Cozonac fara drojdie

Cozonac fara drojdie retete: cum gatesti cozonac fara drojdie si cele mai gustoase retete de gogosi rapide cu drojdie, cozonac, cozonac zebra, cozonac babka, cozonac krantz, cozonac cu halva, cozonac de post, cozonac foarte pufos, cozonac moldovenesc cu nuca, cozonac cu mac moldovenesc.

Cozonac pufos fără frământare

Cozonacul fără frământare este la fel de gustos ca și cel clasic, iar secretul constă în maia. Dacă drojdia și făină sunt de calitate și maiaua crește, atunci va crește și cozonacul, fără să fie nevoie de ore întregi de frământare.

Cozonac frământat la mașina de făcut pâine

Dacă nu ați făcut până acum cozonac din cauza frământatului, ei bine, scăpați de acest stres dacă îi frământați cu ajutorul unui robot de bucătărie sau al unei mașini de făcut pâine. O rețetă de cozonac frământat și dospit la mașina de pâine vă propunem și noi, astăzi.

Testoasa din cozonac

Avem nevoie de:-300ml lapte cald-75g unt(margarina),moale,la temperatura camerei-80g zahar-550g faina-1galbenus-putina drojdie (1 cubulet)

Cozonac cu mac - fără frământare

Învață să faci cozonac cu mac fără frământare! Rețeta noastră simplă și rapidă îți garantează un cozonac delicios, perfect pentru orice sărbătoare.

Cozonac oparit

1 kg faina, 12 galbenusuri, 500 ml lapte, 50 g drojdie, 4 linguri de smantana, 250 ml ulei,coaja de lamaie, o vanilie, o lingura de untura

Cozonac fără frământare - rețeta simplă și rapidă

Descoperă cum să faci un cozonac pufos și delicios fără frământare! Rețeta este simplă și rapidă, perfectă pentru începători.

Cozonac cu nuca, mac si rahat

1 kg faina,2 pliculete drojdie,un litru lapte,250 g mac macinat, 200 g rahat, 300 g zahar, 600 g nuca macinata,un ou

Cozonac fără frământare cu dospire la rece

Descoperă cum să faci cozonac delicios fără frământare, cu dospire la rece. Perfect pentru sărbători, această rețetă simplă îți va economisi timp și va fi o plăcere pentru toți.

Panettone (cozonac italian)

Sărbătorile se apropie și nu există masă de sărbătoare fără cozonac. Fie că este cumpărat, făcut în casă, după o rețetă tradițională, veche de sute de ani, sau într-o variantă modernă, reinterpretat. Ideea de sărbători este asociată întotdeauna cu mirosul de cozonac proaspăt scos din cuptor.  Iar dacă vreți o alternativă la cozonacul românesc sau ceva mai altfel anul acesta, vă invităm să încercați cozonacul italian, adică panettone. Un cozonac pufos, aromat și foarte gustos, care a devenit popular în toată lumea. Este adevărat că necesită mai mult timp de preparare decât cozonacul clasic, iar acest lucru se datorează timpului îndelungat în care trebuie să stea la dospit. 

Cozonac sub formă de floare cu ciocolată

Se apropie Paștele, iar cozonacul nu lipsește de pe masa de sărbătoare a românilor. Există atâtea rețete de cozonac, încât nici nu știi pe care să o pregătești. Dar propunerea de astăzi este una cu adevărat specială.  Cozonacul floare cu ciocolată este o alternativă sofisticată la cozonacul clasic, copt în tavă, deși aluatul se face la fel. Diferă forma de prezentare, iar rezultatul final e unul wow, cu care vă veți impresiona familia și musafirii.   

Cozonac simplu - rețeta pentru începători

Nu există masă de sărbătoare fără un cozonac, fie că este el cumpărat sau făcut în casă. Nimic nu se compară cu mirosul de cozonac proaspăt scos din cuptor, rumenit și parfumat. Iar dacă nu ați făcut cozonac în casă până acum, este momentul să încercați această rețetă. Cozonacul nu este deloc complicat de făcut, în ciuda faptului că multă lume se ferește de el. Dacă respectați cantitățile și lucrați la cald, reușita este sigură. În plus, dacă aveți un robot de bucătărie, puteți frământa cozonacul la robot și ați scăpat de jumătate din treabă. 

"Panettone" cu ciocolata in cosulet de hartie

Pentru cosulete aveti nevoie de: 3 coli hartie A4 (de preferat colorata), hartie copt, foarfeca/cutter, bete de frigarui Maia: 300 gr faina pentru cozonac, 160 gr apa, 7 gr drojdie uscata, 45 gr zahar Aluat:210 gr faina pentru cozonac, 80 gr lapte rece, 5 galbenusuri, 1 lingurita rasa sare, 4 gr drojdie uscata, 100 gr zahar, 120 gr unt, maiaua, esenta de vanilie, 300 gr ciocolata amaruie tocata Glazura:1 albus, 2 lingura zahar, 1 lingura cacao, 1 lingura amidon 1 lingura ulei

Cozonac marmorat cu nuca

1 kg faina3 oua100 ml ulei150 g zahar50 g drojdie1 praf de sare100 g smantanaUmplutura:300 g nuca100 g zahar2 linguri cacaoesenta de romuns1 galbenus2 linguri lapte

Cozonac cu branza

230g branza200 g crema de branza2 oua150 g zahar2 lg fainaesenta de rom2 plicuri zahar vanilat500 g faina1 cub drojdie300 ml laptezahar vanilat3 linguri zahar1 ou50 g unt la temp camerei

Cozonac Cu Ciocolata, Cardamom Si Caramel

Nimic nu se compara cu mirosul de cozonac proaspat scos din cuptor, iar atunci cand il imbunatatesti cu ciocolata si caramel, este un desert perfect.

Babka - Combinatia Intre Cozonac Si Prajitura

Mixul perfect intre cozonac si prajitura, Babka are un naluat pufos, plin de ciocolata si scortisoara.

Cozonac cu alune si stafide

300 g unt10 oua10 linguri faina8 linguri lapte4 linguri zahar20g drojdieo lingura coaja rasa de lamaie100 g stafide2 linguri zahar pudrasareo lingura alune de padure sfaramate

Cozonac cu nucă și ciocolată

Încearcă rețeta de cozonac cu nucă și ciocolată, o reinterpretare delicioasă a desertului tradițional românesc, perfectă pentru sărbători. Impresionează-ți familia și invitații cu arome bogate și o textură pufoasă.

Rețeta de cozonac a lui Chef Cătălin Scărlătescu

Secretul cozonacilor ca la carte constă în răbdare și ingredientele de calitate. Dacă îi frământați suficient și aveți răbdare să îi lăsați să se dospească cât trebuie, reușita va fi una sigură. Astăzi vă prezentăm o rețetă celebră de cozonac, poate cea mai cunoscută și mai apreciată de pe internetul românesc: rețeta de cozonaci a lui Chef Cătălin Scărlătescu.  Pufoși, crescuți, aromați și umpluți cu cremă de ciocolată de calitate, acești cozonaci sunt perfecți pentru mesele de sărbătoare și nu numai. 

Paine cremoasa ( reteta americana )

200g faina ( prajituri sau cozonac ), 30g zahar, un varf de cutit de sare, 18g galbenusuri ( aprox. 4 galbenusuri ), 3g drojdie, 100g frisca, 40 ml lapte, 20g unt. PT. DECOR:30g zahar pudra, 50g faina, 5g lapte praf, 40g unt rece.

Punem sau nu rahat în cozonac?

Controversa anului: Punem sau nu rahat în cozonac?  Votează și vezi ce cred alții. Rezultatele te pot surprinde.

Cozonac cu nucă, fulgi de migdale și halva

Încearcă o rețetă unica de cozonac umplut cu nucă, fulgi de migdale și halva. Perfectă pentru sărbători, ușor de făcut, cu un gust de neuitat!

Primul meu cozonac

Aluatul:500g faina, 250ml lapte, 125g zahar, 50g unt, 1 lingurita sare, 20g drojdie proaspata, 4 galbenusuri, arome: coaja rasa de lamaie si portocala, esenta vanilie, rom, zahar vanilat.Umplutura:150g miez de nuca, 50g cacao, 50g zahar, 1 plic zahar vanilat, 4 albusuri, esenta de rom.Finisare:1 ou

Cozonac cu zahar invertit

Pentru aluatul de cozonac:500g faina alba 000250ml lapte cald1 plic drojdie uscata (7g)160 g zahar invertit50g unt 65% grasime ( e mai bine daca aveti mai gras)coaja rasa de la o portocalacoaja rasa de la o lamaie1 lingurita esenta rom1 lingurita esenta vanilie1 galbenusPentru umplutura:2 albusuri2 linguri zahar invertit2 linguri cacaonuca macinataIn plus va mai trebuie1 galbenus amestecat cu 1 lingura de lapte pentru uns.

Cozonac moldovenesc, pufos, cu nucă și cacao

Descoperă secretul cozonacului moldovenesc pufos, cu nucă și cacao. Rețeta perfectă pentru un desert tradițional, plin de arome îmbietoare.

Cozonac fara drojdie cu crema de nuca

Pentru coca: 250 de grame de smintina groasa, 150 de grame de unt, un ou, un praf de copt stins in zeama de lamiie (eu insa l-am pus asa simplu) si faina cit cuprinde ca sa iasa o coca potrivit de moale. aprox. 550 de grame.Pentru crema: 150 de grame de nuci macinate, doua linguri de zahar, una-doua linguri smintina, un virf de cutit de praf de scortisoara, o lingurita esenta de rom.Pentru umplutura: 250 de grame brinza dulce de vaci, un galbenus, 100 de game de zahar pudra, un pliculet de zahar vanilat, o lingurita coaja de lamiie si portocala (eu am pus doar lamiie).

Rosenkranz - cel mai spectaculos cozonac

Descoperă cum să faci Rosenkranz, cozonacul care combină frumusețea cu gustul. Explorează rețeta care transformă un desert simplu într-o capodoperă culinară uimitoare

Cea mai simplă și gustoasă rețetă de cozonac, pe care oricine o poate face

De Crăciun, mirosul de brad, cel de cozonac proaspăt scos din cuptor și sunetul de colinde ne introduc în atmosfera de sărbătoare. Iată o rețetă simplă și gustoasă, pe care să o încerci!

Cozonac impletit cu cacao

500 de grame de faina de buna calitate - plus 1-2 linguri in caz ca nu este suficient de legat aluatul (calitatea fainii conteaza mult)180 de ml lapte100 de grame de zahar3 galbenusuri1 ou intreg100 de grame de unt topit1 praf de sare7 grame de drojdie deshidrata sau 20 de grame de drojdie proaspataarome: coaja de lamaie si/sau portocala, vanilie, rom etc. - dupa gustul fiecaruiaUmpluturi:- ce va place mai mult, eu am folosit mac oparit cu lapte, rahat si stafide inmuiate in rom, plus o lingurita de cacao pe care am amestecat-o intr-o treime de aluat.

Bolo Rei, un cozonac special pentru Crăciun!

Un cub de drojdie3 căni cu făinăO lingură zahăr și 3 linguri lapte călduț150 g unt150 g zahărUn praf de sare4 ouăCoaja de la o lămâie și o portocalăStafide, nuci, migdale, fistic sau ce altceva îți placeCaise, prune, curmale uscateJeleu de fructe sau dulceață pentru decor, zahăr pudră vanilat.

Cozonac

1 kg faina 4 oua 1/2 litrii lapte 7 linguri ulei 50g drojdie coaja de lamaie rasa nuca macinata stafide cacao rahat zahar vanilat

Cozonac bulgăresc - rețeta originală de kozunak

Savurați gustul autentic al tradiției bulgărești cu deliciosul Kozunak - un cozonac bulgăresc dulce și moale, făcut cu dragoste și ingrediente tradiționale precum ouă proaspete, lapte și stafide.

Aluat pentru cozonac pufos și aromat

Învață cum să prepari aluatul ideal pentru cozonac, cu sfaturi și trucuri pentru un rezultat pufos și aromat. Rețetă pas cu pas pentru cel mai gustos cozonac.

Cozonac simplu cu nucă

Învață să faci cozonac simplu cu nucă, o rețetă tradițională care aduce savoarea autentică în casa ta. Perfect pentru sărbători sau orice moment special.

Cozonac cu multă nucă și cacao

Rețeta tradițională românească de cozonac cu nucă și cacao, pufos și aromat. Cu o umplutură bogată de nucă și cacao, acest cozonac este o adevărată deliciu.

Cozonac Cu Fanta De Post

Pentru aluat: 450 gr faina 250 ml fanta de portocale 50 ml ulei 60 gr zahar 25 gr drojdie un praf de sare coaja rasa de lamaie 1 lingurita zahar pudra cu pastai de vanilie 1 lingura coaja de portocala confiata Umplutura: 1 castronel nuca macinata 2-3 linguri zahar 1 lingura cacao 1/2 cana apa fierbinte ( sau lapte de soia) 1 lingurita esenta de rom 2 bucati rahat

Cozonac cu caise confiate si sirop de portocale

Pt.. aluat:-275 gr unt-575 gr faina alba-250 gr zahar-2 oua-150 ml lapte cald-1 ½ plicuri drojdie uscata-200 gr. caise confiatePt. siropul de portocale- 2 portocale-150 ml apa- coaja de la 1 lamaie- sirop de menta (cca 50 ml)- 100 gr, aluat fraged, pt. decor (optional)- 1 ou batut (optional)

Cozonac Ardelenesc - Eny -

1 kg faina, 4 oua, 1 pahar de 200 gr.ulei, 22 lingurite zahar, drojdie de 50 ban, 1/2 lapte dulce. coaja de la o lamaie rasa vanilie.

Prajutura din cozonac

1 cozonac gata facut o banana trei linguri de zahar 1 pliculet zahar vanilat crema: 200 g unt 250 g zahar 50 g cacao 1 galbenus pt ornat nuca pisata portocala ananas

Cozonac presarat cu mac

Aluat pentru doi cozonaci: 150 g smantana 125 g unt 4 galbenusuri 1/2 lingurita sare 5 linguri zahar 2 plicuri zahar vanilat coaja rasa (o lamaie si o portocala) 650 g faina Maiaua: 20 g drojdie proaspata 70 ml apa o lingurita zahar o lingura faina Umplutura: 200 g rahat si 50 g stafide pentru un cozonac si pentru celalalt: 2 albusuri 3 linguri cacao 4 linguri nuca macinata o lingura de faina esenta de rom 20 g mac pentru presarat zahar pudra vanilat

Cozonac cu rahat și stafide

Descoperă cum să faci un cozonac pufos cu rahat și stafide, după o rețetă tradițională românească, perfectă pentru sărbători. Aluatul moale și aromat, plin de umplutură, te va încânta de la prima degustare.

Cozonac cu rahat simplu - pufos și moale

Învață cum să prepari un cozonac simplu cu rahat, dar extrem de gustos. Urmează această rețetă clasică pentru un cozonac pufos și aromat, perfect pentru orice ocazie festivă.

Cozonac cu nucă și rahat - pufos și aromat

Descoperă secretul unui cozonac cu nucă și rahat, pufos și aromat! Urmărește rețeta noastră pas cu pas pentru un desert tradițional delicios și irezistibil.

Cozonac foarte pufos si aratos

350g faina 3 albusuri spuma o jumatate cana de zahar pudra 8 linguri de ulei de framantat la final 1 cana de lapte putina sare 10g drojdie

Cozonac Panettone

Aluat:150 ml lapte100 grame (cca. 5 linguri) de zahăr tos80 grame margarină pentru copt30 grame drojdie500 grame făină fină100 grame migdale cojite tăiate subţiri50-60 grame stafide2 ouăGlazura de migdale:60 grame margarină pentru copt6 linguri (cca. 100 grame) miere2 linguri zahăr tos100 grame fulgi de migdaleUmplutură:300 grame margarină pentru copt5 linguri zahăr tos1 linguriţă scorţişoară măcinată

Prajitura cu cirese in forma de cozonac

6 oua 350 gr zahar tos 350 gr faina 9 linguri apa 1 esenta vanilie vreo 500 gr cirese rosii... fara samburi

Budincă de cozonac - rețeta simplă și rapidă

Budincă de cozonac - o rețetă ușoară și delicioasă, perfectă pentru a folosi cozonacul rămas de sărbători.