Pina Colada este unul dintre cele mai populare cocktailuri, consumat în aproape toate colțurile lumii, mai ales în lunile de vară, datorită aromei sale răcoritoare și dulce.

Cum se face Pina Colada, băutura tradițională în Puerto Rico

De fapt, Pina Colada poate fi considerată, neoficial, băutură tradițională în Puerto Rico dar, așa cum am spus înainte, este savurată în întreaga lume, fiind printre preferatele celor care vor să se bucure de gustul ananas amestecat cu cremă de cocos.

Dacă ești în căutarea unui cocktail răcoritor care să îți transforme următoarea petrecere într-un eveniment de neuitat, trebuie să înveți cum se face Pina Colada.

Istoria Pina Colada

De-a lungul timpului, mai mulți barmani și baruri au susținut că au fost cei care au inventat celebrul Pina Colada, însă adevărata origine a cocktailului rămâne un mister.

Există chiar dovezi că unii comercianții din secolul al XIX-lea amestecau rom cu apă de cocos și piure de ananas.

Ingrediente Pina Colada

O parte importantă din farmecul Pina Colada este cât de ușor se prepară. Vei avea nevoie doar de câteva ingrediente:

  • Rom – Romul este alcoolul de bază. Pentru acest cocktail se recomandă romul alb pentru că cele brune au o aromă mai puternică.
  • Cocos – Vei avea nevoie de cremă de cocos. Evită laptele de cocos sau piureul de cocos.
  • Ananas – Ananasul va fi folosit sub formă de suc și pulpă tăiată cuburi, care vor îngroșa consistența băuturii. Dacă vrei să folosești ananas înghețat, întinde-le apoi pe o tavă acoperită cu foaie de copt și bagă-le la congelator până îngheață înainte de a le adăuga.
  • Opțional – Chiar înainte de a servi cocktailul, poți turna în pahar puțin rom auriu. Acesta va pluti la suprafață, oferind o aromă specială băuturii.

Pina Colada: amestecat sau agitat?

Există o teorie greșită că Pina Colada amestecată este de fapt o versiune mai recentă și modernizată a cocktail-ului. De fapt, cocktailul amestecat este originalul, iar Pina Colada agitată este varianta contemporană.

Dacă vrei să faci o Pina Colada agitată, nu trebuie decât să agiți 40 de mililitri de rom auriu cu 30 de grame de cremă de cocos și 30 de mililitri de suc de ananas într-un recipient special și să torni totul peste gheață. Poți desăvârși gustul cu un pic de coajă de lime.

Indiferent de modul de preparare – amestecat sau agitat – Pina Colada nu are egal când vine vorba despre băuturi răcoritoare cu aromă tropicală.

Cum se prepară Pina Colada

Preparare 5 minute
Timp total 5 minute

Ingrediente

  • 120 de mililitri de suc de ananas
  • 60 de mililitri de rom alb
  • 60 de mililitri de cremă de cocos
  • 25 de grame de cuburi de ananas
  • un pumn de gheață
  • frunze de ananas, pentru decorat
  • rom auriu (opțional)

Mod de preparare

Pune romul alb, crema de cocos, sucul, bucățile de ananas și gheața într-un blender.

Amestecă până se obține o compoziție omogenă.

Toarnă apoi în pahare și adaugă, chiar înainte de servire, puțin rom auriu în fiecare pahar (ar trebui să plutească deasupra).

Se poate decora cu frunze de ananas sau câteva felii.

Se folosește rom alb sau rom brun?

În mod normal, Pina Colada se prepară cu rom alb, dar, dacă preferi o aromă mai intensă, poți folosi fără probleme un rom brun.

Alte variante de Pina Colada

În Pina Colada pot fi folosite proporții diferite ale ingredientelor de bază, precum și diferite tipuri de rom. Câteva dintre cele mai cunoscute variante sunt:

  • Chi chi – cu votcă în loc de rom
  • Virgin Pina Colada – fără rom, deci fără alcool
  • Tequila Colada – se înlocuiește romul cu tequila
  • Kahlua Colada – înlocuiești romul cu Kahlua (lichior de cafea)
  • Scotsman Colada - pune scotch în loc de rom
  • Soda Colada - seamănă cu rețeta originală, doar că sucul acidulat este folosit în locul cremei de nucă de cocos
  • Kiwi Colada - cu kiwi (fructe și sirop) în loc de suc de ananas

Calorii și valori nutriționale

Un pahar de Pina Colada are aproximativ 315 calorii.

  • Calorii

    315kcal

  • Proteine

    1g

  • Carbohidrați

    14g

  • Zaharuri

    13g

  • Grăsimi

    13g

  • Grăsimi saturate

    11g

Informațiile nutriționale sunt estimative și variază in funcție de metoda de gătit și de tipurile (mărcile) de ingrediente folosite.