Timp total 1 oră
Ingrediente
- 3 linguri ulei de masline
- 1 lingura de boia
- 8 pulpe de pui
- 100g masline
- 1 ceapa
- 2 catei de usturoi
- 400g conserva de rosii
- otet
- 2 x 400g naut - conserva
- patrunjel
Mod de preparare
1. Se incalzeste cuptorul la 220 grade celsius. Se pun 2 linguri de ulei de masline, boia si carnea de pui intr-un castron, se asezoneaza si se lasa sa se patrunda. Se pun pulpele si maslinele in tava si se baga la cuptor. Se lasa 30-40 de minute.2. Intre timp, se incalzeste uleiul ramas intr-o tigaie si se prajeste usor ceapa si usturoiul timp de 10 minute. Se adauga rosiile si otetul, se asezoneaza si se fierbe pana scade un pic. Se adauga nautul, se fierbe timp de 2-3 minute, apoi se adauga patrunjel.
3. Atunci cand puiul este gata, se iau cateva linguri din sosul din tava si se adauga peste naut. Se serveste alaturi de pulpele de pui.