Nu ai nevoie de o ocazie specială pentru a prepara un tort delicios și apetisant, pentru întreaga familie. Desertul care nu lipsește de la nicio zi onomastică sau de naștere poate fi savurat în orice moment sau cu orice ocazie.
Tocmai de aceea, astăzi ne-am gândit să vă propunem o rețetă de tort pina colada, adică un tort cu ananas și cocos, ușor de făcut, răcoritor și delicios, care va fi pe placul întregii familii. Îl puteți asambla pe un singur strat, pe două sau trei, în funcție de dimensiunea tăvii în care coaceți blatul și de cât de înalt vă va ieși.
Timp total 2 ore
Ingrediente
- Pentru blat:
- 6 ouă
- 6 linguri de zahăr
- 6 linguri ulei
- 6 linguri făină
- 1 plic zahăr vanilat
- 1 linguriță praf de copt
- un praf de sare
- Pentru creme:
- 1 cutie cremă de cocos
- 1 cutie lapte condensat
- 1 conservă ananas
- 250 ml frișcă lichidă
- 5 linguri zahăr
- un pachet fulgi de cocos pentru decor
Mod de preparare
Ouăle trebuie să fie la temperatura camerei. Separați albușurile de gălbenușuri. Bateți albușurile cu un praf de sare, la viteza maximă a mixerului.Când se formează o spumă, începeți să adăugați zahărul și mixați până când albușurile devin o spumă tare și lucioasă. Frecați gălbenușurile cu uleiul, până când se omogenizează și se deschid puțin la culoare. Turnați peste spuma de albuș, mixând la viteză mică.
Amestecați făina cu praful de copt. Începeți să încorporați făina cu ajutorul unui tel sau al unei spatule.
Puneți compoziția într-o tavă rotundă sau dreptunghiulară, tapetată cu hârtie de copt. Dați în cuptorul încins, la 175 de grade, pentru 35-40 de minute. Faceți testul cu scobitoarea, pentru a fi siguri că blatul este copt.
Scoateți blatul și lăsați-l să se răcească, după care îl puteți tăia în 2 sau 3 straturi.
Cât timp blatul se răcește, vă puteți ocupa de cremă și sirop. Scurgeți sucul din conserva cu ananas într-un bol. Adăugați crema de cocos și laptele condensat și amestecați.
Faceți găuri cu furculița în blat, după care însiropați cu siropul făcut anterior, din belșug. Blatul va absorbi sirop, dar va mai rămâne și la suprafață.
Apoi urmează un strat de ananas tăiat mărunt și încă un strat de blat, dacă faceți prăjitura pe mai multe straturi. Însiropați la fel și a doua jumătate de blat.
Bateți frișca împreună cu zahărul, cu mixerul, până când capătă consistență. Întindeți frișca peste blat, după care decorați cu fulgii de cocos. Lăsați tortul la rece 2 ore înainte de a servi.
Poftă bună!