Muraturi in saramura pentru iarna

Muraturi in saramura pentru iarna retete: cum gatesti muraturi in saramura pentru iarna si cele mai gustoase retete de ciorbe de iarna, saramura de biban, saramura pt slanina, saramura de caras, saramura de macrou, saramura de peste macrou, saramura de crap la cuptor, diete pentru abdomen, retete pentru prajituri, condimente pentru pui.

Conopidă în saramură pentru iarnă

Conopida murată se potrivește perfect lângă aproape orice fel de mâncare. Dintre toate murăturile, conopida se bucură de o popularitate aparte, pentru că rămâne crocantă și nu se înmoaie în borcan. Gustul acru este exact cât trebuie, iar conopida poate fi murată singură sau alături de alte legume. Și pentru că este sezonul murăturilor, astăzi vă prezentăm o rețetă de conopidă cu saramură, la borcan, perfectă pentru iarnă. Nu este deloc o rețetă pretențioasă și vă garantăm că are un gust deosebit, atunci când veți desface borcanele. 

Gogonele picante in saramura

(pentru un borcan de 1l) 700g gogonele, de marime medie 1 capatana usturoi 2 morcovi 1/2 legatura patrunjel verde 2-3 buchete conopida 1/2 lingurita boabe piper 1 lingurita boabe mustar 2 frunze dafin 1-2 flori marar uscat 1 ardei iute 1 hrean Pentru saramura: 1 l apa 25 g sare pentru muraturi (1 lingura)

Gogonele in saramura

Gogonele, zahar, otet, ulei, piper boabe, cimbru, marar, hrean, seminte mustar.

Pepene rosu murat pentru iarna

Pentru 1 borcan de 5l:1 pepene mare proaspat si bine copt,cimbru, usturoi,o bucatica de hrean,tulpini de marar cu flori uscate, sare, apa .

Castraveți murați în saramură pentru iarnă

Castraveții murați în saramură pot da o savoare deosebită meselor de prânz sau cină. Vezi ingredientele necesare și cum pregătești saramura.

Gogoșari murați în saramură

Gogoșari murați în saramură sunt gustoși și merg de minune savurați cu o listă lungă de preparate culinare. Vezi cum se pun la murat.

Salata Asortata De Muraturi

gogosari acri castraveciori acri in otet castraveti murati in saramura dovlecei murati in otet vinete murate in otet gogonele murate in otet gogonele murate in saramura marar verde masline dupa gust ulei de masline piper, dupa gust

Salata de iarna

2 kg varza, 1 kg gogosari (in cazul meu ardei kapia), 500 gr castraveti, 500 gr ceapa, 500 gr gogonele, 300 gr morcov, 500 ml otet, 150 gr zahar, boabe de mustar,sare,piper,dafin, in plus eu am folosit si un plic de pikant fix pt muraturi.

Slanina la saramura

150 g sare grunjoasa o capatana usturoi piper boabe piper macinat foi de dafin cimbru

Gogonele la borcan pentru iarnă

Dacă tot suntem în perioada în care ne ocupăm de conserve și murături, astăzi vă propunem o rețetă de gogonele murate în saramură, ușor de făcut și deliciose. Încă mai găsiți în grădini și piețe gogonele, adică roșii necoapte, așa că este un moment perfect pentru a le pune la murat.  Alegeți gogonele tari, pentru că acelea care dau în copt se vor înmuia foarte mult la borcan și nu își vor păstra textura fermă. 

Gogoșari umpluți cu varză albă și roșie

Rețeta de gogoșari umpluți cu varză albă și roșie nu este deloc complicată, nu cere ingrediente sofisticate sau greu de găsit și se face rapid.

Varză murată pentru iarnă

Varza murată la borcan, la bidon sau chiar la butoi face parte dintre murăturile care nu lipsesc din gospodăriile românilor iarna. Este simplu de făcut și foarte spornică în sezonul rece, fiindcă se folosește la sarmale, varză călită sau chiar salată de varză murată. Astăzi vă prezentăm o rețetă clasică de varză murată. În funcție de vasul pe care îl aveți la dispoziție, puteți multiplica sau micșora cantitățile, păstrând proporțiile.   

Salată picantă de ardei pentru iarnă

Rețetele de murături și conserve sunt vedeta toamnei, așa că întotdeauna este bine-venită o idee pentru iarnă. Astăzi vă propunem o rețetă de ardei picant, la borcan, care se va potrivi perfect alături de orice mâncare, la iarnă.  Aroma de ardei iute se combină perfect cu cea de usturoi și cu oțetul, astfel că veți obține o salată picantă care va arăta excelent pe rafturile din cămară, ca să nu mai vorbim de gustul deosebit!

Pastă de ardei copți cu usturoi și muștar (pentru iarnă)

Pasta de ardei copt este o alegere delicioasă alături de o friptură sau pur și simplu, servită pe pâine. Se face foarte ușor și poate fi păstrată foarte bine peste iarnă, în borcane.  Dacă ați copt o cantitate mai mare de ardei pentru iarnă sau pentru zacuscă, păstrați și pentru această rețetă. Merită să o încercați și vă asigurăm că vă va cuceri de la prima gustare!  Pasta de ardei copt seamănă destul de mult cu un sos și poate fi servită în orice combinație. 

Struguri murati

Struguri 250-300 ml saramura pentru un borcan de 800ml:200 ml apa100 ml oteto lingurita de saredoua linguri de miereCondimentele:seminte de mustarboabe de piperardei iuterondele de hreanenibaharfinchenfeliute de ghimbir

Frunze de vita pentru iarna

Frunze de vita Sticle de 0.5 l de plastic

Sfeclă cu hrean la borcan, pentru iarnă

Este sezonul murăturilor și al conservelor pregătite pentru iarnă, așa că astăzi vă propunem o rețetă de sfeclă murată cu hrean, perfectă pentru iarnă. Salata de sfeclă murată se potrivește cu orice, mai ales în sezonul rece și este plină de vitamine și antioxidanți.  Pentru a fi pusă la borcan, sfecla trebuie mai întâi fiartă sau coaptă, pentru a se frăgezi. Ambele variante sunt la îndemână, dar sfecla coaptă în cuptor are o aromă mai puternică decât cea fiartă. Așadar, dacă alegeți să puneți sfeclă la murat, vă sugerăm să o coaceți înainte. 

Verdeturi pastrate pentru iarna

frunze de patrunjel,marar,tarhon,leustean,telina

Muraturi asortate

2kg muraturi verzi taiate felii 5 muraturi usor coapte taiate felii 1kg castraveti 2 capatani mari de usturoi curatati de coaja si usor zdrobiti 4 morcovi taiati felii 20 ardei iuti intepati 1/2 telina taiata si ea felii 2 pepenasi mici taiati felii apa sare si ceva condimente pentru muraturi

Gogoșari în sos de muștar pentru iarnă

Dacă încă nu ați pus gogoșari la murat pentru iarnă, acum este momentul. Și v-am pregătit o rețetă puțin altfel de gogoșari murați: în sos de muștar, mai exact. Se fac ușor, se păstrează excelent și sunt deosebiți față de restul murăturilor.  Găsiți și o rețetă de gogoșari murați simpli și de gogoșari murați în sos de roșii pentru iarnă, să o alegeți pe care se potivește cel mai bine preferințelor și gusturilor voastre. 

Gogoșari murați pentru iarnă

Este perioada aceea a anului, în care gospodinele pregătesc conservele pentru iarnă. Murături, gemuri și dulcețuri - este momentul lor, pentru că fructele și legumele s-au copt și sunt numai bune de pus la borcane pentru iarnă.  Astăzi vă prezentăm o rețetă ușoară de gogoșari în oțet, care se păstrează foarte bine pe parcursul iernii. Gogoșarii nu se vor înmuia, ci vor rămâne fermi și aromați. 

Gogoșari în sos de roșii pentru iarnă

Este momentul perfect pentru a pregăti conservele pentru iarnă. Fie că vorbim despre fructe sau legume, mai toate s-au copt în această perioadă și sunt gata să fie transformate în compot, dulceață, gem, murături, sosuri sau zacuscă.  Rețeta pe care v-o propunem astăzi este una simplă și delicioasă, de gogoșari în sos de roșii, la borcan. Se păstrează foarte bine pe tot parcursul iernii, iar gogoșarii nu se vor înmuia, ci vor avea o textură crudă. 

Gogonele murate in saramura

gogonele morcovi radacina de hrean boabe de mustar (optional) boabe de piper (optional) usturoi ardei iuti frunze de telina marar uscat sare

Zacuscă cu ciuperci pentru iarnă

Dintre toate conservele care se fac pentru iarnă, zacusca ocupă un loc aparte. Este mâncarea care ne aduce aminte de orice perioadă a vieții, din copilărie până în studenție. Și asta pentru că, oricând ți-e foame și nu ai ce mânca, un borcan cu zacuscă te scoate din încurcătură.  Rețeta pe care v-o propunem astăzi este una simplă și delicioasă, de zacuscă cu ciuperci, care se păstrează excelent pe parcursul iernii și al cărei gust vă va cuceri.

Zacuscă de dovlecei pentru iarnă

Dacă nu ați făcut deja zacuscă sau vreți să încercați și altă rețetă, în afară de cea clasică, cu vinete, vă propunem să pregătiți această zacuscă de dovlecei. Este delicioasă, ușor de făcut și puteți adapta foarte ușor cantitățile în funcție de câtă zacuscă vreți să obțineți. 

Ardei iuti pentru ciorba

250 gr ardei iute, 6-7 cepe, 500 gr adrei gras/gogosari, otet, sare

Saramura Din Pulpe De Pui

4 pulpe de pui condimente pentru pui dupa gust(eu am folosit sare, si putin cimbru) Pentru saramura: 500ml apa sare si piper dupa gust 7 catei de usturoi 1 rosie mare(sau 2-3,in functie de marime) 1 ardei gras copt(otional)

Suc de rosii pentru iarna

3 kg rosii 1 lingura sare 1 lingura zahar

Muraturi asortate picante in otet

3 kg ardei grasi 2 kg conopida 1 kg morcovi 2 kg castraveti tineri 100 g gogonele verzi 2 kg gogosari 1 kg arpagic 1 litru otet (de 9 grade) 400 g sare 5 g piper boabe 5 g ienibahar 2 g foi de dafin 250 g usturoi

Rosii marinate

Rosii, morcov, ceapa, frunza de telina, sare, zahar, otet.

Castraveți murați în oțet pentru iarnă

Pentru prepararea unui borcan de 720 de mililitri cu castraveți murați în oțet, vei avea nevoie de următoarele ingrediente: 350 de grame de castraveți cornichon O linguriță de sare neiodată O linguriță de zahăr Patru linguri de oțet de minim nouă grade O linguriță de boabe de muștar Șapte sau opt boabe de piper Unul sau doi căței de usturoi Trei sau patru fâșii de hrean Cimbru uscat Mărar uscat Apă rece pentru completare

Castraveti iuti

5 kg castraveti, 5 ardei iuti, marar, cimbru, hrean, 5 linguri sare mare, foi de dafin

Tarhon in otet

3 legaturi tarhon, 300 ml otet de vin, 2 lg sare mare

Zarzavat pentru iarna fara conservant

1/2 kg patrunjel radacina cu tot cu frunze, 1/2 kg telina radacina cu tot cu frunze, 1 kg ardei gras verde, sare, 2 kg rosii

Ghebe murate

3 kg ghebe,1 l apa,1 pahar de ulei,1 lingura de sare,1 cana de otet,piper boabe

Ardei umpluti cu varza

Ardei/gogosari,varza,boabe de piper,seminte de mustar,zahar,sare grunjoasa neiodata,foi de dafin,otet.

Castraveti Murati La Soare

tulpini de marar prospat usturoi castraveti 1 borcan de 3-4 litri 1/2 cana sare 1 cana otet

Ceapa rosie murata

2 cepe rosii mari 250 ml apa 250 ml otet de vin 2 linguri zahar 1 lingura sare boabe de piper 1 arde iute

Varza murata cu hrean

10-20 verze mici sau mijlocii, sare, apa rece, 1 lingura boabe de porumb, 2 gutui, marar uscat, frunze de visin, 4 bucati de hrean

Ardei murati umpluti cu varza

Ardei, varza, morcovi, cimbru, oregano, busuioc, seminte de mustar, tulpina de marar, piper, frunze de dafin.

Curcan intreg la cuptor, fezandat in saramura

Ingrediente pentru saramura:apa (cat sa acopere curcanul);250g sare grunjoasa;patrunjel tocat(1/2 legatura);piper boabe;cimbru uscat 2 linguri pline;salvie proaspata;cateva foi de dafin;200ml vin alb sec sau demisec;1/4 ceapa.1 curcan de aproximativ 5kgUmplutura:1 ceapa mare taiata in sferturi;ardei gras rosu taiat cuburi;frunze de telina;cateva fire de patrunjel;salvie si o foaie de dafin.

Varza murata cu gutui

5 kg varza 3-4 felii de gutui foi de dafin cateva fire de hrean 2-3 ardei iuti 1 lingurita boabe piper 100 gr sare

Varza murata la butoi

Pentru un butoi de 60 kg: 25 kg varza o legatura de crengi uscate de marar o legatura crengi schinduf 2 kg sare grunjoasa 1 lingura orez boabele de la un cocean de porumb 4 radacini de hrean.

Karisik Tursu - murături asortate în stil turcesc

Murăturile se regăsesc în toate colțurile lumii, sub o formă sau alta. Rețetele sunt diferite, la fel și gusturile, dar merită să încercați măcar o dată murăturile în alt stil decât le prepară românii.  Puțin mai picante, mutărurile asortate în stil turcesc sunt foarte ușor de făcut. Puteți folosi orice legume vreți sau aveți la îndemână. Orice combinație este permisă, dacă vă face plăcere. Astăzi vă propunem o rețetă de murături asortate, pregătite la rece. Zeama în care se murează legumele nu este încălzită pe foc, ceea ce face ca legumele să se păstreze ferme la textură în borcan. 

Salata de toamna

1 kg gogonele2 kg gogosari3 cepe mariosare1 legatura frunze de telina150 ml ulei150 ml otet150 gr zahar1 lingura sare1/2 lingurita boabe piper negru1 foaie de dafin

Saramura de peste cu fructe de mare

Saramura de peste:1 rosie, 1 ardei gras, 1 ceapa, 1/2 ardei iute, 2 linguri pasta de rosii, file de cod, sare, piper, busuioc, patrunjel, ulei de masline.Creveti si Surimi:3-4 catei de usturoi, creveti, surimi, ulei de maslineCiuperci sote:ciuperci, unt, patrunjel, sare,piper

Sardina la grill (gratar) in saramura

1 kg de sardina proaspata Pentru marinata: 2 catei de usturoi un varf de lingurita oregano,un varf de lingurita cimbru sucul de la o jumatate de lamaie sau o lamaie 2- 3 linguri ulei de masline sare ,piper dupa gust Pentru saramura: o capatana de usturoi (eu am folosit o capatana mai mica deoarece am folosit si cateva fire de usturoi verde) 5-6 rosii proaspete sau congelate 1-2 buc ardei gras,capia sau gogosar proaspat sau congelat ardei iute dupa gust sare,piper,cimbru dupa gust patrunjel verde dupa gust o lingura ulei de masline