Reteta de negresa pufoasa cu nuci
Reteta de negresa pufoasa cu nuciNegresă pufoasă cu nuci și ciocolată
Îți place ciocolata? Adori nucile crocante? Atunci această negresă pufoasă e exact ce-ți trebuie! E ușor de făcut, are un gust intens de ciocolată și o textură irezistibil de pufoasă.Perfectă pentru zile de naștere, sărbători sau pur și simplu când vrei ceva dulce.
paine pufoasa pufoasa
300 ml lapte,500-600 gr faina 2 linguritze sare 1 si 1/2 linguri zahar 50 gr unt topit 1 cub drojdie proaspata,1-2 oua
Negresă cu banane și nuci
Negresă cu banane și nuci - un desert delicios, umed și plin de arome. Simplu de făcut, perfectă pentru orice ocazie.
Negresa cu nuci si stafide
pentru compozitie: 2 oua 1 cana zahar 1/2 cana ulei 1 cana lapte 2 cani si 1/2 de faina 3 lingurite de cacao 1 lingurita bicarbonat alimentar 50 gr de stafide 10 nuci sfaramate marunt si 10 nuci date prin masina de rasnit nuci. pentru glazura: 6 patratele de ciocolata simpla (cu lapte) 50 gr de unt
Negresa Raw
200g nuci 200g nuci pecan, injumatatite 170g curmale inmuiate in apa pt 10 minute 1/2 banana 110g pudra de cacao un vf de sare 2lg de apa (cat sa ajute la procesarea ingredientelor) 2lg extract de vanilie
Negresa rapida
200 g ciocolata amaruie 4 oua 100 g unt 6 linguri cacao 4 linguri faina 150 g zahar 1 plic praf copt dupa preferinta se pot adauga nuci fructe confiate coaja portocala etc.
Negresă de post cu glazură de cacao. Rețetă simplă și rapidă
Negresa de post cu glazură este una dintre cele mai bune și simple prăjituri pe care le puteți face în post. Se face extrem de simplu și va fi pe placul întregii familii, chiar dacă și ei țin post sau nu.
Prăjitura zi și noapte de post - pufoasă și delicioasă!
Prăjitură zi și noapte de post, o rețetă simplă și delicioasă, perfectă pentru orice ocazie. Cu o textură pufoasă și un gust delicios, această prăjitură te va încânta cu siguranță!
Negresa Cu Nuci
125 g ciocolata amaruie 100 g unt moale 2 oua 200 g zahar putina sare 1 plic vanilie 150 g faina 100 g miez de nuca prajit 1 lingurita praf de copt
Negresa Cu Marmelada
100g unt 3 oua 150g zahar 150g ciocolata 100g faina 25g nuci, tocate 3 linguri de marmelada 30g ciocolata alba
Dulceață de nuci verzi - rețeta românească, de pe vremea bunicii
Dulceața de nuci verzi este o rețetă tradițională românească, cunoscută și apreciată din vremea bunicilor noastre. Este o dulceață deosebită, cu un gust specific și o aromă inconfundabilă. Rețeta este simplă, dar necesită puțină răbdare și atenție la detalii.
Cheesecake negresa cu caramel
E atat de bun incat merita sa risti cateva calorii in plus!
Dulceață de nuci verzi. Rețeta clasică, super delicioasă
Dulceața de nuci verzi este o delicatesă specială, cu o aromă unică și ușor amăruie. Un adevărat deliciu al verii, dulceața de nuci verzi este perfectă pentru a fi savurată pe pâine prăjită, clătite sau chiar simplă.Află cum să prepari această dulceață delicioasă și bucură-te de aroma sa distinctă.
Negresă - rețetă simplă
Prăjiturile cu ciocolată sau pe bază de cacao sunt greu de refuzat, indiferent că vorbim despre o ocazie specială sau nu. Atunci când ai poftă de ceva dulce, o negresă clasică, făcut în casă este întotdeauna o idee excelentă. Există o mulțime de rețete de negrese, unele cu cacao, altele cu ciocolată. Dintre toate, rețeta la care ne-am oprit pentru astăzi este una dintre cele mai simple. Aveți nevoie de fix cinci ingrediente, pe care le puteți măsura cu o cană.
Cum să gătești quinoa pentru a avea o textură pufoasă
Învață cum să gătești quinoa perfectă de fiecare dată.
Fursecuri de Craciun (cu ness si nuci)
Reteta 1: 75 g zahar pudra 200 g faina sare esenta rom si vanilie 150 g unt 1 ou 2 linguri ness zahar pudra vanilat Reteta 2: 100 g zahar 3 galbenusuri 150 g unt 250 g faina 50 g nuci macinate coaja rasa de lamaie 2 linguri rom sare zahar pudra vanilat
Negresa cu nuci si cirese
unt- 150 g zahar brun- 150 g oua - 3 buc. cacao - 5 linguri nuca macinata - 150 g esenta de rom - 1 lingurita faina - 150 g praf de copt - o lingurita cirese fara samburi - 300 g Glazura: ciocolata neagra - 80 g smantana lichida pentru frisca - 100 ml
Cupcakes cu ciocolata si ghimbir
Aceasta reteta este deosebit de pufoasa si frageda ciocolata merge de minune cu ghimbirul care ii da o aroma aparte insa nu se simte mai deloc gustul este foarte putin intepator la limba dar insesizabil pentru cei carora nu le place ghimbirul. Aceasta compozitie am folosit-o si pentru chec. 200 gr ciocolata neagra amaruie 60 gr unt 2 oua mari 3 linguri de ulei 100 gr faina 100 gr zahar 100 gr ghimbir proaspat ras 1 plic praf de copt un praf de sare o mana de nuci optional o mana de ghimbir confiat optional 4 lgt coniac optional 2 lgt esenta de rom optional coaja de la o lamaie optional coaja de la o portocala optional
Tort Negresa
Planuiesti o cina romantica? Termina seara cu acest tort delicios!
Tarta cu piure de castane si nuci pecan (reteta frantuzeasca)
Aluat 125g faina 1 varf de sare 75g unt rece apa rece Umplutura 500g pireu de castane 200g frisca 25g unt 2 linguri sirop de artar(sau miere) 150g nuci pecan
Frittata - omletă italienească pufoasă
Există atât de multe feluri de a face omletă, încât oricine are o rețetă preferată. Simplă sau cu legume, pufoasă sau crocantă, cu sau fără brânzeturi - fiecare bucătărie internațională are o rețetă consacrată de omletă. Astăzi vă prezentăm varianta cea mai populară în Italia, o omletă pufoasă, al cărei ingredient-cheie este smântâna lichidă. Puteți prepara varianta simplă sau puteți adăuga legume proaspete, bacon, cașcaval, orice vă place. Imaginația este limita.
Nuci caramelizate - crocante și aromate (rețetă simplă)
Descoperă rețeta simplă și delicioasă pentru nuci caramelizate crocante și aromate! Perfecte ca gustare, topping sau ingredient pentru diverse preparate.
Cum să faci Egg McMuffin perfect, acasă
Dacă ați mâncat vreodată un mic dejun la fast food, atunci cu siguranță v-ați intersectat cu celebrul MC muffin sau egg MC muffin. Celebrul sendviș cu bacon, ou și cașcaval este micul dejun perfect într-o dimineață de weekend, alături de o cafea sau un pahar de suc de portocale. Există mai multe variante de a reproduce un MC muffin în propria bucătărie. Puteți alege fie ou ochi, fie omletă. Astăzi vă prezentăm o variantă simplă și rapidă cu ou ochi și bacon. Alegeți o chiflă pufoasă și un cheddar de calitate și reușita este sigură!
Negresa cu nuci si sos de cafea
200 g unt (sau margarina, eu am folosit unt) 200 ml lapte 250 g zahar 250 g faina 100 g cacao neagra de calitate superioara 150 g nuci (eu am folosit cam 200 caci imi plac tare mult) 4 oua 1 pliculet de praf de copt 2 pliculete zahar vanilat un strop de esenta de rom Pentru sosul de cafea 100g zahar tos 150 g cafea naturala concentrata proaspat preparata 2 linguri frisca lichida 50 g unt 3 lingurite rom de buna calitate 1 lingurita amidon dizolvat in 2 lingurite de cafea rece 1 plic zahar vanilat 3 picaturi esenta de cafea (optional)
Prăjitura Parlament. Rețeta pas cu pas pentru un desert spectaculos
Învăță cum să prepari delicioasa prăjitură Parlament acasă! Rețeta detaliată pentru un desert impresionant, cu straturi bogate și o cremă fină, perfect pentru orice ocazie specială.
negresa cu mousse de portocale si ciocolata
pt 8 portii: blat:30 g ciocolata amaruie,1 ou,70 g zahar 25 g miez nuca(5-6 nuci) 65 g unt,15 g faina,o lingurita cacao mousse de portocale:50 g ciocolata cu lapte 40 g ciocolata amaruie 200 ml suc proaspat de portocale o lingurita coaja rasa de portocale 30 g zahar 5 g gelatina 200 ml frisca lichida
Negresă simplă de post
Deserturile și dulciurile pot fi o adevărată provocare în perioada postului. Cei care țin post nu trebuie să renunțe complet la dulciuri, ci să găsească alternative care să se preteze acestei perioade. Deși pare greu de crezut că o prăjitură poate fi gustoasă și fără ouă, lapte sau unt în compoziție, există o mulțime de dulciuri pe care le puteți prepara și savura dacă țineți post. Un exemplu foarte bun în acest sens este această negresă simplă, rapidă și delicioasă.
Negresă cu iaurt. Rețetă, variante și sfaturi pentru un desert perfect
Descoperă secretul unei negrese cu iaurt perfecte! Află cum acest ingredient simplu transformă desertul clasic într-o delicatesă moale și umedă, plină de savoare. Delicios și surprinzător de ușor de făcut!
Cea mai bună rețetă de negresă cu glazură de ciocolată
Nu știm alții cum sunt, dar noi, când ne gândim la o porție de negresă, cu sau fără glazură, ne amintim instant de gustul copilăriei și ni se face poftă de cea mai cunoscută și simplă prăjitură din bucătăria românească.Negresa este unul dintre acele deserturi pe care mamele sau bunicile noastre le făceau în copilărie și care erau devorate imediat. Rețeta de negresă este una atât de simplă, încât a devenit una dintre prăjiturile pe care și copiii pot învăța să le facă.
prajitura pufoasa cu amaretti si mere
700 g mere 200 g amaretti 180 g unt 130 g ciocolata 150 g zahar 120 g faina 5 oua 4 linguri rom 1 praf de copt,sare
Briose cu nuci--reteta fara gluten
Avem nevoie de:-2 oua-100 gr. nuci-150 ml apa-250 gr. iaurt-2 lingurite amestec condimente pt. turta dulce--pudra (scortisoara, cuisoare, anason, cardamom, ghimbir)-sirop de brad (pe post de indulcitor...dar puteti folosi si zahar)- aprox. 50 gr. faina de orez-2 lingurite pudra din tarate de psyllium-1 plic praf de copt.
Negresa Rafaello
Pentru bomboanele Rafaello:200g branza dulce, fina50g fulgi de cocos1 lingurita si jumatate praf de budinca de vanilie1 lingurita zahar vanilat1 lingurita amidon de porumb1 galbenusPentru negresa:3 oua50g ciocolata neagra50g zahar brun2 linguri faina2 linguri praf de budinca cu ciocolata1 lingurita amidonGlazura:50ml lapte2 linguri zahar50g unt50g ciocolata
Negresă cu mere (de post)
Negresa cu mere este desertul perfect pentru orice ocazie. Este ușor de făcut, iar combinația de mere, scorțișoară și cacao aduce un gust deosebit.
Negrese apetisante
Blatul de negresa: 90 gr ciocolata amaruie 60-70% cacao, 170 gr. unt , nesarat, 3 oua mari sau 4 mici, 100 gr. zahar brun, 150 gr. zahar obisnuit (alb), 90 gr. faina, 1 praf sare.Topping caramel: 280 gr. caramele gumate, 120 ml frisca lichida, 200 gr. alune de padure, nuci (prajite).Topping de ciocolata: 60 gr. ciocolata amaruie, 60 ml frisca lichida.
Salată Waldorf - rețeta clasică
Salata Waldorf este o salată compusă din mere, stafide, nuci și maioneză, originară din SUA. Probabil că nu este bucătar sau bucătăreasă care să nu fi auzit se celebra salată Waldorf. O salată simplă, din ingrediente puține, care combină aromele sărate și salata verde cu fructe.
Paine pufoasa cu lapte
600 g faina alba 310 g lapte 25 g drojdie proaspata 1 lingurita zahar 2 lingurite sare 1 lingura unt topit 1 ou pentru uns seminte mac pentru topping
Baton Cu Smochine Si Nuci
Acest baton delicios cu smochine si nuci este perfect pentru deserturi, la ceaiurile de dupa-amiaza sau in orice alt moment al zilei!
Prajitura pufoasa cu capsuni
6 oua 6 linguri apa fierbinte 250 gr.zahar tos 50 gr. zahar farin 300 gr. faina 1-2 plicuri zahar vanilat 500 gr. capsuni 1 praf de sare optional: zahar pudra pentru decor
Prăjitură cu cremă nuga. Rețetă simplă și delicioasă
Prăjitura cu cremă nuga este un desert delicios și ușor de preparat. Această rețetă folosește foi de napolitane și o cremă fină de nuga. E un deliciu ușor de preparat, perfect pentru orice ocazie.
Prajitura cu ricotta, nucă și miere
2-3 Foi din aluat foietaj – preparate ca in reteta de aici· faina Arpis· 50 g smantana dulce,· 100 g. zahar· 350 g branza ricotta,· nuci,· miere,· scortisoara
Prajitura de Craciun cu alune
O prajitura plina de alune, asa ca nici nu te poti simti vinovat ca o incerci.
Pâine de casă cu cartofi - crocantă la exterior și pufoasă la interior
Nimic nu se compară cu o bucată de pâine caldă, făcută în casă și ruptă cu mâna, pe care întinzi unt sau cremă de brânză. Iar unul dintre cele mai gustoase feluri de pâine este cea cu cartofi, o pâine densă și sățioasă, care va fi pe placul întregii familii. Pâinea cu cartofi este un sortiment de pâine de inspirație germană și are o aromă ușor dulce, datorită amidonului din cartofi. Trebuie să alegeți cartofii sfărâmicioși, cu o textură uscată, care nu vor absorbi foarte multă apă în timpul fierberii.
Prajitura rapida si pufoasa cu visine
70o g. visine100 g. unt125 g.zahar3 oua180 g. faina70 g. amidon1/2 plic praf de copt1 praf de sare1 lingurita coaja de lamaie (optional)20 ml. rom1 lingura lapte
Crema spaniola de nuci (intxaursalsa)
1l lapte200g nuci1/2 baton de scortisoara175g zahar
Tort Kiev
Pentru 2 blaturi de bezea: 4 albusuri 200 gr. zahar fin 2 pahare miez de nuci caju nuci sau alune ( ideal ar fi sa folositi nucile caju care sunt folosite in reteta originala ) maruntite nu foarte tare si putin uscate la cuptor pana au miros de prajit eu le-am rupt cu mana alunele puteti sa le maruntiti cu ajutorul unui facalet 2 linguri de amidon alimentar Pentru crema: 150 de ml. lapte 4 galbenusuri 75~100 gr zahar 300 gr unt 1 lingura cacao
Inghetata cu cacao si nuci
500 ml lapte .3 oua .175 g zahar .3-4 linguri cacao .o mana nuci prajite .esenta de rom
Fursecuri cu nuci si caramel, perfecte pentru Craciun
Ingrediente pentru 25 buc.:300g faina integrala, 150g zahar pudra, 25g nuci macinate, 150g unt, 1 ou mare batut, 3 linguri nuci taiate grosierPentru crema: 150ml frisca lichida, 10 caramele cu lapte
Ruladă pufoasă cu cremă de brânză și gem
Rulada cu cremă de brânză și gem este un desert rapid și delicios, perfect pentru orice ocazie. Are un blat ușor și aerat, o cremă fină de brânză și un strat generos de gem de căpșuni. Este simplu de preparat și se topește în gură.Urmează rețeta de mai jos de mai jos și vei obține un desert care îi va impresiona pe toți.
Rulada de nuci cu frisca
6oua separate 1 pahar zahar 2 pahare de nuci macinate subtire 1 lingurita praf de copt ptr frisca 500 gr de smantina ptr frisca 4 linguri pline cu zahar pudra nuci macinate ptr ornat
Semilune cu nuci
7 oua, 7 linguri de zahar, 50 ml lapte, 7 linguri ulei, vanilie, 150 g nuci prajite si macinate, 1/2 lingurita scortisoara