Cozonac

Cozonac cu mac - fără frământare

Învață să faci cozonac cu mac fără frământare! Rețeta noastră simplă și rapidă îți garantează un cozonac delicios, perfect pentru orice sărbătoare.

Cozonac cu nucă, fulgi de migdale și halva

Încearcă o rețetă unica de cozonac umplut cu nucă, fulgi de migdale și halva. Perfectă pentru sărbători, ușor de făcut, cu un gust de neuitat!

Cozonac cu nucă și rahat - pufos și aromat

Descoperă secretul unui cozonac cu nucă și rahat, pufos și aromat! Urmărește rețeta noastră pas cu pas pentru un desert tradițional delicios și irezistibil.

Cozonac cu rahat simplu - pufos și moale

Învață cum să prepari un cozonac simplu cu rahat, dar extrem de gustos. Urmează această rețetă clasică pentru un cozonac pufos și aromat, perfect pentru orice ocazie festivă.

Cozonac moldovenesc, pufos, cu nucă și cacao

Descoperă secretul cozonacului moldovenesc pufos, cu nucă și cacao. Rețeta perfectă pentru un desert tradițional, plin de arome îmbietoare.

Rosenkranz - cel mai spectaculos cozonac

Descoperă cum să faci Rosenkranz, cozonacul care combină frumusețea cu gustul. Explorează rețeta care transformă un desert simplu într-o capodoperă culinară uimitoare

Cozonac simplu cu nucă

Învață să faci cozonac simplu cu nucă, o rețetă tradițională care aduce savoarea autentică în casa ta. Perfect pentru sărbători sau orice moment special.

Cozonac cu rahat și stafide

Descoperă cum să faci un cozonac pufos cu rahat și stafide, după o rețetă tradițională românească, perfectă pentru sărbători. Aluatul moale și aromat, plin de umplutură, te va încânta de la prima degustare.

Cozonac cu multă nucă și cacao

Rețeta tradițională românească de cozonac cu nucă și cacao, pufos și aromat. Cu o umplutură bogată de nucă și cacao, acest cozonac este o adevărată deliciu.

Punem sau nu rahat în cozonac?

Controversa anului: Punem sau nu rahat în cozonac?  Votează și vezi ce cred alții. Rezultatele te pot surprinde.

Cozonac fără frământare cu dospire la rece

Descoperă cum să faci cozonac delicios fără frământare, cu dospire la rece. Perfect pentru sărbători, această rețetă simplă îți va economisi timp și va fi o plăcere pentru toți.

Cozonac fără frământare - rețeta simplă și rapidă

Descoperă cum să faci un cozonac pufos și delicios fără frământare! Rețeta este simplă și rapidă, perfectă pentru începători.

Aluat pentru cozonac pufos și aromat

Învață cum să prepari aluatul ideal pentru cozonac, cu sfaturi și trucuri pentru un rezultat pufos și aromat. Rețetă pas cu pas pentru cel mai gustos cozonac.

Cozonac cu nucă și ciocolată

Încearcă rețeta de cozonac cu nucă și ciocolată, o reinterpretare delicioasă a desertului tradițional românesc, perfectă pentru sărbători. Impresionează-ți familia și invitații cu arome bogate și o textură pufoasă.

Cozonac cu lămâie și stafide - rețeta croată de Pinca

Această rețetă croată de cozonac cu lămâie și stafide este exact ce ai nevoie pentru a-ți încânta papilele gustative și pentru a aduce o notă de prospețime în tradiționalul cozonac de Paște.

Cozonac rusesc - rețeta originală de Kulich

Cozonacul rusesc kulich este alegerea perfectă pentru cei care caută o experiență de neuitat. Încercați această rețetă tradițională și veți descoperi o explozie de arome și texturi ce vor face deliciul tuturor.

Cozonac bulgăresc - rețeta originală de kozunak

Savurați gustul autentic al tradiției bulgărești cu deliciosul Kozunak - un cozonac bulgăresc dulce și moale, făcut cu dragoste și ingrediente tradiționale precum ouă proaspete, lapte și stafide.

Cozonac frământat la mașina de făcut pâine

Dacă nu ați făcut până acum cozonac din cauza frământatului, ei bine, scăpați de acest stres dacă îi frământați cu ajutorul unui robot de bucătărie sau al unei mașini de făcut pâine. O rețetă de cozonac frământat și dospit la mașina de pâine vă propunem și noi, astăzi.

Rețeta de cozonac a lui Chef Cătălin Scărlătescu

Secretul cozonacilor ca la carte constă în răbdare și ingredientele de calitate. Dacă îi frământați suficient și aveți răbdare să îi lăsați să se dospească cât trebuie, reușita va fi una sigură. Astăzi vă prezentăm o rețetă celebră de cozonac, poate cea mai cunoscută și mai apreciată de pe internetul românesc: rețeta de cozonaci a lui Chef Cătălin Scărlătescu.  Pufoși, crescuți, aromați și umpluți cu cremă de ciocolată de calitate, acești cozonaci sunt perfecți pentru mesele de sărbătoare și nu numai. 

Cozonac simplu - rețeta pentru începători

Nu există masă de sărbătoare fără un cozonac, fie că este el cumpărat sau făcut în casă. Nimic nu se compară cu mirosul de cozonac proaspăt scos din cuptor, rumenit și parfumat. Iar dacă nu ați făcut cozonac în casă până acum, este momentul să încercați această rețetă. Cozonacul nu este deloc complicat de făcut, în ciuda faptului că multă lume se ferește de el. Dacă respectați cantitățile și lucrați la cald, reușita este sigură. În plus, dacă aveți un robot de bucătărie, puteți frământa cozonacul la robot și ați scăpat de jumătate din treabă. 

Panettone (cozonac italian)

Sărbătorile se apropie și nu există masă de sărbătoare fără cozonac. Fie că este cumpărat, făcut în casă, după o rețetă tradițională, veche de sute de ani, sau într-o variantă modernă, reinterpretat. Ideea de sărbători este asociată întotdeauna cu mirosul de cozonac proaspăt scos din cuptor.  Iar dacă vreți o alternativă la cozonacul românesc sau ceva mai altfel anul acesta, vă invităm să încercați cozonacul italian, adică panettone. Un cozonac pufos, aromat și foarte gustos, care a devenit popular în toată lumea. Este adevărat că necesită mai mult timp de preparare decât cozonacul clasic, iar acest lucru se datorează timpului îndelungat în care trebuie să stea la dospit. 

Cozonac sub formă de floare cu ciocolată

Se apropie Paștele, iar cozonacul nu lipsește de pe masa de sărbătoare a românilor. Există atâtea rețete de cozonac, încât nici nu știi pe care să o pregătești. Dar propunerea de astăzi este una cu adevărat specială.  Cozonacul floare cu ciocolată este o alternativă sofisticată la cozonacul clasic, copt în tavă, deși aluatul se face la fel. Diferă forma de prezentare, iar rezultatul final e unul wow, cu care vă veți impresiona familia și musafirii.   

Cozonac pufos fără frământare

Cozonacul fără frământare este la fel de gustos ca și cel clasic, iar secretul constă în maia. Dacă drojdia și făină sunt de calitate și maiaua crește, atunci va crește și cozonacul, fără să fie nevoie de ore întregi de frământare.

Cea mai simplă și gustoasă rețetă de cozonac, pe care oricine o poate face

De Crăciun, mirosul de brad, cel de cozonac proaspăt scos din cuptor și sunetul de colinde ne introduc în atmosfera de sărbătoare. Iată o rețetă simplă și gustoasă, pe care să o încerci!

Babka - Combinatia Intre Cozonac Si Prajitura

Mixul perfect intre cozonac si prajitura, Babka are un naluat pufos, plin de ciocolata si scortisoara.

Cozonac Cu Ciocolata, Cardamom Si Caramel

Nimic nu se compara cu mirosul de cozonac proaspat scos din cuptor, iar atunci cand il imbunatatesti cu ciocolata si caramel, este un desert perfect.

Panettone Cu Ciocolata Si Alune

O alternativa excelenta la traditionalul panettone, aceasta reteta este facuta cu ciocolata si alune in loc de fructe uscate.

Budinca De Ciocolata Cu Coacaze

Un desert perfect si rapid pentru sarbatori.

Cozonac Cu Fanta De Post

Pentru aluat: 450 gr faina 250 ml fanta de portocale 50 ml ulei 60 gr zahar 25 gr drojdie un praf de sare coaja rasa de lamaie 1 lingurita zahar pudra cu pastai de vanilie 1 lingura coaja de portocala confiata Umplutura: 1 castronel nuca macinata 2-3 linguri zahar 1 lingura cacao 1/2 cana apa fierbinte ( sau lapte de soia) 1 lingurita esenta de rom 2 bucati rahat

Prajitura Festiva Cu Trei Umpluturi Sau Cozonac La Tava

650 g faina 1/2 lingurita sare 4 galbenusuri 40 g drojdie 150 ml lapte gras 100 g zahar un plic zahar vanilat 150 g margarina topita coaja rasa de lamaie Umplutura: 4 albusuri batute praf de sare 100 g zahar 200 g nuca macinata 1 plic zahar vanilat coaja rasa de lamaie si portocala 1/2 fiola esenta de rom 400 g rahat 50 gr nuca taiata in bucati mari zeama de la jumatate de lamaie 1 1/2 borcan gem de caise (orice gem acrisor)

Rotocol Polonez

250 gr faina 1 lingurita miere sau zahar 1 varf sare 50 gr unt moale 90 ml lapte caldut 15 gr drojdie proaspata sau 7 gr uscata 1 ou mediu coaja portocala/lamaie Umplutura: 50 gr stafide 2 linguri rom 125 gr mac 4 linguri miere coaja portocala/lamaie

Cozonacei mici, mici

420 gr. de faina tip 450 (sau 000),120 gr. de fecula de cartofi (un fel de amidon din cartofi, puteti inlocui cu zeamil sau tot cu faina 000),1/4 lingurita de sare,1 ou si 1 albus (galbenusul il tineti pentru uns deasupra),75 gr. de unt (65% grasime),150 gr. de zahar,100 ml. de lapte batut,MAIA:35 gr. drojdie proaspata,1 lingura de miere,50 ml. de apa calda,putina faina,CREMA DE ALUNE:125 gr. de alune de padure macinate,4 linguri de zahar,10 linguri de lapte.

Baigli, cozonaci nedospiti

Ingrediente pentru 5 baigli mici sau 3 mari:1 kg faina, 4 galbenusuri, 3 linguri untura, 200 g Rama (vanilie), smantana cat cuprinde (cat mai grasa), 1/4 praf de copt stins cu zeama lamaie.Umplutura cu nuca :nuci macinate, rom, stafide, zahar vanilat.Umplutura cu mac:mac macinat, lapte, zahar, coaja rasa lamaie, zahar vanilat,stafide.

Paine cremoasa ( reteta americana )

200g faina ( prajituri sau cozonac ), 30g zahar, un varf de cutit de sare, 18g galbenusuri ( aprox. 4 galbenusuri ), 3g drojdie, 100g frisca, 40 ml lapte, 20g unt. PT. DECOR:30g zahar pudra, 50g faina, 5g lapte praf, 40g unt rece.

Cozonac fara drojdie cu crema de nuca

Pentru coca: 250 de grame de smintina groasa, 150 de grame de unt, un ou, un praf de copt stins in zeama de lamiie (eu insa l-am pus asa simplu) si faina cit cuprinde ca sa iasa o coca potrivit de moale. aprox. 550 de grame.Pentru crema: 150 de grame de nuci macinate, doua linguri de zahar, una-doua linguri smintina, un virf de cutit de praf de scortisoara, o lingurita esenta de rom.Pentru umplutura: 250 de grame brinza dulce de vaci, un galbenus, 100 de game de zahar pudra, un pliculet de zahar vanilat, o lingurita coaja de lamiie si portocala (eu am pus doar lamiie).

Trandafir cu visine

220 ml lapte caldut30 gr. drojdie proaspata400 gr. faina120 gr zahar1 praf de sare60 gr. unt topit2 oua1 borcan de visine (600-700 gr)4 lingurite zahar pudra1 galbenus

Rulou cu nuca

Aluat:1 kg faina mai buna;7 g drojdie uscata;600 ml lapte caldut;6 lg zagar;300 g unt;1 litza sare;1 ou si 3 galbenusuri.Umplutura:4 cani nuca macinata;4-5 lg zahar;200 lapte fiert;2 albusuri batute spuma;rom;scortisoara.

Colac cu ciocolata

200 gr de oua (fara coaja) 4 ca numar, 200 gr de faina plus o lingurita de praf de copt sau un pliculet, 200 gr de zahar , 150 gr de unt topit, 150 gr de ciocolata, un pahar (200 ml) de iaurt, un pumn de stafide

"Panettone" cu ciocolata in cosulet de hartie

Pentru cosulete aveti nevoie de: 3 coli hartie A4 (de preferat colorata), hartie copt, foarfeca/cutter, bete de frigarui Maia: 300 gr faina pentru cozonac, 160 gr apa, 7 gr drojdie uscata, 45 gr zahar Aluat:210 gr faina pentru cozonac, 80 gr lapte rece, 5 galbenusuri, 1 lingurita rasa sare, 4 gr drojdie uscata, 100 gr zahar, 120 gr unt, maiaua, esenta de vanilie, 300 gr ciocolata amaruie tocata Glazura:1 albus, 2 lingura zahar, 1 lingura cacao, 1 lingura amidon 1 lingura ulei

Colaci cu mac

2 cani de faina, 200 g unt, 2 linguri de ulei, 5 oua, 2 cani si jumatate de lapte, o lingura de drojdie de bere, o cana cu zahar, 200 g mac, 2 linguri de pesmet, un pliculet de zahar vanilat, sare.

Trandafiri cu dulceata si nuca

4 oua1 kg faina500 ml lapte100 ml ulei250 gr zahar1 cubulet de drojdiecoaja de lamaieesenta de rom1 borcan de dulceata (eu am pus de prune)200 gr nuca macinataun praf de sare1 lingurita de scortisoara macinataPentru uns:1 ou si 2 linguri de zahar

Invartita moldoveneasca (cu branza)

Pentru aluat:500g fainaputina sare1 ceasca de lapte2 linguri de untUmplutura:500g branza de vaci6 oua1 cana de zahar1 pahar cu stafide1 lingura zahar vanilatcoaja rasa de lamaiepraf de scortisoara

Cozonac cu nuca, mac si rahat

1 kg faina,2 pliculete drojdie,un litru lapte,250 g mac macinat, 200 g rahat, 300 g zahar, 600 g nuca macinata,un ou

Saviecuta cu mac si nuca (baigli)

Aluat: 500 g. faina 250 g. margarina Rama la cub sau Unirea 2 linguri mari de smantana (acra nu frisca lichida) 100 g. untura de porc (optional) 2 galbenusuri un praf de sare si unul de zahar Maia: 25 g. drojdie proaspata 2 lingurite zahar putin lapte caldut (nu fierbinte!) Umplutura: 250 g. mac/nuca 200 g. zahar 100 ml. lapte Pentru uns foile: 3 galbenusuri

Cozonac cu alune si stafide

300 g unt10 oua10 linguri faina8 linguri lapte4 linguri zahar20g drojdieo lingura coaja rasa de lamaie100 g stafide2 linguri zahar pudrasareo lingura alune de padure sfaramate

Colac impletit cu stafide - pentru Paste

420 g faina 120 g zahar 20 g drojdie proaspata 1 ou 100 ml lapte caldut 100 g unt -il topim 1 lingurita coaja rasa de lamaie 1/2 lingurita esenta de vanilie 1 mana de stafide muiate in lapte cald si 3 picaturi de rom 1 galbenus

Panettone reteta italiana

600 g faina3 oua1/4 apa calduta1/4 cana lapte1 pachet drojdie uscata5 linguri de unt100 g zaharcoaja de la o portocala marecoaja de la o lamaie1 lingura esenta de vanilie1 lingurita sare1/2 cana stafide aurii1/2 cana stafide brune1/2 caise uscate taiate asemenea stafidelor