Reteta de negresa pufoasa cu nuci

Reteta de negresa pufoasa cu nuci

Negresa pufoasa cu nuci si ciocolata

200g ciocolata amaruie100g unt200g zahar4 oua200g faina1/2 lingurita praf de copt1 lingurita extract de vanilie55g nuci tocate grosiercacao pudra

paine pufoasa pufoasa

300 ml lapte,500-600 gr faina 2 linguritze sare 1 si 1/2 linguri zahar 50 gr unt topit 1 cub drojdie proaspata,1-2 oua

Negresă cu banane și nuci

Negresă cu banane și nuci - un desert delicios, umed și plin de arome. Simplu de făcut, perfectă pentru orice ocazie. 

Negresa pufoasa

25g unt/ margarina 200ml lapte 4-5 linguri cacao 200g zahar 4 oua un praf de sare 200g faina 1 lingurita de bicarbonat de sodiu o mana de visine din visinata sau din compot o mana de miez de nuca macinata esenta de rom 1 plic zahar vanilat zahar pudra pentru pudra

Negresa cu nuci si stafide

pentru compozitie: 2 oua 1 cana zahar 1/2 cana ulei 1 cana lapte 2 cani si 1/2 de faina 3 lingurite de cacao 1 lingurita bicarbonat alimentar 50 gr de stafide 10 nuci sfaramate marunt si 10 nuci date prin masina de rasnit nuci. pentru glazura: 6 patratele de ciocolata simpla (cu lapte) 50 gr de unt

Negresa Raw

200g nuci 200g nuci pecan, injumatatite 170g curmale inmuiate in apa pt 10 minute 1/2 banana 110g pudra de cacao un vf de sare 2lg de apa (cat sa ajute la procesarea ingredientelor) 2lg extract de vanilie

Negresă de post cu glazură de cacao. Rețetă simplă și rapidă

Negresa de post cu glazură este una dintre cele mai bune și simple prăjituri pe care le puteți face în post. Se face extrem de simplu și va fi pe placul întregii familii, chiar dacă și ei țin post sau nu.

Negresa rapida

200 g ciocolata amaruie 4 oua 100 g unt 6 linguri cacao 4 linguri faina 150 g zahar 1 plic praf copt dupa preferinta se pot adauga nuci fructe confiate coaja portocala etc.

Prăjitura zi și noapte de post - pufoasă și delicioasă!

Prăjitură zi și noapte de post, o rețetă simplă și delicioasă, perfectă pentru orice ocazie. Cu o textură pufoasă și un gust delicios, această prăjitură te va încânta cu siguranță!

Negresa Cu Nuci

125 g ciocolata amaruie 100 g unt moale 2 oua 200 g zahar putina sare 1 plic vanilie 150 g faina 100 g miez de nuca prajit 1 lingurita praf de copt

Negresa Cu Marmelada

100g unt 3 oua 150g zahar 150g ciocolata 100g faina 25g nuci, tocate 3 linguri de marmelada 30g ciocolata alba

Cheesecake negresa cu caramel

E atat de bun incat merita sa risti cateva calorii in plus!

Negresă - rețetă simplă

Prăjiturile cu ciocolată sau pe bază de cacao sunt greu de refuzat, indiferent că vorbim despre o ocazie specială sau nu. Atunci când ai poftă de ceva dulce, o negresă clasică, făcut în casă este întotdeauna o idee excelentă. Există o mulțime de rețete de negrese, unele cu cacao, altele cu ciocolată. Dintre toate, rețeta la care ne-am oprit pentru astăzi este una dintre cele mai simple. Aveți nevoie de fix cinci ingrediente, pe care le puteți măsura cu o cană. 

Fursecuri de Craciun (cu ness si nuci)

Reteta 1: 75 g zahar pudra 200 g faina sare esenta rom si vanilie 150 g unt 1 ou 2 linguri ness zahar pudra vanilat Reteta 2: 100 g zahar 3 galbenusuri 150 g unt 250 g faina 50 g nuci macinate coaja rasa de lamaie 2 linguri rom sare zahar pudra vanilat

Cum să gătești quinoa pentru a avea o textură pufoasă

Învață cum să gătești quinoa perfectă de fiecare dată.

Cupcakes cu ciocolata si ghimbir

Aceasta reteta este deosebit de pufoasa si frageda ciocolata merge de minune cu ghimbirul care ii da o aroma aparte insa nu se simte mai deloc gustul este foarte putin intepator la limba dar insesizabil pentru cei carora nu le place ghimbirul. Aceasta compozitie am folosit-o si pentru chec. 200 gr ciocolata neagra amaruie 60 gr unt 2 oua mari 3 linguri de ulei 100 gr faina 100 gr zahar 100 gr ghimbir proaspat ras 1 plic praf de copt un praf de sare o mana de nuci optional o mana de ghimbir confiat optional 4 lgt coniac optional 2 lgt esenta de rom optional coaja de la o lamaie optional coaja de la o portocala optional

Negresa cu nuci si cirese

unt- 150 g zahar brun- 150 g oua - 3 buc. cacao - 5 linguri nuca macinata - 150 g esenta de rom - 1 lingurita faina - 150 g praf de copt - o lingurita cirese fara samburi - 300 g Glazura: ciocolata neagra - 80 g smantana lichida pentru frisca - 100 ml

Tarta cu piure de castane si nuci pecan (reteta frantuzeasca)

Aluat 125g faina 1 varf de sare 75g unt rece apa rece Umplutura 500g pireu de castane 200g frisca 25g unt 2 linguri sirop de artar(sau miere) 150g nuci pecan

Tort Negresa

Planuiesti o cina romantica? Termina seara cu acest tort delicios!

Nuci caramelizate - crocante și aromate (rețetă simplă)

Descoperă rețeta simplă și delicioasă pentru nuci caramelizate crocante și aromate! Perfecte ca gustare, topping sau ingredient pentru diverse preparate.

Frittata - omletă italienească pufoasă

Există atât de multe feluri de a face omletă, încât oricine are o rețetă preferată. Simplă sau cu legume, pufoasă sau crocantă, cu sau fără brânzeturi - fiecare bucătărie internațională are o rețetă consacrată de omletă. Astăzi vă prezentăm varianta cea mai populară în Italia, o omletă pufoasă, al cărei ingredient-cheie este smântâna lichidă. Puteți prepara varianta simplă sau puteți adăuga legume proaspete, bacon, cașcaval, orice vă place. Imaginația este limita.

Cum să faci Egg McMuffin perfect, acasă

Dacă ați mâncat vreodată un mic dejun la fast food, atunci cu siguranță v-ați intersectat cu celebrul MC muffin sau egg MC muffin. Celebrul sendviș cu bacon, ou și cașcaval este micul dejun perfect într-o dimineață de weekend, alături de o cafea sau un pahar de suc de portocale.  Există mai multe variante de a reproduce un MC muffin în propria bucătărie. Puteți alege fie ou ochi, fie omletă. Astăzi vă prezentăm o variantă simplă și rapidă cu ou ochi și bacon. Alegeți o chiflă pufoasă și un cheddar de calitate și reușita este sigură!

Negresa cu nuci si sos de cafea

200 g unt (sau margarina, eu am folosit unt) 200 ml lapte 250 g zahar 250 g faina 100 g cacao neagra de calitate superioara 150 g nuci (eu am folosit cam 200 caci imi plac tare mult) 4 oua 1 pliculet de praf de copt 2 pliculete zahar vanilat un strop de esenta de rom Pentru sosul de cafea 100g zahar tos 150 g cafea naturala concentrata proaspat preparata 2 linguri frisca lichida 50 g unt 3 lingurite rom de buna calitate 1 lingurita amidon dizolvat in 2 lingurite de cafea rece 1 plic zahar vanilat 3 picaturi esenta de cafea (optional)

Prăjitura Parlament. Rețeta pas cu pas pentru un desert spectaculos

Învăță cum să prepari delicioasa prăjitură Parlament acasă! Rețeta detaliată pentru un desert impresionant, cu straturi bogate și o cremă fină, perfect pentru orice ocazie specială.

Negresa simpla si rapida

Ingrediente pentru 12 portii· 75 g ciocolata, tablete· 75 g unt· 1 ou mare· 60 g zahar· 1 pliculet zahar vanilat· 40 g faina cu praf de copt· 25 g nuci sau alune maruntiteForma pentru prajituri sau vas pentru cuptor de dimensiuni mici (aprox. 15 cm diametru) si hartie de pergament

Negresă cu iaurt. Rețetă, variante și sfaturi pentru un desert perfect

Descoperă secretul unei negrese cu iaurt perfecte! Află cum acest ingredient simplu transformă desertul clasic într-o delicatesă moale și umedă, plină de savoare. Delicios și surprinzător de ușor de făcut!

Briose cu nuci--reteta fara gluten

Avem nevoie de:-2 oua-100 gr. nuci-150 ml apa-250 gr. iaurt-2 lingurite amestec condimente pt. turta dulce--pudra (scortisoara, cuisoare, anason, cardamom, ghimbir)-sirop de brad (pe post de indulcitor...dar puteti folosi si zahar)- aprox. 50 gr. faina de orez-2 lingurite pudra din tarate de psyllium-1 plic praf de copt.

negresa cu mousse de portocale si ciocolata

pt 8 portii: blat:30 g ciocolata amaruie,1 ou,70 g zahar 25 g miez nuca(5-6 nuci) 65 g unt,15 g faina,o lingurita cacao mousse de portocale:50 g ciocolata cu lapte 40 g ciocolata amaruie 200 ml suc proaspat de portocale o lingurita coaja rasa de portocale 30 g zahar 5 g gelatina 200 ml frisca lichida

Negresă simplă de post

Deserturile și dulciurile pot fi o adevărată provocare în perioada postului. Cei care țin post nu trebuie să renunțe complet la dulciuri, ci să găsească alternative care să se preteze acestei perioade.  Deși pare greu de crezut că o prăjitură poate fi gustoasă și fără ouă, lapte sau unt în compoziție, există o mulțime de dulciuri pe care le puteți prepara și savura dacă țineți post. Un exemplu foarte bun în acest sens este această negresă simplă, rapidă și delicioasă. 

Parfait 4 - reteta rapida

8 linguri de zahar 2 linguri cacao 6 linguri apa 4 oua 400 g smantana Optional: rom nuci stafide ciocolata fructe uscate dulceata

prajitura pufoasa cu amaretti si mere

700 g mere 200 g amaretti 180 g unt 130 g ciocolata 150 g zahar 120 g faina 5 oua 4 linguri rom 1 praf de copt,sare

Negresa cu mere (de post)

Blat 350 g faina de grau 30 g cacao 270 ml lapte de nuci 200 ml apa plata 72 ml ulei floarea soarelui 1/2 plic praf de copt 100 g miez de nuca 4 mere rosii mari (~500 g) 1 lgt cu varf scortisoara macinata Glazura: 100 g ciocolata neagra (50% cacao) 2 lgt ulei Decor: felii de clementina zahar pudra

Negresă cu glazură de ciocolată

Nu știm alții cum sunt, dar noi, când ne gândim la o porție de negresă, cu sau fără glazură, ne amintim instant de gustul copilăriei și ni se face poftă de cea mai cunoscută și simplă prăjitură din bucătăria românească. Negresa este unul dintre acele deserturi pe care mamele sau bunicile noastre le făceau în copilărie și care erau devorate imediat. Rețeta de negresă este una atât de simplă, încât a devenit una dintre prăjiturile pe care și copiii pot învăța să le facă. Negresa poate fi servită cu sau fără glazură, se prepară repede și este genul acela de desert care nu trebuie neapărat să fie foarte dulce pentru a fi gustos. Vă puteți juca cu rețeta și să puneți alune de pădure în compoziție, de exemplu. 

Salată Waldorf - rețeta clasică

Salata Waldorf este o salată compusă din mere, stafide, nuci și maioneză, originară din SUA. Probabil că nu este bucătar sau bucătăreasă care să nu fi auzit se celebra salată Waldorf. O salată simplă, din ingrediente puține, care combină aromele sărate și salata verde cu fructe.

Negresa Rafaello

Pentru bomboanele Rafaello:200g branza dulce, fina50g fulgi de cocos1 lingurita si jumatate praf de budinca de vanilie1 lingurita zahar vanilat1 lingurita amidon de porumb1 galbenusPentru negresa:3 oua50g ciocolata neagra50g zahar brun2 linguri faina2 linguri praf de budinca cu ciocolata1 lingurita amidonGlazura:50ml lapte2 linguri zahar50g unt50g ciocolata

Cea mai bună rețetă de negresă cu glazură

Nimic nu se compară cu o prăjitură de ciocolată, proaspăt scoasă din cuptor și peste care turnați o glazură fină și delicioasă. De aceea, această rețetă de brownies (negrese) este atât de populară și de iubită. Se face ușor, rapid, nu aveți nevoie de multe ingrediente și este foarte gustoasă. Crocantă la exterior și pufoasă în interior, cu glazură de ciocolată neagră, această prăjitură se va transforma rapid într-unul dintre deserturile voastre preferate. O puteți face atunci când aveți musafiri sau pur și simplu, fără nicio ocazie, când aveți poftă de ceva dulce și bun. 

Negrese apetisante

Blatul de negresa: 90 gr ciocolata amaruie 60-70% cacao, 170 gr. unt , nesarat, 3 oua mari sau 4 mici, 100 gr. zahar brun, 150 gr. zahar obisnuit (alb), 90 gr. faina, 1 praf sare.Topping caramel: 280 gr. caramele gumate, 120 ml frisca lichida, 200 gr. alune de padure, nuci (prajite).Topping de ciocolata: 60 gr. ciocolata amaruie, 60 ml frisca lichida.

Prajitura cu ricotta, nucă și miere

2-3 Foi din aluat foietaj – preparate ca in reteta de aici· faina Arpis· 50 g smantana dulce,· 100 g. zahar· 350 g branza ricotta,· nuci,· miere,· scortisoara

Paine pufoasa cu lapte

600 g faina alba 310 g lapte 25 g drojdie proaspata 1 lingurita zahar 2 lingurite sare 1 lingura unt topit 1 ou pentru uns seminte mac pentru topping

Pizza Pronto pufoasa

- 250 gr aluat frantuzesc - un ou batut - un ardei gras galben - un ardei gras rosu - un dovlecel - 2,3 rosii feliate - 70 gr branza mozzarella - amestec de ierburi uscate

Prajitura pufoasa cu branza si mandarine

900g branza de vaci6 oua150g zahar150g unt1 compot mic de mandarine250g fainacoaja lamaiearoma de vanilie

Baton Cu Smochine Si Nuci

Acest baton delicios cu smochine si nuci este perfect pentru deserturi, la ceaiurile de dupa-amiaza sau in orice alt moment al zilei!

Prajitura pufoasa cu capsuni

6 oua 6 linguri apa fierbinte 250 gr.zahar tos 50 gr. zahar farin 300 gr. faina 1-2 plicuri zahar vanilat 500 gr. capsuni 1 praf de sare optional: zahar pudra pentru decor

Pâine de casă cu cartofi - crocantă la exterior și pufoasă la interior

Nimic nu se compară cu o bucată de pâine caldă, făcută în casă și ruptă cu mâna, pe care întinzi unt sau cremă de brânză. Iar unul dintre cele mai gustoase feluri de pâine este cea cu cartofi, o pâine densă și sățioasă, care va fi pe placul întregii familii. Pâinea cu cartofi este un sortiment de pâine de inspirație germană și are o aromă ușor dulce, datorită amidonului din cartofi. Trebuie să alegeți cartofii sfărâmicioși, cu o textură uscată, care nu vor absorbi foarte multă apă în timpul fierberii. 

Tort Kiev

Pentru 2 blaturi de bezea: 4 albusuri 200 gr. zahar fin 2 pahare miez de nuci caju nuci sau alune ( ideal ar fi sa folositi nucile caju care sunt folosite in reteta originala ) maruntite nu foarte tare si putin uscate la cuptor pana au miros de prajit eu le-am rupt cu mana alunele puteti sa le maruntiti cu ajutorul unui facalet 2 linguri de amidon alimentar Pentru crema: 150 de ml. lapte 4 galbenusuri 75~100 gr zahar 300 gr unt 1 lingura cacao

Prajitura de Craciun cu alune

O prajitura plina de alune, asa ca nici nu te poti simti vinovat ca o incerci.

Prajitura pufoasa cu nuca de cocos

8 albusuri,300 g zahar,200 g nuca de cocos,o esenta de migdale,300 g faina,coaja de la o lamaiemiex de nuca

Prajitura rapida si pufoasa cu visine

70o g. visine100 g. unt125 g.zahar3 oua180 g. faina70 g. amidon1/2 plic praf de copt1 praf de sare1 lingurita coaja de lamaie (optional)20 ml. rom1 lingura lapte

Crema spaniola de nuci (intxaursalsa)

1l lapte200g nuci1/2 baton de scortisoara175g zahar

Inghetata cu cacao si nuci

500 ml lapte .3 oua .175 g zahar .3-4 linguri cacao .o mana nuci prajite .esenta de rom