Reteta de negresa pufoasa cu nuci

Reteta de negresa pufoasa cu nuci

Negresă pufoasă cu nuci și ciocolată

Îți place ciocolata? Adori nucile crocante? Atunci această negresă pufoasă e exact ce-ți trebuie! E ușor de făcut, are un gust intens de ciocolată și o textură irezistibil de pufoasă.Perfectă pentru zile de naștere, sărbători sau pur și simplu când vrei ceva dulce.

Negresă cu banane și nuci

Negresă cu banane și nuci - un desert delicios, umed și plin de arome. Simplu de făcut, perfectă pentru orice ocazie. 

Negresa cu nuci si stafide

pentru compozitie: 2 oua 1 cana zahar 1/2 cana ulei 1 cana lapte 2 cani si 1/2 de faina 3 lingurite de cacao 1 lingurita bicarbonat alimentar 50 gr de stafide 10 nuci sfaramate marunt si 10 nuci date prin masina de rasnit nuci. pentru glazura: 6 patratele de ciocolata simpla (cu lapte) 50 gr de unt

Negresa Raw

200g nuci 200g nuci pecan, injumatatite 170g curmale inmuiate in apa pt 10 minute 1/2 banana 110g pudra de cacao un vf de sare 2lg de apa (cat sa ajute la procesarea ingredientelor) 2lg extract de vanilie

Negresă de post cu glazură de cacao. Rețetă simplă și rapidă

Negresa de post cu glazură este una dintre cele mai bune și simple prăjituri pe care le puteți face în post. Se face extrem de simplu și va fi pe placul întregii familii, chiar dacă și ei țin post sau nu.

Prăjitura zi și noapte de post - pufoasă și delicioasă!

Prăjitură zi și noapte de post, o rețetă simplă și delicioasă, perfectă pentru orice ocazie. Cu o textură pufoasă și un gust delicios, această prăjitură te va încânta cu siguranță!

Negresa Cu Marmelada

100g unt 3 oua 150g zahar 150g ciocolata 100g faina 25g nuci, tocate 3 linguri de marmelada 30g ciocolata alba

Cheesecake negresa cu caramel

E atat de bun incat merita sa risti cateva calorii in plus!

Dulceață de nuci verzi - rețeta românească, de pe vremea bunicii

Dulceața de nuci verzi este o rețetă tradițională românească, cunoscută și apreciată din vremea bunicilor noastre. Este o dulceață deosebită, cu un gust specific și o aromă inconfundabilă. Rețeta este simplă, dar necesită puțină răbdare și atenție la detalii.

Dulceață de nuci verzi. Rețeta clasică, super delicioasă

Dulceața de nuci verzi este o delicatesă specială, cu o aromă unică și ușor amăruie. Un adevărat deliciu al verii, dulceața de nuci verzi este perfectă pentru a fi savurată pe pâine prăjită, clătite sau chiar simplă.Află cum să prepari această dulceață delicioasă și bucură-te de aroma sa distinctă.

Negresă - rețetă simplă

Prăjiturile cu ciocolată sau pe bază de cacao sunt greu de refuzat, indiferent că vorbim despre o ocazie specială sau nu. Atunci când ai poftă de ceva dulce, o negresă clasică, făcut în casă este întotdeauna o idee excelentă. Există o mulțime de rețete de negrese, unele cu cacao, altele cu ciocolată. Dintre toate, rețeta la care ne-am oprit pentru astăzi este una dintre cele mai simple. Aveți nevoie de fix cinci ingrediente, pe care le puteți măsura cu o cană. 

Cum să gătești quinoa pentru a avea o textură pufoasă

Învață cum să gătești quinoa perfectă de fiecare dată.

Negresa cu nuci si cirese

unt- 150 g zahar brun- 150 g oua - 3 buc. cacao - 5 linguri nuca macinata - 150 g esenta de rom - 1 lingurita faina - 150 g praf de copt - o lingurita cirese fara samburi - 300 g Glazura: ciocolata neagra - 80 g smantana lichida pentru frisca - 100 ml

Fursecuri de Craciun (cu ness si nuci)

Reteta 1: 75 g zahar pudra 200 g faina sare esenta rom si vanilie 150 g unt 1 ou 2 linguri ness zahar pudra vanilat Reteta 2: 100 g zahar 3 galbenusuri 150 g unt 250 g faina 50 g nuci macinate coaja rasa de lamaie 2 linguri rom sare zahar pudra vanilat

Tort Negresa

Planuiesti o cina romantica? Termina seara cu acest tort delicios!

Tarta cu piure de castane si nuci pecan (reteta frantuzeasca)

Aluat 125g faina 1 varf de sare 75g unt rece apa rece Umplutura 500g pireu de castane 200g frisca 25g unt 2 linguri sirop de artar(sau miere) 150g nuci pecan

Frittata - omletă italienească pufoasă

Există atât de multe feluri de a face omletă, încât oricine are o rețetă preferată. Simplă sau cu legume, pufoasă sau crocantă, cu sau fără brânzeturi - fiecare bucătărie internațională are o rețetă consacrată de omletă. Astăzi vă prezentăm varianta cea mai populară în Italia, o omletă pufoasă, al cărei ingredient-cheie este smântâna lichidă. Puteți prepara varianta simplă sau puteți adăuga legume proaspete, bacon, cașcaval, orice vă place. Imaginația este limita.

Negresa cu nuci si sos de cafea

200 g unt (sau margarina, eu am folosit unt) 200 ml lapte 250 g zahar 250 g faina 100 g cacao neagra de calitate superioara 150 g nuci (eu am folosit cam 200 caci imi plac tare mult) 4 oua 1 pliculet de praf de copt 2 pliculete zahar vanilat un strop de esenta de rom Pentru sosul de cafea 100g zahar tos 150 g cafea naturala concentrata proaspat preparata 2 linguri frisca lichida 50 g unt 3 lingurite rom de buna calitate 1 lingurita amidon dizolvat in 2 lingurite de cafea rece 1 plic zahar vanilat 3 picaturi esenta de cafea (optional)

Tort Egiptean - rețeta cu nuci sau alune

Tortul Egiptean este unul dintre acele deserturi care te cuceresc de la prima înghițitură. Este cremos, dulce exact cât trebuie și are o combinație de texturi care îl face special: blaturi ușor crocante cu alune de pădure, cremă fină de vanilie și o umplutură spectaculoasă de caramel cu frișcă Dacă îți plac deserturile echilibrate, care nu sunt nici prea grele, nici prea dulci, acest tort este alegerea perfectă.

Nuci caramelizate - crocante și aromate (rețetă simplă)

Descoperă rețeta simplă și delicioasă pentru nuci caramelizate crocante și aromate! Perfecte ca gustare, topping sau ingredient pentru diverse preparate.

Cum să faci Egg McMuffin perfect, acasă

Dacă ați mâncat vreodată un mic dejun la fast food, atunci cu siguranță v-ați intersectat cu celebrul MC muffin sau egg MC muffin. Celebrul sendviș cu bacon, ou și cașcaval este micul dejun perfect într-o dimineață de weekend, alături de o cafea sau un pahar de suc de portocale.  Există mai multe variante de a reproduce un MC muffin în propria bucătărie. Puteți alege fie ou ochi, fie omletă. Astăzi vă prezentăm o variantă simplă și rapidă cu ou ochi și bacon. Alegeți o chiflă pufoasă și un cheddar de calitate și reușita este sigură!

Negresă simplă de post

Deserturile și dulciurile pot fi o adevărată provocare în perioada postului. Cei care țin post nu trebuie să renunțe complet la dulciuri, ci să găsească alternative care să se preteze acestei perioade.  Deși pare greu de crezut că o prăjitură poate fi gustoasă și fără ouă, lapte sau unt în compoziție, există o mulțime de dulciuri pe care le puteți prepara și savura dacă țineți post. Un exemplu foarte bun în acest sens este această negresă simplă, rapidă și delicioasă. 

Prăjitura Parlament. Rețeta pas cu pas pentru un desert spectaculos

Învăță cum să prepari delicioasa prăjitură Parlament acasă! Rețeta detaliată pentru un desert impresionant, cu straturi bogate și o cremă fină, perfect pentru orice ocazie specială.

Negresă cu iaurt. Rețetă, variante și sfaturi pentru un desert perfect

Descoperă secretul unei negrese cu iaurt perfecte! Află cum acest ingredient simplu transformă desertul clasic într-o delicatesă moale și umedă, plină de savoare. Delicios și surprinzător de ușor de făcut!

Cea mai bună rețetă de negresă cu glazură de ciocolată

Nu știm alții cum sunt, dar noi, când ne gândim la o porție de negresă, cu sau fără glazură, ne amintim instant de gustul copilăriei și ni se face poftă de cea mai cunoscută și simplă prăjitură din bucătăria românească.Negresa este unul dintre acele deserturi pe care mamele sau bunicile noastre le făceau în copilărie și care erau devorate imediat. Rețeta de negresă este una atât de simplă, încât a devenit una dintre prăjiturile pe care și copiii pot învăța să le facă.

Briose cu nuci--reteta fara gluten

Avem nevoie de:-2 oua-100 gr. nuci-150 ml apa-250 gr. iaurt-2 lingurite amestec condimente pt. turta dulce--pudra (scortisoara, cuisoare, anason, cardamom, ghimbir)-sirop de brad (pe post de indulcitor...dar puteti folosi si zahar)- aprox. 50 gr. faina de orez-2 lingurite pudra din tarate de psyllium-1 plic praf de copt.

Negresă cu mere (de post)

Negresa cu mere este desertul perfect pentru orice ocazie. Este ușor de făcut, iar combinația de mere, scorțișoară și cacao aduce un gust deosebit.

Baton Cu Smochine Si Nuci

Acest baton delicios cu smochine si nuci este perfect pentru deserturi, la ceaiurile de dupa-amiaza sau in orice alt moment al zilei!

Salată Waldorf - rețeta clasică

Salata Waldorf este o salată compusă din mere, stafide, nuci și maioneză, originară din SUA. Probabil că nu este bucătar sau bucătăreasă care să nu fi auzit se celebra salată Waldorf. O salată simplă, din ingrediente puține, care combină aromele sărate și salata verde cu fructe.

Paine pufoasa cu lapte

600 g faina alba 310 g lapte 25 g drojdie proaspata 1 lingurita zahar 2 lingurite sare 1 lingura unt topit 1 ou pentru uns seminte mac pentru topping

Prajitura de Craciun cu alune

O prajitura plina de alune, asa ca nici nu te poti simti vinovat ca o incerci.

Prăjitură cu cremă nuga. Rețetă simplă și delicioasă

Prăjitura cu cremă nuga este un desert delicios și ușor de preparat. Această rețetă folosește foi de napolitane și o cremă fină de nuga. E un deliciu ușor de preparat, perfect pentru orice ocazie.

Crema spaniola de nuci (intxaursalsa)

1l lapte200g nuci1/2 baton de scortisoara175g zahar

Prajitura rapida si pufoasa cu visine

70o g. visine100 g. unt125 g.zahar3 oua180 g. faina70 g. amidon1/2 plic praf de copt1 praf de sare1 lingurita coaja de lamaie (optional)20 ml. rom1 lingura lapte

Pâine de casă cu cartofi - crocantă la exterior și pufoasă la interior

Nimic nu se compară cu o bucată de pâine caldă, făcută în casă și ruptă cu mâna, pe care întinzi unt sau cremă de brânză. Iar unul dintre cele mai gustoase feluri de pâine este cea cu cartofi, o pâine densă și sățioasă, care va fi pe placul întregii familii. Pâinea cu cartofi este un sortiment de pâine de inspirație germană și are o aromă ușor dulce, datorită amidonului din cartofi. Trebuie să alegeți cartofii sfărâmicioși, cu o textură uscată, care nu vor absorbi foarte multă apă în timpul fierberii. 

Prajitura cu ricotta, nucă și miere

2-3 Foi din aluat foietaj – preparate ca in reteta de aici· faina Arpis· 50 g smantana dulce,· 100 g. zahar· 350 g branza ricotta,· nuci,· miere,· scortisoara

Fursecuri cu nuci si caramel, perfecte pentru Craciun

Ingrediente pentru 25 buc.:300g faina integrala, 150g zahar pudra, 25g nuci macinate, 150g unt, 1 ou mare batut, 3 linguri nuci taiate grosierPentru crema: 150ml frisca lichida, 10 caramele cu lapte

Tort Kiev

Pentru 2 blaturi de bezea: 4 albusuri 200 gr. zahar fin 2 pahare miez de nuci caju nuci sau alune ( ideal ar fi sa folositi nucile caju care sunt folosite in reteta originala ) maruntite nu foarte tare si putin uscate la cuptor pana au miros de prajit eu le-am rupt cu mana alunele puteti sa le maruntiti cu ajutorul unui facalet 2 linguri de amidon alimentar Pentru crema: 150 de ml. lapte 4 galbenusuri 75~100 gr zahar 300 gr unt 1 lingura cacao

Rulada de nuci cu frisca

6oua separate 1 pahar zahar 2 pahare de nuci macinate subtire 1 lingurita praf de copt ptr frisca 500 gr de smantina ptr frisca 4 linguri pline cu zahar pudra nuci macinate ptr ornat

Semilune cu nuci

7 oua, 7 linguri de zahar, 50 ml lapte, 7 linguri ulei, vanilie, 150 g nuci prajite si macinate, 1/2 lingurita scortisoara

Chec cu crema de nuci

4 oua 1 cana de faina 1 cana de zahar 4 linguri de ulei 1 mana de nuci Un praf de sare Esente Coaja de portocale si lamaie Un strop de zeama de lamaie Pentru crema: 1 mana de nuci 2 linguri pline de cacao

Ruladă pufoasă cu cremă de brânză și gem

Rulada cu cremă de brânză și gem este un desert rapid și delicios, perfect pentru orice ocazie. Are un blat ușor și aerat, o cremă fină de brânză și un strat generos de gem de căpșuni. Este simplu de preparat și se topește în gură.Urmează rețeta de mai jos de mai jos și vei obține un desert care îi va impresiona pe toți.

Negresă din 2 ingrediente, fără făină sau unt

Poate pare greu de crezut, dar poți face negresă din doar două ingrediente, fără făină sau unt, iar rezultatul va fi unul delicios!

Tort de post

BLAT DE CACAO (este de fapt o negresa fara dulceata si fara nuci):1 cana zahar, 1 cana ulei, 1 cana apa, 1 plic praf de copt sau amoniac, esente de care vreti, cacao, faina cat cuprinde sa fie aluatul moicalut;BLAT DE MERE:tot pentru 2 foi in 2 tavi, daca faceti intr-o tava, iese mai gros si-l puteti felia:150 gr zahar, 400 ml apa, 100 ml ulei, 50-100 gr nuci macinate, 4 mere rase, praf de copt sau amoniac pentru crestere, faina cat cuprinde.CREMA DE CARAMEL:o cana cu zahar, 500 ml apa, 5 linguri pline cu faina, jumatate pachet margarina, cacao, esenta de romCREMA DE PIERSICI:1400 ml suc de piersici, 3 plicuri de budinca, eu am avut 2 de vanilie si una caramel, 9 linguri pline cu zahar, 4 linguri de Gustin, eu nu am pus si mi-a parut rau,1 pachet cu margarina

Pancakes cu ciocolata si nuci

1 + 1/2 cups faina 1/2 cup nuci macinate 2 lingurite praf de copt 1/2 lingurita bicarbonat 1/2 lingurita sare 4 linguri zahar 1/2 cup chipsuri de chocolata 1 + 1/2 cup lapte 2 oua 50 gr unt topit si racit dulceata de nuci verzi 1 cup = 1 cana de 240ml

Prăjitură cu vișine - simplă, pufoasă și rapidă

Aceasta este o prăjitură clasică cu vișine, pe care o poți face oricând, fără stres. E rapidă, gustoasă și merge perfect cu o cană de lapte sau cafea.

Batoane cu nuci pecan

Atunci cand ai nevoie de putina energie, ar fi bine sa ai la indemana aceste batoane delicioase si usor de facut.

Curmale cu nuci

curmale sferturi de nuci

Trufakia cu nuca

250gr biscuiti petit-beure clasici,125ciocolata menaj neagra,2linguri coniac,150gr unt sau margarina,1oogr zahar pudra,1cana nuci tocate,ciocolata razuita pentru ornat,nuca de cocos si nuci tocate tot pentru ornat.

Pateu de nuci cu usturoi

1 cana nuci hidratate 8 ore 1 capatana usturoi mica 1 lingura ulei masline presat la rece 2-3 linguri apa sare roz de Himalaya (dupa gust)