Saramura de biban

Saramura de biban retete: cum gatesti saramura de biban si cele mai gustoase retete de saramura de macrou, saramura de caras, saramura de peste macrou, saramura de crap la cuptor, saramura pt slanina, muraturi in saramura pentru iarna, tort de mere intregi cu crema de zahar ars, salata de piept de pui cu ceapa marinata, sos de fructe de padure congelate pentru friptura, sarmale in foi de varza murata in oala de lut.

Saramura de biban la grill (gratar)

1,5 kg biban 7 - 8 rosii proaspete sau congelate 3 buc.ardei gras ,capia sau gogosar 1-2 capatani de usturoi sau dupa gust (se pot pune si cateva fire de usturoi verde) 1-2 buc. ardei iute sau dupa gust 2 linguri ulei de masline 1-2 linguri de otet de mere o legatura patrunjel sare,piper,cimbru dupa gust

Biban la gratar

biban proaspatuntfrunze de patrunjel si leusteanpiper boabelamaie

Saramură de pește lipovenească

Descoperă gustul autentic al saramurii de pește lipovenești și bucură-te de beneficiile nutriționale ale acestei mâncăruri tradiționale.

Plachie de calcan si biban de mare

750g peste (eu am avut calcan si biban de mare) 2 legaturi ceapa verde 1 rosie mare suc de rosii sau rosii pasate 1 legatura patrunjel

Biban La Gratar Cu Rozmarin Si Pesto De Patrunjel

Bibanul de mare la gratar cu rozmarin proaspat si pesto de patrunjel este un preparat italian rapid, cu o aroma fantastica.

File De Biban Pe Pat De Linte

Serveste-ti oaspetii cu aceste fileuri de biban, cu sos cremos; un preparat impresionant, care nu este prea dificil de facut.

Conopidă în saramură pentru iarnă

Ghidează-te după rețeta noastră de conopidă în saramură pentru iarnă și bucură-te de gustul ei tot anul. Secrete și ingrediente pentru reușita garantată!

Biban de mare la tigaie, în stil grecesc

Atât de ușor de preparat, bibanul de mare în stil grecesc este condimentat și prăjit la tigaie, acoperit cu un sos făcut din lămâie, măsline, ardei și vinete.

Saramură din pulpe de pui

Cauți o saramură din pulpe de pui care să-ți aducă aminte de casa bunicii? Încearcă rețeta noastră autentică, cu ingrediente simple și gust divin.

Peste Prajit cu Mamaliguta

200 gr de malai apa sare 1 Kg de biban mic faina malai ulei

Gogoșari murați în saramură

Gogoșari murați în saramură sunt gustoși și merg de minune savurați cu o listă lungă de preparate culinare. Vezi cum se pun la murat.

Salata Asortata De Muraturi

gogosari acri castraveciori acri in otet castraveti murati in saramura dovlecei murati in otet vinete murate in otet gogonele murate in otet gogonele murate in saramura marar verde masline dupa gust ulei de masline piper, dupa gust

Gogonele picante în saramură. Adaugă un pic de sclipire la murături!

Cauti ceva mai picant? Descoperă cum să faci gogonele picante în saramură cu rețeta simplă și delicioasă. Ghid pas cu pas pentru gogonele care ies perfect de fiecare dată!

Turban de biban de mare

- 2 bibani de mare - 1 morcov - 1 dovlecel mic verde (zuchina) - 200 g de mazare - ulei de masline extravirgin - 2 foi de dafin - 1 lamaie - vin alb - sare - piper - cimbru

Saramură de pui cu legume. Rețeta perfectă pentru ocazii speciale

Învață să gătești cea mai delicioasă saramură de pui cu legume. Rețeta noastră pas cu pas te ajută să îmbini aromele și să impresionezi oaspeții. 

Saramura de peste cu fructe de mare

Saramura de peste:1 rosie, 1 ardei gras, 1 ceapa, 1/2 ardei iute, 2 linguri pasta de rosii, file de cod, sare, piper, busuioc, patrunjel, ulei de masline.Creveti si Surimi:3-4 catei de usturoi, creveti, surimi, ulei de maslineCiuperci sote:ciuperci, unt, patrunjel, sare,piper

Curcan intreg la cuptor, fezandat in saramura

Ingrediente pentru saramura:apa (cat sa acopere curcanul);250g sare grunjoasa;patrunjel tocat(1/2 legatura);piper boabe;cimbru uscat 2 linguri pline;salvie proaspata;cateva foi de dafin;200ml vin alb sec sau demisec;1/4 ceapa.1 curcan de aproximativ 5kgUmplutura:1 ceapa mare taiata in sferturi;ardei gras rosu taiat cuburi;frunze de telina;cateva fire de patrunjel;salvie si o foaie de dafin.

De ce se înmoaie brânza în saramură

Descoperă tainele brânzei în saramură în acest articol care explorează procesul de înmuiere și impactul saramurii asupra gustului și texturii, precum și cum poți preveni ca brânza să se înmoaie prea mult.

Biban de mare la cuptor. Un deliciu perfect pentru orice masă a zilei

Rețeta de biban de mare la cuptor este absolut delicioasă. Pregătirea durează doar 10 minute, iar timpul de gătire este rapid. Unde mai pui că are și puține calorii.

10 secrete ale murăturilor în saramură. Trucuri și sfaturi utile

Vrei murături în saramură perfecte? Descoperă secretele pentru murături de invidiat. Inclusiv sfaturi pentru gust și crocanțime.

Peste cu glazura de mustar

(2 portii) 2 buc. File de biban / salau (fara oase ) Fresh de la o lamaie mica 2 lingurite Miere 6 lingurite Mustar cu miere / dijon &frac12 legatura Patrunjel &frac12 legatura Marar 2 lingurite rase Ierburi uscate (Provence) (optional) Sare si piper alb dupa gust

Platou din fructe de mare si peste

200 g. file de peste (Lup de mare/ Biban de mare) amestec din fructe de mare (Midii Creveti curatati si scoici verzi) sos de rosii rosii cherry chilli masline kalamata busuioc coriandru lime

Sardina la grill (gratar) in saramura

1 kg de sardina proaspata Pentru marinata: 2 catei de usturoi un varf de lingurita oregano,un varf de lingurita cimbru sucul de la o jumatate de lamaie sau o lamaie 2- 3 linguri ulei de masline sare ,piper dupa gust Pentru saramura: o capatana de usturoi (eu am folosit o capatana mai mica deoarece am folosit si cateva fire de usturoi verde) 5-6 rosii proaspete sau congelate 1-2 buc ardei gras,capia sau gogosar proaspat sau congelat ardei iute dupa gust sare,piper,cimbru dupa gust patrunjel verde dupa gust o lingura ulei de masline

Pește în sos de legume - rețetă simplă și sănătoasă

Rețetă de pește în sos de legume, ușor de preparat și plină de aromă. Un preparat sănătos și gustos, perfect pentru o masă ușoară și rapidă.

Saramura de Caras

2 Carasi 2-3 rosii 1-2 ardei iuti 4-5 catei de usturoi patrunjel sare piper condimente pentru peste

Peste prajit in sos de otet

Ulei de masline pentru prajit500 g peste (macrou, biban de mare sau platica de mare)Faina2 cepe medii tocateUn praf de chili3 – 4 catei de usturoi tocati1 lingurita rozmarin uscat2 foi de dafin100 ml vin rosu100 ml otet de vin rosuSare

Slanina la saramura

150 g sare grunjoasa o capatana usturoi piper boabe piper macinat foi de dafin cimbru

Pulpe de pui in saramura

2 copanele de pui, 2-3 catei de usturoi, patrunjel verde, 1 ardei iute, sare, piper, boia.

Peste Surpriza

500 gr.cartofi 250 gr.ton din conserva in ulei sau natural maioneza 2-3 catei usturoi sare si piper Pentru a decora: maioneza castraveti murati in otet sau saramura

Saramură de scrumbie - rețeta care revoluționează gustul peștelui!

Descoperă cum poți prepara cea mai bună saramură de scrumbie, cu ingrediente proaspete și condimente alese cu grijă, pentru a te bucura de o experiență culinară de neuitat.

Saramură de pui cu mămăliguță

Îți place saramura de pui? Află cum să o pregătești perfect acasă, alături de o mămăliguță delicioasă.

Cum faci saramură de calcan în cel mai simplu mod posibil

Descoperă rețeta perfectă pentru o saramură de calcan delicioasă și sănătoasă, care îți va încânta papilele gustative!

Saramura de lin

Linul se gaseste in cea mai mare parte a Europei. Lipseste in apele din nordul Scotiei nordul si centrul Peninsulei Scandinave Finlandei si din Crimeea. In tara noastra linul este foarte raspandit in apele de ses in multe ape statatoare dulci lacuri brate moarte etc. inclusiv iazurile de crap. Se gaseste in toate baltile de revarsare de-a lungul Dunarii in bratele moarte dar numarul cel mai mare de lini traieste in Delta. In rauri este mai rar intalnit pentru ca nu-i plac curentii din apele curgatoare. -4 lini medii - sub 25 cm nu se pescuiesc deci cam 25-30 cm -Sare mare cat mai multa Pentru saramura: -2 l apa -5-6 rosii proasprte -4-5 ardei grasi copti -4-5 catei de usturoi -1 legatura de patrunjel -50 ml otet de mere -30 ml ulei.

Saramura din piept de pui

2 piepti de pui dezosati 2 rosii 2 ardei grasi rosii 4-5 catei de usturoi 1 ardei iute ulei o legatura patrunjel sare piper

Gogonele murate în saramură - rețeta tradițională

Vrei gogonele murate perfecte? Descoperă rețeta tradițională de gogonele murate în saramură. Urmărește pas cu pas și vei fi maestru la murături! 

Supa crema de castraveti

un castravete murat in saramura un castravete si jumatate crud o ceapa micaun catel de usturoisifon smantana iaurtmararbusuioc fulgi de ardei iute

Cotlet de porc marinat în saramură

Cotlet de porc, la tigaie sau la cuptor, marinat în saramură, nu numai că este delicios, dar este preparatul central pentru o cină specială.

Saramură de pui oltenească - gustoasă și simplu de preparat

Descoperă rețeta tradițională oltenească de saramură de pui, o mâncare delicioasă și ușor de preparat. Cu ingrediente simple și puține etape de urmat, te vei bucura de o saramură de pui savuroasă, perfectă pentru orice ocazie.

Saramură de crap - o explozie de arome intense

Saramura de crap - gustul autentic al bucătăriei românești într-un singur fel de mâncare!

Saramură de macrou - rețeta perfectă pentru o masă gustoasă

Descoperă rețeta perfectă pentru o saramură de macrou delicioasă și sănătoasă care îți va oferi o călătorie culinară plină de savoare și autenticitate.

Saramura boiereasca de crap

un crapardei rosuardei iutemalai Arpisrosiiceapa albausturoiboia dulcepatrunjelputin ulei Arpispasta de ardei kapia Ferma noastrasarepiper

File de biban de Nil pe sos cu mustar Meaux si patrunjel aramiu

Piureul de morcovi: 10 morcovi, 10 g ghimbir proaspat, 4 catei de usturoi, 200 ml frisca, 200 ml lapte, ulei de masline, fleur de sel Pestele cu sosul de mustar: 1 lingura mustar de Meaux, 4 fileuri de peste, 2 linguri de unt, 1 catel de usturoi, 300 ml suc de morcovi, sare si piper proaspat macinat, 1 lamaie Patrunjelul aramiu: jumatate legatura de patrunjel, 1 catel usturoi, 2 linguri de unt

Peste sarat si uscat

caras proaspat Varianta 1 Pentru saramura aveti nevoie de apa si sare grunjoasa Varianta 2 Aveti nevoie doar de sare grunjoasa

Salata cu peste afumat

sfecla rosie 3-4 buc mediicartofi - 4-5 buc mediioua - 2 bucceapa - 1 buc mediescrumbie la saramura 1-2 buc mediimaioneza

Saramură de peşte moldovenească

Dacă îți place saramura de pește, trebuie să încerci varianta moldovenească, care îți va încânta simțurile cu gustul său autentic și delicios.

Struguri murati

Struguri 250-300 ml saramura pentru un borcan de 800ml:200 ml apa100 ml oteto lingurita de saredoua linguri de miereCondimentele:seminte de mustarboabe de piperardei iuterondele de hreanenibaharfinchenfeliute de ghimbir

Cum să prepari saramura de păstrăv perfectă - trucuri și secrete culinare

Descoperă secretele preparării celei mai bune saramuri de păstrăv și bucură-te de gustul autentic al acestui preparat tradițional românesc!