Aceasta reteta vegetariana de paste este simpla, gustoasa si gata in mai putin de o ora.

Paste Cu Ciuperci, Vin Alb Si Smantana La Cuptor
Timp total 1 oră și 10 minute

Ingrediente

  • 400g paste
  • ulei de masline
  • 800g ciuperci, taiate in felii groase
  • 2 catei de usturoi, tocati fin
  • 200ml vin alb sec
  • 125ml smantana
  • parmezan

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 200C. Se fierb pastele in apa cu sare, conform instructiunilor de pe ambalaj. Se scurg si se pune deoparte o lingura mare de apa in care au fost fierte pastele. Se amesteca pastele cu putin ulei de masline si se pun intr-un vas.

2. Intre timp, se incalzeste o tigaie cu putin ulei, apoi se adauga ciupercile. Se asezoneaza. Se calesc.

3. Se adauga usturoiul si se caleste timp de 1 minut. Se toarna vinul si se fierbe pana cand se reduce cu trei patrimi. Se adauga smantana si apa de la paste. Se lasa pe foc cateva minute, pana se ingroasa putin. Se adauga peste pastele din vas si se rade parmezan deasupra. Se condimenteaza, apoi se baga a cuptor timp de 15-20 de minute, pana cand branza este aurie. Se servesc cu salata.