Retete cu măsline

Tocăniță de pui cu cartofi și măsline

Tocănița de pui cu cartofi și măsline este un preparat gustos, cu pui fraged și cartofi tăiați gros, în sos de roșii cu măsline și condimente grecești parfumate.

Drob de pui cu măsline verzi - o variantă de drob mai slabă și mai ușor de digerat

Drobul de pui cu măsline verzi este o rețetă tradițională pentru cei care nu agreează gustul și mirosul cărnii de miel. În plus, este o variantă mai slabă și mai ușor de digerat.

Cum să faci o salată grecească PERFECTĂ

Se spune că la preparatele simple este cel mai greu de obținut gustul acela perfect pe care îl căutăm. Este și cazul salatelor, la care o poți da în bară foarte ușor cu un dressing nepotrivit sau cu o combinație ciudată de ingrediente. De aceea, astăzi vă propunem o rețetă de salată grecească simplă și de efect, cu care nu aveți cum să dați greș. Dressing-ul este secretul, la fel ca la orice salată, așa că dacă respectați proporțiile și le adaptați la propriile gusturi, nu aveți cum să nu obțineți o salată perfectă.

Sushi în stil grecesc

Atunci când te gândești la sushi, îți vine în minte varianta clasică, din bucătăria asiatică, cu orez, pește sau legume. Dar rețeta de sushi grecesc pe care v-o propunem astăzi se potrivește perfect ca gustare sau aperitiv, pentru orice ocazie, este răcoritor, vegetarian și arată extrem de bine în farfurie. Un sushi atipic, care vă trimite cu gândul la un platou cu aperitive grecești, servit la o terasă pe malul mării. 

Pizza la cornet

Pizza este un preparat delicios și irezistibil, indiferent sub ce formă și cu ce ocazie am servi-o. De la cei mai mici, până la cei mai mari, nimeni nu poate rezista în fața unei felii de pizza aburinde. Dar ce-ați zice dacă v-am propune o altă modalitate de a prepara și servi pizza? Sub formă de cornete mai exact. Perfectă ca gustare, dar și pentru o petrecere sau atunci când aveți musafiri. 

Pate fals (de post)

Atunci când te gândești la pateu, primul lucru care își vine în minte este pateul clasic, de ficat. Dar acesta nu poate fi consumat în perioada postului, așa că trebuie să găsim alternative pentru toate gusturile.  Pateurile vegetale sunt o alegere nemaipomenită dacă le preparați acasă și nu optați pentru cele din comerț. O astfel de rețetă de pate ”fals”, adică de post, vă propunem și noi astăzi. 

Chec aperitiv cu măsline și ardei

Chec aperitiv cu măsline și ardei, pe care îl puteți prepara atunci când aveți musafiri, pentru că arată excelent pe un platou cu aperitive. Ingrediente: ouă, cașcaval, ardei gras, măsline.

Penne cu măsline și roșii cherry (de post)

Rețetele cu paste se numără printre cele mai simple mâncăruri pe care le puteți face. Sunt ideale dacă vreți să preparați o masă rapidă și delicioasă. În plus, dacă sunteți novice în bucătărie, puteți învăța să gătiți preparând paste.  Astăzi vă propunem o rețetă foarte simplă, de penne cu roșii și măsline, pe care o puteți prepara în varianta de post. Dacă nu țineți post, puteți adăuga parmezan ras, pentru un plus de savoare. 

Khachapuri - plăcintă georgiană cu brânză

Ați auzit vreodată de Khachapuri? Dacă nu ați gustat până acum, trebuie neapărat să încercați aceste plăcinte georgiene delicioase. O combinație perfectă de aluat pufos, făcut în casă, mai multe feluri de brânzeturi, cu un gălbenuș moale de ou în mijloc. Khachapuri este o idee perfectă pentru brunch, pentru o gustare delicioasă sau atunci când aveți musafiri. Puteți folosi orice feluri de brânzeturi aveți la îndemână, cu condiția să amestecați cel puțin două tipuri. Cu cât aveți mai multe feluri de brânză, cu atât plăcinta va fi mai gustoasă. 

Tocăniță Nicoise din pulpe de pui

O tocăniță de pui, aromată și delicioasă este o alegere perfectă pentru prânz sau cină. Alături de un piure sau o porție de orez, sau chiar mămăliguță, această tocăniță pe care v-o propunem astăzi va fi pe placul întregii familii. Rețeta aceasta poate fi făcută din orice fel de carne, nu numai din pulpe de pui. Este o combinație delicioasă de carne, sos de roșii, usturoi și măsline, care vă va face să vă lingeți pe degete. 

Doradă cu roșii cherry și măsline Kalamata

Dorada este un pește considerat sofisticat de mulți, cel mai probabil din cauza prețului ridicat. Cu toate acestea, este ușor de gătit și foarte gustos. Îl puteți prepara pe tigaie sau la cuptor, cu lămâie sau legume. Este sățios și reprezintă o alegere excelentă pentru un prânz delicios sau o cină ușoară, în funcție de garnitura pe care o alegeți.  Astăzi vă propunem o rețetă de doradă la tigaie, pe pat de roșii cherry și măsline. Un preparat pe cât de simplu, pe atât de gustos, pe care îl puteți face ori de câte ori vreți o rețetă ușoară de pește. Puteți înlocui file-ul de doradă cu orice alt pește, cum ar fi păstrăv, somon, cod etc. 

Mâncare de țelină cu măsline

Mâncărurile pe bază de legume sunt întotdeauna o alegere inspirată, mai ales în perioadele de post și pentru cei care nu consumă carne, dar nu numai. O tocăniță de legume este sățioasă, sănătoasă și poate fi servită inclusiv alături de o bucată de carne.  Astăzi vă propunem o tocăniță de țelină cu măsline, delicioasă și ușor de făcut. O puteți prepara și în perioadele de post și este foarte hrănitoare. 

Bruschete cu sos Tapenade

Aperitivele rapide și ușoare sunt ideale atunci când aveți de preparat o masă pentru musafiri, pentru o petrecere sau pur și simplu aveți poftă de ceva bun și rapid. Un sos, o pastă sau un pate făcut la rece vă scoate întotdeauna din încurcătură.  Astăzi vă propunem o rețetă simplă de pastă Tapenade, un pate cremos de măsline cu capere și anșoa, originară din sudul Franței. Spre deosebire de pateul de măsline, clasic, ingredientul cheie din această rețetă în reprezintă caperele. Este o rețetă de post, iar pasta poate fi păstrată mai multe zile în frigider, într-un recipient închis. 

Omletă în stil grecesc

Omleta este o idee delicioasă și sățioasă pentru micul dejun și nu numai. Există o mulțime de rețete de omletă, de la cele mai simple, până la cele mai complicate, cu ingrediente deosebite. Astăzi vă propunem o omletă în stil grecesc, delicioasă și plină de proteine și vitamine. Omleta grecească este diferită de omleta pe care o știm noi prin faptul că ea conține ceapă, brânză feta și măsline kalamata, adică câteva ingrediente de la salata grecească. Practic, este o combinație între o omletă clasică și o salată în stil grecesc. 

Pate de măsline (de post)

Atunci când aveți poftă de o gustare rapidă, delicioasă și care să nu necesite ingrediente complicate, o felie de pâine cu pateu de măsline este ideală. Puteți face acest pateu și pentru aperitive, atunci când aveți musafiri și vreți să pregătiți mai multe feluri de gustări. În plus, rețeta este una de post, așa că vă puteți bucura de ea în orice perioadă a anului.  Pasta sau pateul de măsline poate fi făcută cu orice fel de măsline, dar este ideal să folosiți măsline kalamata. Sunt cele mai aromate și cele mai gustoase și se potrivesc perfect pentru un astfel de preparat. 

Spaghetti Puttanesca

Rețetele simple de paste, cu sos și legume, ne salvează de fiecare dată când vrem să preparăm o masă rapidă și sățioasă. Iar rețeta pe care v-o propunem astăzi se încadrează la fix în această categorie.  Rețeta de spaghete Puttanesca este una foarte simplă și poate fi făcută și în varianta de post, pentru perioadele de post din an sau pentru vegetarieni. Tot ce trebuie să schimbați este să renunțați la parmezan și anșoa. Vă asigurăm că veți obține o porție de paste la fel de gustoase. 

Baghetă umplută cu brânză și bacon

Rețetele rapide și ușoare, care nu necesită preparare termică, sunt nemaipomenite atunci când aveți de preparat o masă pentru musafiri sau pur și simplu vreți ceva rapid și delicios.Din această categorie face parte și această baghetă umplută cu brânză, bacon și legume. Este delicioasă, se face extraordinar de ușor și nu aveți nevoie de cine știe ce experiență în bucătărie. În plus, arată senzațional și în secțiune, atunci când este feliată. 

Pizza grecească

Indiferent de restaurantele cu pretenții, cea mai bună pizza rămâne cea făcută în casă. Aceea care conține doar ingredientele care vă plac și pe care o puteți personaliza și adapta la gusturile și nevoile din acel moment, de fiecare dată.  Astăzi vă propunem o rețetă de pizza inspirată din bucătăria mediteraneană. Nu degeaba se numește pizza grecească: conține, practic, ingredientele pe care le-ai pune în mod normal într-o salată grecească, dar pe un blat de pizza. O puteți face și cu tofu în loc de brânză feta, dacă doriți varianta vegetariană sau de post.  Instrucțiunile pentru prepararea blatului le găsiți AICI.

Spanakopita - plăcintă grecească cu spanac și brânză Feta

Plăcintele sărate sunt o variantă excelentă de aperitiv, gustare sau, de ce nu, masă în sine. Le puteți face din orice combinații de alimente și gusturi, cu carne sau fără, cu brânză, cu legume sau spanac și nici nu trebuie să le dedicați foarte mult timp sau energie. Puteți folosi foi de plăcintă sau aluat foietaj cumpărat, așa că ați scăpat de jumătate din efort.  O astfel de rețetă de plăcintă vă propunem și noi astăzi. Spanakopita este o plăcintă tradițional grecească, cu spanac și brânză feta, ușor de făcut și foarte gustoasă. Puteți renunța la brânza feta și la oul din compoziție, dacă doriți să preparați o variantă de post, sau puteți înlocui brânza feta cu tofu. 

Salată Nicoise

Salata Nicoise este o salată extrem de gustoasă și sățioasă, care a devenit populară în toată lumea. Este simplu de făcut și poate fi adaptată gusturilor și nevoilor fiecăruia.  Așa cum se întâmplă în mod obișnuit când un preparat culinar capătă popularitate, apar, inevitabil, o mulțime de variante de rețete, care mai de care mai originale. Este și cazul salatei Nicoise, care se prepară ușor diferit în funcție de zonele geografice și de specificul bucătăriei în care este gătită.  Rețeta pe care v-o propunem noi astăzi este una universală, dar pe care o puteți adapta și voi, în funcție de preferințe, adică puteți adăuga ingrediente în plus sau în minus față de cele recomandate în rețetă. 

Omletă turcească (Menemen)

Câte bucătării internaționale există, la fel de multe rețete de omletă. Chiar dacă unele nu diferă cu mult de la o țară la alta, fiecare bucătărie are rețeta ei preferată de omletă. Sau chiar mai multe, dacă este să ne gândim la francezi, de exemplu, și în câte moduri gătesc ei omleta.  Este valabil și pentru englezi, italieni sau chiar români. Dar astăzi vorbim despre o rețetă de omletă orientală, turcească, mai exact. O omletă cu legume și brânză, aromată și delicioasă, care poate ține lejer loc de masă în sine, nu doar de mic dejun. Este sățioasă, se face ușor și este perfectă pentru vară, când avem la îndemână o mulțime de legume proaspete. 

Pulpe de pui în stil mediteranean

O porție de friptură cu legume, aromată cu condimente, este întotdeauna o idee bună pentru o masă delicioasă, ușor de făcut și sănătoasă. Rețeta despre care vorbim astăzi este una cu influențe mediteranene, datorită mixului de arome. Se face ușor și nu aveți nevoie de cine știe ce talent la gătit ca să vă iasă perfect. Rețeta este cu cartofi, ardei și măsline, dar puteți pune orice alte legume vă plac și aveți prin frigider. În acest caz, veți micșora cantitatea de cartofi. 

Salată mediteraneană cu piept de pui

Vara, salatele sunt cele mai rapide și la îndemână alegeri pentru o cină ușoară sau un prânz servit pe fugă. Sunt sănătoase, le puteți prepara într-o mulțime de feluri și reprezintă o alegere nemaipomenită și pentru a fi luate la pachet, la birou. Secretul pentru a păstra salata fresh cât mai multe ore este să luați dressing-ul separat și să îl turnați peste celelalte ingrediente doar în momentul servirii. Astăzi vă propunem o salată mediteraneană, cu piept de pui, care vă va trimite cu gândul la o masă pe malul mării, în concediu. Puteți adăuga la această salată și alte ingrediente care vă plac, semințe sau alte legume. 

Salată italiană de paste, cu mozzarella și salam

Atunci când vrei să prepari o masă rapidă și consistentă, o salată sau o porție de paste este alegerea ideală. Dar cum ar fi dacă le-ai combina pe amândouă în aceeași farfurie? O salată de paste adică, un preparat tipic italian, cu care nu ai cum să dai greș. Rețeta pe care v-o propunem astăzi este o alegere perfectă pentru cină și nu numai. Un fel de mâncare care combină pastele, o sursă importantă de carbohidrați, cu ingrediente fresh. Rezultatul: o salată delicioasă și sățioasă, care se servește rece.  

Mini pizza - gustări rapide și delicioase

Dacă vă place pizza, veți adora această rețetă de mini pizza, apetisante și delicioase. Cu câteva ingrediente la dispoziție, puteți face o mulțime de combinații de arome și gusturi, care să fie pe placul întregii familii. Dacă în mod normal o pizza are aceleași ingrediente pe toată suprafața, aceste mini pizza le puteți face diferite, combinând câte 2-3 topping-uri. Sunt perfecte ca gustare într-o după-amiază în familie sau atunci când aveți musafiri. Ca să nu mai vorbim despre petrecerile pentru copii, unde îi veți cuceri pe cei mici cu pizza pe care o vor devora imediat.  Puteți folosi aluat pentru pizza cumpărat sau îl puteți face în casă. Aveți instrucțiunile AICI.

Salată grecească - simplă și rapidă

O salată este întotdeauna o variantă delicioasă, sănătoasă și ușoară, dacă vreți să optați pentru o masă lejeră și ușor de preparat. O puteți servi simplă sau alături de o bucată de carne, cu pâine prăjită sau cu ce sos vă place. Dacă iubiți mâncarea mediteraneană, atunci cu siguranță salata grecească este pe placul vostru. Combinația de legume cu brânză feta este ușoară și prietenă cu silueta, așa că nu trebuie să vă faceți griji în privința caloriilor. Puteți înlocui brânza feta cu brânză de capră sau cu o brânză nesărată, dacă doriți. 

Salată mediteraneană cu ton

O salată este întotdeauna o idee rapidă, sănătoasă și sățioasă pentru prânz sau cină. Puteți combina legumele, frunzele, semințele preferate într-o mulțime de feluri, cu brânzeturi, carne sau ouă, astfel încât să aveți un fel de mâncare echilibrat, care să vă aducă aportul de vitamine, proteine și grăsimi de care aveți nevoie. În salata pe care v-o propunem astăzi, tonul este vedeta. Sunt atât de multe rețete de salate cu ton, încât nici nu știi la care să te oprești. Aceasta este o combinație de salată grecească cu ton, o salată fresh și ușoară, a cărei aromă vă duce cu gândul la o cină ușoară pe malul Mediteranei.  Salata cu ton se face foarte ușor și puteți înlocui unele legume dacă nu vă plac sau puteți adăuga și altele, cum ar fi porumb dacă doriți. 

Chec aperitiv cu șuncă și ciuperci

Checul aperitiv este pe cât de arătos și de gustos pe cât îi spune și numele. Un chec sărat, o combinație irezistibilă de arome și de culori, perfect pentru când aveți musafiri.  Checul aperitiv poate fi făcut și păstrat câteva zile la frigider, și savurat dimineața, la micul dejun, sau ca gustare. 

Pizza de post - cea mai gustoasă rețetă

Chiar dacă a început postul, vă puteți bucura în continuare de unele dintre mâncărurile voastre preferate, în varianta de post sau în varianta vegetariană.  Pizza este una dintre acele mâncăruri care se pot adapta și pentru perioada postului. Renunțați la mozarella și la carne și vă bucurați, în schimb, de o pizza delicioasă cu legume și tofu. Vă asigurăm că și pizza de post este gustoasă, este foarte sănătoasă și vă puteți bucura de ea în orice perioadă a anului și cu orice ocazie, nu neapărat când/ dacă țineți post. Pizza de post se poate face cu orice legume vă plac/ aveți la îndemână în momentul respectiv. În funcție de gust și preferințe, puteți adăuga sau elimina unele legume din rețetă.  Preparați aluatul după instrucțiunile de AICI. 

Salata mediteraneana de quinoa

Un preparat rapid care poate fi servit ca atare, sau langa o friptura de pui.

Pui cacciatore (vânătoresc) - rețeta originală

Rețeta de pui cacciatore, sau pui în stil vânătoresc, este una de inspirație italiană, care a devenit faimoasă în toată lumea. Există mai multe moduri de a o prepara, care diferă de la o zonă la alta și de la o bucătărie la alta, dar rețeta originală, cea italiană, rămâne cea mai populară. Rețeta de pui cacciatore se face din carne de pui, cu multe legume și sos de roșii. Este delicioasă și poate fi servită cu pâine proaspătă sau mămăliguță, pentru că sosul este nemaipomenit de bun și nu te vei putea abține să înmoi cu pâine în el! La început, în loc de carne de pui se folosea carne de iepure și era rețeta tradițională a vânătorului. Între timp, rețeta cu pui a devenit mai populară, dar și-a păstrat numele - ”cacciatore” (vânătoresc).

Pasta Fredda

Un preparat italienesc, completat perfect de un pahar de vin alb, sec.

Sandvis mediteranean

2 felii de paine 1 lingura ulei de masline 50 grame branza Mozzarella, maruntita 25 grame branza Feta, maruntita 2 cani spanac prospat 4 felii de rosii 2 linguri de masline, taiate marunt 1 lingura ceapa rosie, taiata marunt 2 linguri de bucuioc, maruntit 1 catel de usturoi, pisat piper negru

Sos mexican cu spanac

Testeaza gustul Mexicului cu acest sos cald si cremos. Spanacul, salsa si branza Monterey Jack sunt o combinatie armonioasa de arome care merge perfect cu tortilla.

Pulpe de pui cu oregano si salata de rosii cu feta

O friptura delicioasa langa o salata de rosii cu verdeata, feta si crutoane.

Salata greceasca cu menta si halloumi

Branza halloumi este delicioasa la gratar, iar salata o completeaza perfect.

Supa Provencal de peste

Aceasta supa de peste necesita minimum de timp, efort si energie, ceea ce o face un pranz perfect.

Pappa al pomodoro - supa italieneasca

O supa groasa, traditionala din Italia, pentru un pranz usor.

Halloumi In Crusta De Susan Cu Legume Meditareene

O reteta de inspiratie mediteraneana, care iti va face dupa-amiezile de vara mai aromate.

Pizza Puttanesca

O pizza fara branza? Incearca aceasta reteta cu ansoa, capere, masline verzi si negre si ardei proaspeti. O combinatie de arome care te va incanta cu siguranta.

Pui Arrabbiata

O cina in timpul saptamanii, usoara si rapida, bogata in arome.

Pizza Bagheta

Aceasta reteta de pizza poate fi facuta impreuna cu copiii si poti folosi ce topping vrei.

Salată de ton, rețetă simplă, rapidă și cu puține calorii

O reteta foarte simpla de salata de ton, cand nu ai chef de ceva complicat. Unde mai pui ca are putine calorii si poate fi folosita si de cei care tin dieta.

Cuscus Cu Verdeata

Prepara acest cuscus pentru un pranz rapid si sanatos. Este gata in numai 20 de minute.

Păstrăv la cuptor în crustă cu bob (Vicia Faba)

Aceasta reteta cu pastrav este saraca in calorii si grasimi saturate si bogata in fibre pentru o cina usoara.

Pui Cu Mozzarella

Aceasta reteta de pui combina spanac si mozzarella, care ajuta la absorbtia de beta-caroten in organism.

Placinta Burrito

Un preparat delicios care va fi indragit si de cei mici!

Pui Cacciatore Rapid

Ai nevoie de o reteta care se prepara rapid? Atunci ai gasit ce cautai.

Pui Cacciatore

1 lingurita de ulei de masline 4 pulpe de pui 1 ceapa, tocata 2 catei de usturoi, zdrobiti 2 lingurite runze de rozmarin tocat 1 ardei gras rosu, taiat in fasii 120g masline verzi, fara samburi 250 ml vin rosu 400g rosii tocate in bulion 1 lingurita patrunjel tocat 170g mamaliga

Pizza Cu Ton Si Busuioc

Rapid si gustos petru un pranz pe fuga.