu piscoturile ramase, amestec de mascarpone si ciocolata. Se acopera tiramisu cu folie si se lasa sa se racesca timp de 8 ore, de preferinta peste noapte.

5. Se scoate din frigider cu aproximativ 20 de minute inainte de servire. Se pudreaza cu cacao, se presara cu ciocolata tocata, apoi se serveste.