Paste carbonara cu ciuperci

Paste carbonara cu ciuperci retete: cum gatesti paste carbonara cu ciuperci si cele mai gustoase retete de reteta paste carbonara, paste cu praz, paste cu sos gran cucina, paste cu lapte si scortisoara, reteta de paste cu sos rosu, paste chinezesti cu pui si legume, paste cu carne si sos bechamel, sufleu de paste, paste la multicooker, preparate de paste.

Spaghetti carbonara - rețeta originală

Nimic nu se compară cu o porție de spaghetti carbonara cu extra parmezan. Dacă vă plac pastele, aceasta este una dintre rețetele de bază din bucătăria italiană, preluată în toată lumea.  Una dintre cele mai frecvente greșeli pe care oamenii le fac atunci când gătesc spaghetti carbonara este că pun smântănă lichidă. Pastele carbonara NU se fac cu smântână! Sosul alb se face din apa în care au fiert pastele, cu gălbenuș de ou și cu parmezan. Nimic mai mult.  Rețeta de spaghetti carbonara, cea originală, pe care v-o prezentăm astăzi, este mult mai simplă decât vă imaginați. Se face din ingrediente puține, iar cheia este apa în care ați fiert pastele. Așa că, atunci când scurgeți pastele de apă, nu o aruncați, pentru că veți avea nevoie de ea mai târziu. 

Spaghete carbonara - rețeta originală

Alături de bolognese, spaghetele carbonara sunt printre cele mai populare rețete cu spaghete. Rețeta de spaghete carbonara originală, așa cum le prepară italienii, este una singură și nu conține smântână, așa cum am fi tentați să credem. Sosul cremos este un amestec de gălbenuș de ou, parmezan de calitate și apa în care au fiert pastele.  Astăzi vă arătăm o rețetă clasică, originală, de spaghete carbonara, așa cum le găsiți în orice restaurant cu specific italian care se respectă.   

Paste Carbonara Cu Ciuperci

Aceste paste rapide sunt perfecte pentru cina: usoare, gustoase si satioase.

Paste Carbonara Cu Carnati

Aceasta reteta este o versiune rapida a clasicelor paste Carobara italienesti, in care sunca este inlocuita cu carnati afumati.

Spaghete alla carbonara cu ciuperci

400g spaghete (eu am folosit fussili) 150g pancetta 100g ciuperci 5 linguri smantana dulce pentru gatit/frisca lichida/double cream 4 oua 150g branza pecorino sau ceddar rasa 50g parmezan 2 linguri unt

Pizza cu branza de capra si sos carbonara

200gr branza de capra 4 baze de pizza congelate 12 nuci 1 plic de sos carbonara sau sos gata pregatit la borcan 300gr bacon mozzarela

Paste carbonara

100 grame pancetta sau kaizer afumat 2 oua 50 gr parmezan 250 gr paste sare si piper

Paste Carbonara Rapide Cu Dovlecei Si Bacon

Pastele sunt alegerea perfecta atunci cand vrei sa prepari un pranz rapid si gustos.

Skinny Carbonara, O Reteta De Paste Jamie Oliver

Daca iti plac pastele carbonara, dar iti faci griji pentru silueta ta, incearsca aceasta reteta sanatoasa si mai prietenoasa cu un stil de viata echilibrat.

Paste cu ciuperci

- paste (fussili spagete sau orice paste doriti) - 4 rosii coapte - 3 catei de usturoi - 6 ciuperci - un chili rosu mic - sare si piper

Spaghete carbonara vegetale

400g spaghete 4 dovlecei medi 50g parmezan 3 oua medi ca marime ulei de masline

Pasta alla carbonara

200 gr sunculita 300 gr pasta scurta sare piper 2 oua 100 gr parmigiano ras

Penne Carbonara

400gr penne 200gr muschi porc file(de preferat afumat) 200gr smanta 100gr iaurt gras 50gr vegeta(25gr pentru fiert paste si 25gr pentru sos) piper sare ulei o lingura unt oregano boia curry usturoi granulat(dupa gust) 50gr branza hohlland razuita 20gr parmezan razuit

Paste konjac cu sos carbonara

Pastele konjac sau shirataki cu sos carbonara, bacon sau pancetta și mult parmezan și pătrunjel tocat mărunt sunt atât de gustoase încât pot da dependență, mai ales că pregătirea lor este extrem de simplă și durează doar 25 de minute, în total.

Spagetti alla Carbonara

1 pachet spagetti 70 ml ulei de masline 4 galbenusuri 15o g kaizer afumat 50 g branza rasa( capra) 60 g parmezan 1 lingurita piper proaspat macinat sare

Spaghetti carbonara

Pentru 4 persoane:360g spaghete,150g bacon sau pancetta,ulei de masline,2 oua,1 galbenus,80g  parmezan sau pecorino,sare,piper negru proaspat macinat

Paste cu sos de ciuperci

1 cutie paste Barilla Mezze Penne 1 borcan sos cu ciuperci (de ex:Baneasa,Barilla)de 400-500 g 200 g pastrama porc 2 cutii ciuperci 200 g cascaval 4 catei de usturoi 3 linguri ulei de masline sare piper,

Paste Cu Ciuperci, Vin Alb Si Smantana La Cuptor

Aceasta reteta vegetariana de paste este simpla, gustoasa si gata in mai putin de o ora.

Penne cu cârnați și ciuperci

O porție de paste este alegerea perfectă pentru o masă rapidă, hrănitoare și care să fie pe placul întregii familii. Există atâtea rețete de paste, încât puteți improviza și adapta în funcție de gusturi și de ce aveți prin frigider. Pornind de la rețetele clasice, renumite în toată lumea, puteți crea propriile rețete de paste, de fiecare dată diferite. Astăzi vă propunem o rețetă de penne cu cârnați și ciuperci, delicioase, cu parmezan și smântână. Vă recomandăm să alegeți cârnați afumați, pentru că vor da o aromă deosebită pastelor. 

Spaghete carbonara

3 felii kaiser afumat 1 felie slanina afumata (pentru mirosul puternic de afumatura) 2 catei de usturoi 2 linguri smantana 1 ou 50g cascaval ras (eu am avut de capra) spaghete

Paste cu branza si ciuperci

400g paste 5-6 ciuperci proaspete ulei 50g branza topita 200g telemea vaca 3 catei usturoi 50g smantana 100g masline piper oregano. Cantitatile sunt orientative fiecare dupa gust :)

Paste cu sunca si ciuperci

300g paste (aproximativ 100g pt fiecare portie) 100g sunca presata 100g ciuperci 1 cutie pulpa de rosii cuburi sare piper usturoi tarhon busuioc nucsoara dupa gust ulei de masline

Paste cu ciuperci delicioaseee

Paste (de preferinta penne italienesti dar merg si altfel] ciuperci crude [adica nu din conserva] smantana (dulce) pentru gatit [sau frisca pentru gatit e tot una].

Paste cu ciuperci si smantana

300g taitei lati,1 catel de usturoi(mai mare),300 g ciuperci,150 g kaizer,500g smantana,patrunjelsare, piperlapte

Spaghetti cu bacon, ciuperci și sos de vin roșu

O porție de paste este întotdeauna o alegere delicioasă și consistentă pentru a prepara o masă rapidă. Sursă de carbohidrați, pastele vă asigură energia de care aveți nevoie până la masa următoare, sunt foarte versatile și pot fi combinate cu orice fel de sos, legume sau carne. Gândiți-vă numai câte feluri de paste există și câte rețete se pot face: cu sos alb sau roșu, cu sau fără carne, cu fructe de mare, cu legume, simple etc. Astăzi vă propunem o rețetă delicioasă de spaghetti cu bacon, ciuperci și sos de vin roșu. Se face ușor și este potrivită pentru o cină în familie, mai ales că este gata repede, iar copiii o vor adora. 

Spaghete carbonara la cuptor

6 oua 100gr cascaval 300gr branza telemea de oaie 300gr smatana 21% grasime trei linguri de ulei de masline 600 gr kaiser sau sunculita taraneasca 4-5 catei de usturoi un pachet de spaghete cu ou

Paste cu carne si ciuperci

paste 250gr carne tocată - cam 100-150 gr ciuperci champignon - 10 buc potrivite ca mărime ulei de măsline suc de roşii, ocazional roşii decojite oregano, cimbru, delikat o lingură de faină o cană de apă

Paste cu ciuperci si pesto de patrunjel

1 pachet de paste (de care doriti) 1 conserva de ciuperci (eu am folosit proaspete) 2-3 fire de ceapa verde/1 ceapa, marar 1 legatura de patrunjel 2 catei de usturoi, 3 linguri ulei de masline, 1 lingura zeama de lamaie 1-2 frunze de busuioc

Penne milaneze (cu bacon și ciuperci)

Atunci când vrei să prepari ceva simplu și rapid, pastele te scot întotdeauna din încurcătură. Astăzi vă propunem o rețete pe cât de simplă, pe atât de gustoasă și aromată: penne milaneze cu ciuperci, bacon și parmezan.  Rețeta de penne milaneze combină câteva ingrediente care se regăsesc în mod obișnuit în rețetele de paste. Sigur că puteți face rețeta aceasta cu orice fel de paste vă plac sau aveți la îndemână în momentul respectiv, nu neapărat penne.  Opțional, puteți înlocui parmezanul cu mozzarella și să gratinați la final pastele. Asta înseamnă că veți reduce timpul de fierbere, iar la final veți pune mozzarella peste paste și veți da la cuptor pentru 10 minute, cât să se topească. 

Spaghete Carbonara cu vin

4 catei usturoi 1-2 linguri ulei 6 felii de sunca cu grasime , taiate bucatele 5-6 linguri vin alb 4 oua 3/4 parmezan ras 3/4 cascaval ras piper negru macinat 1/4 ceasca patrunjel verde tocat 500 g spaghete fierte

Paste mixte a la Cris

paste 1 ceapa 200 - 250 g sunca o cutie de ciuperci sos de rosii 150 g smantana sare cascaval 2 catei de usturoi

paste cu ciuperci si ardei

paste de care doriti ciuperci taiate felii(eu am folosit piciorusele de la 1 kg de ciupercute ale caror palarii le-am gatit altfel) un ardei rosu si unul portocaliu 3-4 catei de usturoi o mana de masline fara samburi,taiate felii un ardeias iute,facultativ sare,piper,zeama de lamaie ulei de masline

Carbonara, Fara Paste

O versiune mai usoara a pastelor preferate de toata lumea, aceste Carbonara, gata in 20 de minute, inlocuiesc pastele cu cartofi dulci.

Paste Simple

O cina care se prepara in 10 minute, este usoara si poate fi de post daca inlaturati parmezaul.

Paste cu ciuperci si dovlecei

7 dovlecei mici500 g ciuperci proaspete1 ceapa mare2 linguri unt2 catei usturoi, pisati500 g paste2 linguri faina1 cana smantana1 cana supa puisare si piper dupa gustfrunze ceapa verde, tocateparmezan

Spaghetti alla Carbonara

PENTRU 10 PORTII : - spaghetti - 1. - bacon ( kaizer / sunca presata de porc) - 0.800 kg - ulei de masline - 0.100 kg - usturoi tocat marunt - 0.100 kg - smantana lichida - 0.400 kg - oregano - 0.0001 kg - sare - 0.0010 kg - galbenus de ou - 2 buc - parmezan ras - 0.200 kg

Paste la cuptor

400g paste 2 ardei grasi 300g bacon 200g cascaval 200g ciuperci 1 ceapa 2 catei de usturoi 2 rosii 100g masline negre 3 oua 50g unt patrunjel verde sare,piper

Tagliatelle cu sos cremos de ciuperci

- 350 g paste tagliatelle - 350 g ciuperci champignon proaspete - 3-4 linguri ulei de masline - 1 ceapa medie - 4 catei de usturoi - 200 ml smantana pentru gatit - sare piper - patrunjel verde

Paste cu bacon, ciuperci si pesto

400g penne (eu am folosit spaghete pentru ca asta am avut) 250g ciuperci mici decojite 8 felii de bacon afumat 4 linguri pesto 200ml smantana O mana de busuioc proaspat

Budinca de paste cu sunca

300 g paste200 g sunca10-12 ciuperci proaspete potrivite3 oua3-4 linguri smantana3-4 linguri cascaval rassare,piperbusuiocpatrunjel tocat marunt

Paste cu ciuperci si pesto

250 gr paste 1 lingura ulei de masline 1 conserva (de 500 gr) mix de ciuperci scurse 2 linguri pesto 150 gr smantana sare si piper dupa gust

Paste Delicioase

400 g paste,200 g pancetta sau sunculita afumata,200 ml sm^ant^ana,2 oua,300 g ciuperci piper,busuioc,si parmezan.

Paste cu carne tocata

1 pachet paste rasucite600 g carne tocata amestecsarepipersupco1 canita suc de rosii1 morcovulei1 conserva de ciuperci1 leg patrunjel

Paste integrale cu ciuperci si sos de bacon cu smantana si salvie

400g paste integrale ( am folosit spaghete) 2 linguri ulei de masline 100g bacon 4 catei mari de usturoi 14 frunze proaspete de salvie 400g ciuperci proaspete 500ml smantana 1 lingura amidon sare piper fulgi chilli optional

Paste cu pui si ciuperci

o 4 pulpe pe pui o paste eu am folosit jumatate de pachet de bavette o 8 ciuperci o 1 ceapa o o lingurita de vegeta o 2 catei de usturoi o ulei de masline o 1 lingura de sm^ant^ana o patrunjel verde si uscat

paste cu ciuperci uscate

250 g faina 2 oua + 1 galbenus sare 2 linguri ulei 10 g ciuperci uscate si macinate (pulbere) 1 lingura patrunjel taiat fin 500 g rosii 100 g ceapa 10 frunze de busuioc 100 g unt piper 2 linguri de parmezan

Gratin de paste cu pui, ciuperci si bacon

400 g paste fainoase 1 piept de pui 200 g bacon 1 cutie ciuperci 2 cepe mici verzi 4-5 catei usturoi 4 oua 250 ml smantana 100 ml lapte 200 g cascaval afumat marar verde 380 g rosii cu busuioc Cirio 2 linguri sos chilli 2 linguri sos Worcestershire ulei de masline sare piper proaspat macinat

Tortelloni cu ciuperci

2 pachete tortelloni cu ciuperci (250 de gr fiecare), ciuperci uscate 40 gr, ulei extravirgin de masline, doi catei de usturoi, smantana 200 gr, sare, peperoncino, 1/2 cub de delicat de ciuperci.

Pene cu ciuperci, piept de pui si gorgonzola

Ingrediente pentru 4 persoane: 300 g ciuperci 320 g paste tip pene piept de pui 1/2 deja fript gorgonzola 100 g branza moale 50 g sare piper 1 catel de usturoi parmezan.

Paste cu ciuperci si sos de rosii

Paste 500 gr Ciuperci albe proaspete (sau conserva) 500 gr Ceapa alba 1 buc Rosii cubulete din conserva de 300 gr 1 buc sau 3 rosii tocate marunt Usturoi (catei) 3-4 buc Sare piper 1 lingurite (dupa gust) Boia de ardei dulce 1-2 lingurite Ulei de floarea soarelui 50 ml