Cornulete fragede de post cu otet
Cornulete fragede de post cu otet retete: cum gatesti cornulete fragede de post cu otet si cele mai gustoase retete de fursecuri fragede cu dovleac, cornulete cu susan, cornulete cu osanza, cornulete cu untura, cornulete cu iaurt, retete cornulete cu untura, cornulete cu faina integrala, cornulete cu untura si smantana, cornulete ca la mama acasa, prajituri de post cu morcov.Cornulete Cu Faina Integrala De Post
200ml ulei 120ml bors 7g drojdie uscata 1 praf de sare 1 lingura esenta naturala de vanilie 1 lingurita zahar vanilat 200g faina integrala 300g faina alba 000 1 lingura coaja de portocala dezhidratata magiun de prune sau alte umpluturi dupa gust
Cornulețe fragede de post, cu gem sau rahat
Cornulețele de post cu gem sau rahat pot fi fragede, chiar dacă sunt pregătite în varianta de post, fără ouă, unt, untură sau smântână.
Cornulete Cu Osanza
Aluat: * 2 oua * 4 linguri zahar * 4 linguri ulei * 4 linguri otet * 1 lingura amoniu * 1 kg faina * 1,5-2 pahare apa minerala * coaja rasa de lamai, portocala * arome Crema * 1 kg osanza de porc * 400 g faina * dulceata * rahat
Cornulete Cu Nuci
250g faina; 200g unt; 100g nuci macinate; 70 g zahar pudra; sare, esenta de migdale.
Cornulețe de post cu margarină
Această rețetă este perfectă pentru a prepara cele mai fragede cornulețe de post, cu margarină, pudrate cu zahăr, ce vi se vor topi în gură!
Cornulețe cu rahat, fragede, ca la mama acasă
(pentru aproximativ 40 de cornulețe)300 g de făină150 g de unt cu minimum 80% grăsime 70 g de zahăr tos 1 linguriță de praf de copt un praf de sare fină 1 gălbenuș 1 ou întreg 2 linguri de lapte 150 g de rahat 150 g de zahăr pudră
Clătite de post pufoase și fragede
Aceste clătite de post sunt atât de pufoase și fragede încât nici nu-ți dai seama că nu au lapte sau ouă. Vezi, mai jos, ingredientele și pașii de preparare.
Cornulețe fragede cu gem
Cornulețele de casă fragede cu gem pot transforma o zi obișnuită într-o sărbătoare. Se pregătesc din doar câteva ingrediente, ce se găsesc aproape tot timpul în cele mai multe bucătării din țară.
Cornulete Cu Mere
Aluatul: 70 g unt 100 g brinza de vaci 120 g faina coaja de lamiie Umplutura: 1 mar citiva stropi zeama lamiie 3 linguri stafide scortisoara 3 linguri miere 30 g nuci macinate
Cornulete Dospite
1 ou 1 pahar mic de lapte caldut ( cam 100 ml lapte) 550-600 gr. faina 1 pachet margarina (250 gr) 1 pachetel de drojdie proaspata (25 gr.) 2 pliculete zahar vanilat
Cornulețe cu iaurt - ies fragede de fiecare dată
Cornulețele cu iaurt se numără printre deserturile preferate din copilărie pentru mulți români.
Cornulețe de post cu rahat și apă minerală
În perioada postului, puteți alege să pregătiți o rețetă simplă și rapidă de cornulețe cu rahat, apă minerală și aluat fraged.
Cornulete Cu Unt Si Susan
500 gr faina 1 galbenus 1/2 cub drojdie proaspata (25 gr) 1/2 lingura sare 1 lingurita zahar 300 ml lapte caldut unt albus pentru uns diverse seminte (susan, chimen, in)
Cornulete Delicioase Cu Rahat
500 gr făină, 250 gr unt, 4 gălbenuşuri, 30 gr drojdie dizolvată în 4 linguri de lapte, 1 lingură de zahăr, 2 linguri de smântână, 1 linguriţă rasă de sare, zahar pudra, rahat
Cornulete Cu Cascaval Si Mac
1 kg. de faina, un sfert de kg. de cascaval, 5 linguri margarina, 6 linguri smintina, (2 linguri chimen macinat era in reteta) mac.
Cornulete Cu Sunca Si Branza Afumata
Aluat: 350 g faina, 20-25 g drojdie, 5 linguri ulei, 150 ml lapte(aprox.), 1 ou, putin zahar, sare dupa gust- eu am pus o lingurita, 1 ou batut, amestecat cu ceva apa, pentru uns cornuletele. umplutura: sunca, branza afumata.
Cornulețe de post cu apă minerală
Cornulețele de post cu apă minerală sunt foarte ușor de făcut și normal, nu conțin nici ouă, nici unt și niciun gram de smântână.
Cornulete Cu Sunca Si Cascaval
- 500 gr faina - 25 gr drojdie proaspata - 150 ml lapte - 1 lingurita rasa zahar - 1 galbenus - 50 gr unt - 1 lingurita sare - 200 gr sunca presata - 200 gr cascaval * 1 albus * fulgi de chilli * chimen
Cum faci Rugelach - cele mai fragede cornulețe
Delicioase și cu un mod de preparare distractiv, cornulețele foarte fragede sau „Rugelach” sunt perfecte în perioada Sărbătorilor de iarnă, dar și pentru orice perioadă a anului, ori de câte ori apare pofta de ceva bun.
Cornulete Cu Dulceata
2 cani de faina, jumatate de cana de untura, un ou, 2-3 linguri de smantana, dulceata (in loc de dulceata se poate folosi rahat taiat cubulete, miez de nuca prajita sau dulceata de prune amestecata cu nuca macinata), un pliculet de zahar vanilat, 200 gr de zahar pudra
Salata De Post In Straturi
2 sfecle rosii fierte rase pe razatoarea mare 4 cartofi fierti dati pe razatoare 2 morcovi fierti dati pe razatoare 5 cepe feliate maioneza de post ulei de masline otet 1 lamaie condimente masline,gogosar patrunjel - pentru ornat
Salata cezar cu creveti
300 g laptuci fragede400 g creveti proaspetio lamaie verdeo conserva de ansoa in uleio lingura otet de vino lingura doua iaurt 2 catei de usturoi 500 g pastepiperulei de maslinecrutoaneparmezan ras
Lalele de post cu vinete
1-2 lingura otet de mere 6-8 buc. vinete 250 ml ulei 2-3 buc. cartofi 10 buc. rosii frunze de ceapa sare si piper
Salata de sfecla cu ciuperci (de post)
Salata de sfecla cu ciuperci: 4 sfecle mici 100 g ciuperci o ceapa ulei otet sare,piper Usturoi-optional
Brioșe de post, fără ouă
Brioșele de post fără ouă sunt o alternativă și delicioasă la brioșele tradiționale.
Prajitura De Post
30 linguri apa calda, 30 linguri faina, 15 linguri zahar, 15 linguri ulei, un praf de copt, jumatate lingurita amoniac stins cu otet, 2 linguri cacao, 2-3 linguri gem sau dulceata, nuci cit mai multe.
Maioneză din avocado. Rețeta vegetală, de post
Maioneză din avocado este o alternativă vegetală la maioneza clasică.
Spaghete de post
1 pachet spaghete de post, piper, condimente, bulion sau sos de rosii, ulei, verdeata, 1 ceapa, 1 ardel, 1 morcov
Tavalita glazurata de post
Blatul:-200g. zahar tos-5 linguri cu miere-150ml. apa-1 lingurita bicarbonat de amoniu stins cu otet-100 ml. ulei-500g. faina + 1 praf de sareGLAZURA {sau sos de cacao}:-300ml. apa-300g. zahar-250g. margarina-5 linguri cacao-2 sticlute esenta de rom+ nuca de cocos pentru tavalit (sau nuca)
Biscuiti De Post
3 cani de zahar, 2 pachete de margarina, 2 cani ulei, 3 cani de bors, 2 lingurite bicarbonat, faina(cat cuprinde) , mirodenii, esente, 3 linguri cacao, fistic pentru decor
Ștrudel cu fructe de pădure - de post
În perioada postului, este o adevărată provocare să ne putem bucura în continuare de mâncărurile care ne plac, în special de dulciuri. Din fericire, există o mulțime de rețete de post, așa încât să ne putem bucura în continuare de deserturile preferate, chiar și în perioada postului. Acest ștrudel cu fructe de pădure se face foarte simplu și rapid și puteți folosi și dulceață gata făcută, pentru a vă ușura și mai mult munca.
Salata de vinete cu maioneza de post
2 vinete, maioneza de post (din comert), verdeata, sare, piper, 1 ceapa
Cornulete cu untura si rahat
* 150 g untura * 2 galbenusuri * 100 g smantana * 1 lingurita extract de vanilie * 1 praf de sare * faina cat cuprinde * zahar pudra pentru pudrat * rahat
Clătite americane de post - rețetă vegană
Clătitele americane (pancakes) de post sunt ușoare, foarte pufoase și sunt făcute cu câteva ingrediente simple pe care, cel mai probabil, le aveți deja prin bucătărie!
Tocanita De Ciuperci Si Soia - De Post
(3-4 persoane) 2 cepe medii 1-2 morcovi razaliti 1 ardei rosu usturoi patrunjel 300-400 g ciuperci (Champignon) o punga medie de soia cubulete putin bulion ulei vegeta sare piper boia
Cannelloni cu legume – de post
8 tuburi cannelloni, 100 g ciuperci, 100 g broccoli, 200 g legume congelate (morcov, mazare, porumb, ardei gras), 100 g cascaval de post, sare, piper, 2-3 linguri ulei, 1 lingura pesmet.
Salata de post cu mustar
5 cartofi 2 cepe albe 2 castraveti acri Pentru sos: 2 linguri mustar 2 linguri otet 2 linguri ulei
Biscuiti de post
Desi postul reprezinta o perioada cu restrictii alimentare, nu inseamna ca produsele pe care le consumam nu pot fi delicioase.
6 alimente pe care să le mănânci în post
Fie ca este Postul Paștelui sau Postul Crăciunului, avem câteva sugestii de alimente care nu ar trebui să-ți lipsească din alimentație.
Salata De Conopida Cu Ceapa Rosie (de Post)
1 conopida de ~600-700 g 1 ceapa rosie 1 lamaie 5-6 catei de usturoi cateva fire de marar si patrunjel (verdeata uscata) 2-3 linguri ulei de masline 1 lingurita zahar sare piper
Prăjituri de post: 20 de rețete delicioase de prăjituri de post
Vă puteți bucura de prăjituri delicioase chiar și în perioada postului. Prăjituri de post cu nucă, prăjituri de post cu mere sau cu gem, clătite de post, gogoși de post - toate pot fi preparate și gustate în această perioadă.
Napolitană cu cremă de caramel și nuci - de post
În perioada postului, pofta de dulce ne poate supune la încercări grele. Vestea bună este că vă puteți bucura în continuare de dulciuri și prăjituri, în varianta de post. Napolitana cu cremă de caramel și nucă este o idee foarte la îndemână și, pe cât de ușor de făcut, pe atât de gustoasă. Napolitana cu caramel și nucă se face din câteva ingrediente, foarte simplu, nu necesită coacere și este ideală în post. Dacă sunteți la dietă, ar trebui să știți că trebuie să vă bucurați cu moderație de această prăjitură. Combinația de foaie de napolitană cu caramel și nucă este una destul de calorică, deloc prietenă cu silueta.
Supa rece cu migdale si usturoi
200g paine alba150g migdale1 catel de usturoi200ml ulei de masline2lg otet400ml apa
Scoici fragede
-2 galbenusuri de ou -6 linguri de zahar -4 linguri de smantana -1 pliculet cu praf de copt -250 gr. margarina Unirea -coaja rasa de lamaie -un varf de cutit sare -faina cat cuprinde -gem prune pentru umplutura
Cornulețe cu smântână și untură. Un deliciu ca pe vremea bunicii
Cornulețe fragede cu smântână și untură - una din cele mai delicioase și mai bune rețete de cornulețe.
Malai dulce de post
- 12 linguri făină de grâu - 9 linguri făină de porumb - 1/2 cană margarină topită (sau ulei de floarea soarelui) - 500 g iaurt de post - 1 praf de copt - o cană de zahăr - puțină sare