Cornulete fragede de post cu otet

Cornulete fragede de post cu otet retete: cum gatesti cornulete fragede de post cu otet si cele mai gustoase retete de fursecuri fragede cu dovleac, cornulete cu susan, cornulete cu osanza, cornulete cu untura, cornulete cu iaurt, retete cornulete cu untura, cornulete cu faina integrala, cornulete cu untura si smantana, cornulete ca la mama acasa, prajituri de post cu morcov.

Rogolah, Cornulete Foarte Fragede

250 g unt, 1 galbenus, 1 cutie iaurt=200 ml, 500 g faina(eventual punem 2-3 linguri in plus,daca e nevoie), Umplutura: 1 pahar nuca macinata, 1 pahar zahar, 1 lingurita scortisoara, zahar pudra pt pudrat cornuletele.

Cornulete Cu Faina Integrala De Post

200ml ulei 120ml bors 7g drojdie uscata 1 praf de sare 1 lingura esenta naturala de vanilie 1 lingurita zahar vanilat 200g faina integrala 300g faina alba 000 1 lingura coaja de portocala dezhidratata magiun de prune sau alte umpluturi dupa gust

Cornulețe fragede de post, cu gem sau rahat

Cornulețele de post cu gem sau rahat pot fi fragede, chiar dacă sunt pregătite în varianta de post, fără ouă, unt, untură sau smântână.

Cornulete Cu Rahat, Ca La Mama Acasa

150 ml ulei 300 ml apa minerala 700 g faina (mai merg citeva linguri) 250 g margarina 5 ml otet un praf de sare rahat

Cornulete Cu Rahat Si Mirodenii

500 ml ulei 250 gr zahar 100 gr zahar pudra 500 ml bors 1000 gr faina 500 gr rahat 1 buc. bila medie de drojdie 1 lingura mirodenii

Cornulete Cu Osanza

Aluat: * 2 oua * 4 linguri zahar * 4 linguri ulei * 4 linguri otet * 1 lingura amoniu * 1 kg faina * 1,5-2 pahare apa minerala * coaja rasa de lamai, portocala * arome Crema * 1 kg osanza de porc * 400 g faina * dulceata * rahat

Cornulete Cu Nuci

250g faina; 200g unt; 100g nuci macinate; 70 g zahar pudra; sare, esenta de migdale.

Cornulețe fragede cu gem

Cornulețele de casă fragede cu gem pot transforma o zi obișnuită într-o sărbătoare. Se pregătesc din doar câteva ingrediente, ce se găsesc aproape tot timpul în cele mai multe bucătării din țară.

Cornulete Cu Rahat

-1 kg faina -2 cani de ulei -1 cana apa -300 gr rahat -1 lingura zahar -1 plic drojdie uscata -un praf de sare -zahar pudra pentru ornat

Cornulete Cu Smantana Si Untura

-800 gr untura -800 gr smantana -un praf de sare -faina cat cuprinde -rahat -zahar pudra pentru ornare -1 ou

Cornulete Cu Mere

Aluatul: 70 g unt 100 g brinza de vaci 120 g faina coaja de lamiie Umplutura: 1 mar citiva stropi zeama lamiie 3 linguri stafide scortisoara 3 linguri miere 30 g nuci macinate

Cornulete Dospite

1 ou 1 pahar mic de lapte caldut ( cam 100 ml lapte) 550-600 gr. faina 1 pachet margarina (250 gr) 1 pachetel de drojdie proaspata (25 gr.) 2 pliculete zahar vanilat

Mohnkipferl - Cornulete Cu Mac

Ingrediente: 170gr faina, foarte putin praf de copt, un sfert de lingurita rasa, 90gr. zahar pudra, 1 zahar vanilat, un praf de sare, 2 galbenusuri, 140gr margarina, 70gr mac (eu am folosit mac macinat).

Cornulete Cu Iaurt

50 g unt topit si racit, 250 g iaurt, 1 lingura de zahar, 500 g faina, un strop de praf de copt, un praf de sare, marmelada, crema de ciocolata sau miere pentru umplutura, zahar pudra vanilat.

Cornulete Cu Sunca Si Cascaval

100g smantana , 200g faina, 100g sunca de Praga, 100g cascaval sare, piper, 1 ou (ingredientele din reteta sunt pentru o portie mica, respectiv 25 de bucati)

Cornulete Cu Unt Si Susan

500 gr faina 1 galbenus 1/2 cub drojdie proaspata (25 gr) 1/2 lingura sare 1 lingurita zahar 300 ml lapte caldut unt albus pentru uns diverse seminte (susan, chimen, in)

Cornulete Delicioase Cu Rahat

500 gr făină, 250 gr unt, 4 gălbenuşuri, 30 gr drojdie dizolvată în 4 linguri de lapte, 1 lingură de zahăr, 2 linguri de smântână, 1 linguriţă rasă de sare, zahar pudra, rahat

Cornulete Cu Cascaval Si Mac

1 kg. de faina, un sfert de kg. de cascaval, 5 linguri margarina, 6 linguri smintina, (2 linguri chimen macinat era in reteta) mac.

Cornulete Cu Mac De Craciun

350g faina 250g untura (1 pachet de unt sau margarina) Jumatate de ceasca apa minerala sau obisnuita 1 lingurita bicarbonat 1 lamaie 1 praf de sare 100ml lapte 200g zahar esenta de vanilie 200g mac

Cornulete Cu Sunca Si Branza Afumata

Aluat: 350 g faina, 20-25 g drojdie, 5 linguri ulei, 150 ml lapte(aprox.), 1 ou, putin zahar, sare dupa gust- eu am pus o lingurita, 1 ou batut, amestecat cu ceva apa, pentru uns cornuletele. umplutura: sunca, branza afumata.

Cornulete Cu Sunca Si Cascaval

- 500 gr faina - 25 gr drojdie proaspata - 150 ml lapte - 1 lingurita rasa zahar - 1 galbenus - 50 gr unt - 1 lingurita sare - 200 gr sunca presata - 200 gr cascaval * 1 albus * fulgi de chilli * chimen

Cornulete Cu Dulceata

2 cani de faina, jumatate de cana de untura, un ou, 2-3 linguri de smantana, dulceata (in loc de dulceata se poate folosi rahat taiat cubulete, miez de nuca prajita sau dulceata de prune amestecata cu nuca macinata), un pliculet de zahar vanilat, 200 gr de zahar pudra

Salata De Post In Straturi

2 sfecle rosii fierte rase pe razatoarea mare 4 cartofi fierti dati pe razatoare 2 morcovi fierti dati pe razatoare 5 cepe feliate maioneza de post ulei de masline otet 1 lamaie condimente masline,gogosar patrunjel - pentru ornat

Salata cezar cu creveti

300 g laptuci fragede400 g creveti proaspetio lamaie verdeo conserva de ansoa in uleio lingura otet de vino lingura doua iaurt 2 catei de usturoi 500 g pastepiperulei de maslinecrutoaneparmezan ras

Salată orientală de post - cea mai simplă rețetă

Salata orientală este, probabil, cea mai populară salată, alături de cea de vinete. Se face repede, din ingrediente la îndemâna oricui, este ieftină și de post, așa că este perfectă în această perioadă. Există și varianta de salată orientală cu ou, dar astăzi vorbim despre salata orientală clasică, de post. Combinația de cartof fiert, cu murături este una foarte gustoasă. Salata orientală poate fi o masă în sine dacă țineți post. 

Lalele de post cu vinete

1-2 lingura otet de mere 6-8 buc. vinete 250 ml ulei 2-3 buc. cartofi 10 buc. rosii frunze de ceapa sare si piper

Briose fara oua, de post

150g de zahar225g faina25g cacao2 lingurite praf de copt1/2 lingurita bicarbonat de sodiu2 lingurite esenta de vanilie2 linguri de otet120ml uleinuci, alune tocateapa

Salata de sfecla cu ciuperci (de post)

Salata de sfecla cu ciuperci: 4 sfecle mici 100 g ciuperci o ceapa ulei otet sare,piper Usturoi-optional

Prajitura De Post

30 linguri apa calda, 30 linguri faina, 15 linguri zahar, 15 linguri ulei, un praf de copt, jumatate lingurita amoniac stins cu otet, 2 linguri cacao, 2-3 linguri gem sau dulceata, nuci cit mai multe.

Mancare Rapida De Post

3 cartofi ueli 2 felii de paine ketchup

Spaghete de post

1 pachet spaghete de post, piper, condimente, bulion sau sos de rosii, ulei, verdeata, 1 ceapa, 1 ardel, 1 morcov

Tavalita glazurata de post

Blatul:-200g. zahar tos-5 linguri cu miere-150ml. apa-1 lingurita bicarbonat de amoniu stins cu otet-100 ml. ulei-500g. faina + 1 praf de sareGLAZURA {sau sos de cacao}:-300ml. apa-300g. zahar-250g. margarina-5 linguri cacao-2 sticlute esenta de rom+ nuca de cocos pentru tavalit (sau nuca)

Biscuiti De Post

3 cani de zahar, 2 pachete de margarina, 2 cani ulei, 3 cani de bors, 2 lingurite bicarbonat, faina(cat cuprinde) , mirodenii, esente, 3 linguri cacao, fistic pentru decor

Ștrudel cu fructe de pădure - de post

În perioada postului, este o adevărată provocare să ne putem bucura în continuare de mâncărurile care ne plac, în special de dulciuri.  Din fericire, există o mulțime de rețete de post, așa încât să ne putem bucura în continuare de deserturile preferate, chiar și în perioada postului. Acest ștrudel cu fructe de pădure se face foarte simplu și rapid și puteți folosi și dulceață gata făcută, pentru a vă ușura și mai mult munca. 

Salata de vinete cu maioneza de post

2 vinete, maioneza de post (din comert), verdeata, sare, piper, 1 ceapa

Cornulete cu untura si rahat

* 150 g untura * 2 galbenusuri * 100 g smantana * 1 lingurita extract de vanilie * 1 praf de sare * faina cat cuprinde * zahar pudra pentru pudrat * rahat

Fursecuri fragede cu nuca

250 g nuca 250 g faina 250 g zahar pudra 250 g unt 1 ou

Salata de cartofi cu masline

5-6 cartofi 1 ceapa 100 g masline sare piper ulei otet

Tocanita De Ciuperci Si Soia - De Post

(3-4 persoane) 2 cepe medii 1-2 morcovi razaliti 1 ardei rosu usturoi patrunjel 300-400 g ciuperci (Champignon) o punga medie de soia cubulete putin bulion ulei vegeta sare piper boia

Cannelloni cu legume – de post

8 tuburi cannelloni, 100 g ciuperci, 100 g broccoli, 200 g legume congelate (morcov, mazare, porumb, ardei gras), 100 g cascaval de post, sare, piper, 2-3 linguri ulei, 1 lingura pesmet.

Clătite americane de post - rețetă vegană

Clătitele americane (pancakes) de post sunt ușoare, foarte pufoase și sunt făcute cu câteva ingrediente simple pe care, cel mai probabil, le aveți deja prin bucătărie!

Fursecuri fragede cu coaja de portocala

4 oua 250 g zahar 250 ml ulei 450 g faina esenta de vanilie coaja de portocala

Biscuiti de post

Desi postul reprezinta o perioada cu restrictii alimentare, nu inseamna ca produsele pe care le consumam nu pot fi delicioase. 

Salata de post cu mustar

5 cartofi 2 cepe albe 2 castraveti acri Pentru sos: 2 linguri mustar 2 linguri otet 2 linguri ulei

Scoici fragede

-2 galbenusuri de ou -6 linguri de zahar -4 linguri de smantana -1 pliculet cu praf de copt -250 gr. margarina Unirea -coaja rasa de lamaie -un varf de cutit sare -faina cat cuprinde -gem prune pentru umplutura

6 alimente pe care să le mănânci în post

Fie ca este Postul Paștelui sau Postul Crăciunului, avem câteva sugestii de alimente care nu ar trebui să-ți lipsească din alimentație.

Salata De Conopida Cu Ceapa Rosie (de Post)

1 conopida de ~600-700 g 1 ceapa rosie 1 lamaie 5-6 catei de usturoi cateva fire de marar si patrunjel (verdeata uscata) 2-3 linguri ulei de masline 1 lingurita zahar sare piper

Prăjituri de post: 20 de rețete delicioase de prăjituri de post

Vă puteți bucura de prăjituri delicioase chiar și în perioada postului. Prăjituri de post cu nucă, prăjituri de post cu mere sau cu gem, clătite de post, gogoși de post - toate pot fi preparate și gustate în această perioadă.

Napolitană cu cremă de caramel și nuci - de post

În perioada postului, pofta de dulce ne poate supune la încercări grele. Vestea bună este că vă puteți bucura în continuare de dulciuri și prăjituri, în varianta de post. Napolitana cu cremă de caramel și nucă este o idee foarte la îndemână și, pe cât de ușor de făcut, pe atât de gustoasă. Napolitana cu caramel și nucă se face din câteva ingrediente, foarte simplu, nu necesită coacere și este ideală în post. Dacă sunteți la dietă, ar trebui să știți că trebuie să vă bucurați cu moderație de această prăjitură. Combinația de foaie de napolitană cu caramel și nucă este una destul de calorică, deloc prietenă cu silueta. 

Supa rece cu migdale si usturoi

200g paine alba150g migdale1 catel de usturoi200ml ulei de masline2lg otet400ml apa