Saratele la presa

Saratele la presa retete: cum gatesti saratele la presa si cele mai gustoase retete de pulpe la cuptor, gaina la cuptor, retete la cuptor, pui la ceaun, novac la cuptor, pui la capac, pilaf la multicooker, budinca la microunde, copanele la cuptor, pui la grill.

Saratele la presa

Reteta pentru nostalgici 1kg faina 200g unt sau margarina 200g branza Emental sau cedar 2-3 linguri parmezan 1 lingura sare 1 lingura chimen 1 lingurita bicarbonat de amoniu apa

Sărățele cu chimen

Sărățelele, simple, cu chimen sau cu condimente, sunt o gustare delicioasă pentru toți membrii familiei. Se fac ușor, sunt potrivite pentru orice ocazie și sunt extrem de crocante și delicioase. În plus, avantajul față de cele cumpărate gata făcute este că știți exact ce puneți în ele și, astfel, le puteți da fără probleme și copiilor.  Astăzi vă propunem o rețetă de sărățele cu brânză de vaci și chimen, foarte simplă și la îndemână. Le puteți prepara atunci când aveți o petrecere aniversară, de sărbători sau pur și simplu, fără să fie vreo ocazie specială. Pot fi păstrate și savurate timp de mai multe zile, în cazul în care pregătiți o cantitate mai mare. 

Sărățele cu spanac și brânzeturi

Spanacul este o sursă excelentă de vitamine și substanțe nutritive, dar nu toată lumea agreează gustul lui. De aceea, rețetele care includ spanac fără să aibă gust pregnant de spanac sunt ideale.  Plăcintă, sărățele, salate, sosuri și lista poate continua. Astăzi vă propunem o rețetă de sărățele cu spanac și brânzeturi, crocante și cremoase, în același timp, delicioase și perfecte de savurat alături de un pahar de bere, pe post de gustare. Se fac ușor și vă asigurăm că vor fi și pe placul celor mici care fac mofturi atunci când văd spanac în farfurie. 

Saratele spirale din aluat de foietaj

O reteta foarte apetisanta si practica de la prietena mea Laura: http://www.bucataras.ro/retete/spirale-cu-mac-34955.html Avem nevoie de: -1 pachet de aluat de foietaj 250g( patrate de 10/10cm) -1 ou -mac -boia iute/dulce de ardei -sare

Saratele din foietaj cu susan

Un pachet de foietaj 25 g unt topit susan

Salata de cartofi- specific tarilor arabe

Avem nevoie de: -4-5 cartofi mici -4 linguri de lapte -1 lingura de unt -3 catei de usturoi trecuti prin presa pentru usturoi -2 linguri suc de lamaie -2 linguri ulei de masline -sare dupa gust -piper proaspat macinat dupa gust

Saratele picante pentru cocktail

1pahar de faina 1/3lingurita de sare 125 grame unt 75 grame branza parmezan-sau alt gen galbena

Salata de vinete cu pasta de susan- Mutabal betinjean -specific tarilor arabe

Avem nevoie de: -2 vinete mari -2 linguri pasta de susan -2 linguri suc de lamaie -2 linguri de iaurt natural -3 catei de usturoi trecuti prin presa de usturoi -2 linguri ulei de masline -sare dupa gust

Sărățele cu pesto și usturoi

Aluatul foietaj este un ingredient foarte versatil și spornic în bucătărie. Îl puteți folosi la o mulțime de preparate, de la aperitive până la plăcinte, sărate sau dulci. Aluatul foietaj se găsește în orice supermarket, așa că nu este nevoie să îl preparați voi.  Astăzi vă propunem o rețetă extrem de simplă, pentru care aveți nevoie de numai câteva ingrediente. Sărățelele cu pesto și parmezan pot fi pregătite pe post de aperitiv, gustări sau când aveți poftă de ceva sărat. Se potrivesc de minune lângă un pahar de bere rece. 

Rulada Pitt

1 buc de carne potrivita;morcovi, telina patrunjel, maghiran, cimbru de cultura (am lasat crengute intregi);1 ceapa,2 morcovi,telina,radacina de patrunjel,1 catel de usturoi;alti doi catei de usturoi dati prin presa de usturoi;sare, piper;250 ml supa ( +250 ml daca e nevoie)

"Labaneh" cu ierburi aromate

Avem nevoie de: -2 litrii lapte proaspat pasteurizat -3 linguri de iaurt -1 lingura de sare -ulei de masline - o bucata de panza muselina -2 catei de usturoi( zdrobiti intr-un mojar sau trecuti prin presa de usturoi) -4 rosii mari -1 mana de frunza de menta verde -1 mana de frunza de patrunjel verde -1 mana de frunza de marar verde -2 cepe verzi -lipie arabeasca -sare dupa gust

Rulada din carne tocata

800 g carne tocata amestec (vita-porc) 2 cartofi mijlocii razuiti pe razatoarea cu gauri mici si bine storsi 2 felii de paine inmuiate in apa apoi bine stoarse 2 oua sare 2 lingurite piper 1 lingurita boia 2 lingurite vegeta 1 legatura patrunjel verde tocat marunt 5-6 catei de usturoi zdrobiti cu presa de usturoi 1 ou pt uns rulada deasupra.

Saratele cu iaurt

450 g faina 200g margarina 150 g iaurt gros o lingurita sare 2 galbenusuri un praf de copt o lingurita otet sare grunjoasa seminte de mac seminte de susan chimen.

G~ain~a umplut~a "`a Chefe" ^in sos de portocale si cimbrisor

* 1 g~ain~a sau alt~a pas~are de cca. 2 kg. * sare piper * 1 lingurit~a sofran indian * c^ateva fire cimbrisor proasp~at *1 ardei iute rosu t~aiat in dou~a optional *2 portocale * 4-5 c~atei de usturoi dati prin pres~a *1 ceap~a mare *100 gr. prune uscate din comert *3-4 linguri ulei de m~asline *2 linguri brandy sau wiskey *optional vin alb *1 lingur~a otet de zmeur~a optional Umplutur~a `a Chefe : *ficat de pui si pipote t~aiate buc~ati mici *2 linguri ulei de m~asline * foi de dafin *1 p~ah~arel mic vin de Porto Madeira... * 100 gr. prune uscate din comert *100 gr. miez de p^aine * sare si piper Garnitur~a: mere si castane la cuptor

Sărățele cu brânză și chimen – o gustare delicioasă, gata în doar 30 de minute

Sărățelele cu brânză și chimen, preparate în casă, au aluatul atât de fraged încât se topesc în gură. Pot fi preparate în mai multe feluri, cu mac, susan, brânză, cașcaval sau de post.

Saratele din faina de naut

13/4 pahar faina de naut 3/4 lingurita de sare 3/4 lingurita cardamon macinat marunt 1/2 lingurita piper negru macinat 11/2 pahare de apa 4 linguri ulei de masline

Saratele din aluat de foietaj cu sos de rosii picant

1 pachet de aluat de foietaj sau frantuzesc sos picant de rosii 100 gr de parmezan ras

Strudel oriental Lucica

Pentru un strudel avem nevoie de: -1 pachet aluat congelat -100 g caise uscate -50 ml suc de portocale -400-500 g carne tocata,amestec -1 fir de praz -2 linguri ulei -2 linguri pasta de rosii -1 lingurita curry -1 praf de chili -1 praf de scortisoara -2 linguri gris -1 praf de copt -sare -piper Pentru sos picant-racoros de iaurt: -200 ml iaurt natural de buna calitate -100 ml smantana -3 linguri patrunjel verde,tocat fin -2 catei de usturoi, prin presa -1 lingurita zahar -100-150 g branza de vaci,paserata -sare -piper Pentru uns si ornat: -1 ou -3 linguri fulgi de migdale

Somon la grill (gratar) cu portocale

3 buc somon Pentru dressing : sucul proaspat de la 1-2 portocale si de la o lamaie mica o lingura ulei de masline extravirgin 1lingurita rozmarin maruntit piper negru proaspat macinat si sare dupa gust putin unt pentru uns grillul sau gratarul

Cartofi prăjiți la cuptor - crocanți la exterior și moi la interior

Cartofii prăjiți, cel mai simplu și totuși cel mai versatil preparat culinar, se pot face într-o mulțime de feluri și există și mai multe moduri de a fi savurați.

Prajitura vanilata cu sirop de rodii

200g unt200g zahar tos3 ouazeama de la o lamaie + de la inca o jumatate240g faina1 lingurita praf de copt1/2 lingurita extract de vaniliePentru siropul de rodie:sucul de la 1/2 de lamaie2 rodii (semintele de la una, sucul de la cealalta)85g zahar tos1/2 lingurita extract de vanilie

Fursecuri cu visine

3 oua (de la care o sa folositi doar galbenusurile)80 gr. zahar140 gr unt (la temperatura camerei)200 gr. fainacoaja rasa de la 1 lamaie2 plicuri zahar vanilatvisine

Salata "Dezlegare la peste"

1scrumbie sarata 2-3 mere un manunchi salata verde spalata frunza cu frunza si taiata fasii miezurile de la 8 nuci taiate marunt 2 linguri marar tocat zeama de la 1/2 lamaie 2 linguri otet sare piper

Desert la minut

inghetata de vanilie capsune puse in prealabil la zahar Merge perfect si putina frisca.

Gingerata cu goji si citrice

-1 bucata ghimbir ras, cca 2 cm-sucul de la 1 lamaie-50 gr goji-sucul de la 1 portocala-sucul de la 1 grapefruit-2 linguri miere-1 lingurita sirop de catina-2 pahare apa plata

Inghetata de portocale si grapefruit

o500 ml crema de vanilie ozeama de la 1 grapefruit ozeama de la 3 portocale ocoaja rasa de la 1 portocala o100 gr zahar brun

Snitele cu cartofi copti ca la Alba-Iulia.

2 piepti de pui(mai mari piepti). 2 oua. 200 gr pesmet. ulei pentru prajit(eu folosesc ulei de palmier la prajit). 1 kg cartofi pentru copt la cuptor. 50 gr unt. sare 2 lingurite de boia de ardei dulce,piper proaspat macinat,vegeta de la plafar care nu contine deloc sare(sunt doar legume uscate).

Friptura de vitel la gratar

1 kg carne vita un pliculet cimbru sare

De La Pierderea In Greutate La O Digestie Mai Buna! 4 Beneficii Ale Laptelui Auriu!

Cea mai recenta tendinta in bauturi sanatoase este laptele auriu. In ciuda valului de popularitate, Haldi Doodh (traducere: lapte de turmeric) a fost utilizat ca o bautura medicament in India timp de secole.

Varza la gratar cu costita si vinete

1/2 varza marime medie 1/2 kg.costita porc cruda 2 buc. vinete 4-5 rosii decojite crude sau de la borcan,ulei floarea soarelui supco piper macinat,putina boia rosie.

Castane coapte - La cuptor, la microunde și confiate

Castanele coapte au un gust delicat și dulceag și o textură moale, asemănându-se cu cartofii dulci. Află cum faci castane coapte la cuptor, la microunde sau confiate.

Dorada Sambar

Pentru 4 portii: 2 Dorada mai mari cam la 1kg amandoua ,condiment indian Sambar(se gaseste la Metro sau Real ),100g pesmet,1l ulei pentru prajit pestele. Garnitura : 500g orez,praf Curry,50g unt Sos : 200g iaurt gras,coaja si zeama de la o lamaie ,0 ligurita condiment Sambar

Prajitura simpla cu visine

125ml ulei125ml lapte2 oua125ml zahar (in acelasi pahar in care ati masurat laptele si uleiul)250ml faina (la fel ca la zahar e vb de ml, nu de grame)1 praf de coptcoaja rasa de la 1 lamaievisine

Omleta la microunde a la Tradaro

* 4 oua * 1 lingura unt (margarina) * 100 g branza telemea rasa * 2 fire de ceapa potrivite * 100 ml lapte dulce * 5-6 smochine * 1 lingurita maioneza din usturoi a la Tradaro * 1 rosie * 1 lingura faina * 1 lingura cascaval ras * sare * piper praf * 1/4 lingurita cu chili * 1 lingurita patrunjel verde

Snitele Prajite Si Coapte La Cuptor

Putem face snitele din piept de pasare(pui,rata,gasca,curcan,gaina,rata),carne porc,carne vitel Acum am pregatit snitele din pulpa de vitel si din antricot de vitel 2 oua sare, pesmet Snitelele se pot praji in ulei sau se pot coace la cuptor...Cele coapte la cuptor sunt dietetice si sunt recomandate celor care au restrictie la prajeli...

Desert cu crema de lamaie si bezea

Pentru crema de lamaie:coaja de la 4 lamaisucul de la 4 lamai4 oua mari320g zahar pudra200g unt40g amidonsemintele de la o pastaie de vaniliePentru bezea:2 albusuri100g zahar fin

Classic Cheesecake

1 kg crema de branza (gen philadelphia) , eu am folosit branza pentru prajituri la galetusa de la Lidl 4 oua 3 lg faina 2 lg smantana 3/4 cana zahar coaja razuita de la o lamaie extract vanilie- o lingurita 1 pachet biscuiti digestivi - 200 gr 75 gr unt topit

Cartofi la cuptor cu cascaval

500 g cartofi, 2 oua, 5 catei de usturoi, 50 g unt, 150 g Ceva Fin Cremos cu verdeață de la Delaco, 200g Cascaval Rucar de la Delaco.

Rulouri de pui pane la cuptor

2 bucati piept pui,1 ardei rosu(sau alte legume la alegere), branza feta, unt, faina, pesmet, 2 oua

Briose cu finetti

250 g faina100 ml lapte la temperatura camerei2 oua mari la temperatura camerei50 g zahar70 g unt la temperature camereiEsenta de vanilie sau zahar vanilat150 g nutella la temperatura camerei2 lingurite praf de coptCateva linguri de coniacEsenta de romPentru umplutura : nuci, ciocolata sau o bucatica de bananaPentru decor ciocolata glazurata,fulgi de ciocolata sau orice altceva doriti

Tort Animalute de Paste

Pentru aluat 3 oua separate 120 gr zahar pudra 1 plic zahar vanilat bourbon coaja rasa si zeama de la 1 lamaie coaja rasa si zeama de la 1 portocala un praf de sare 80 gr faina 1 plic (55 gr) praf Crema de Lamaie pentru prajituri 1 plic praf de copt Pentru umplutura 500 ml lapte 100 gr zahar zeama de la 2 lamai zeama de la 1 portocala semintele rase de la 1 pastaie de vanilie 6 linguri amidon alimentar 6 linguri gem de capsuni

Lemon Drizzle Cake

Blat : -225 gr unt la temperature camerei -200 gr zahar -225 gr faina -1 praf de copt -4oua -praf de sare -coaja rasa de la o lamaie -2-3 linguri mac Siropul: -sucul de la 2 lamai -200 gr zahar -100 ml apa

Friptura de iepure la tigaie cu garnitura de legume la gratar sau cartofi la cuptor

jumate de iepute sau unul intreg in functie de capacitatea tigaii - 1 cana de apa - ulei cat sa acopere fundul tavii dar nu exagerati - sare piper -busuioc oregano tarhon sau ce planta aroamata aveti in casa

Rata cu gutui, la slow cooker

pulpele si pieptul de la o rata 4 linguri sos soia 1 lingura miere 2 gutui mari

Frigarui la gratar

carne de porc rosii ardei grasi si ardei alb ciuperci carnaciori trandafir sare piper.

Snitele din burta de vita prajite sau coapte la cuptor

1 kg burta de vita jumatate morcov,cateva felii de albitura,jumatate ceapa,cateva boabe de piper,o frunza de dafin pesmet ulei pentru prajit sau pentru uns tava daca se coc in cuptor 4 oua sare,piper,cimbru Snitelele se pot praji in ulei sau se pot coace la cuptor...Cele coapte la cuptor sunt dietetice si sunt recomandate celor care au restrictie la prajeli...

Salata De Boeuf Bujor

500 gr carne de porc 1 kg morcovi 600 g cartofi 6-7 castraveti murati 2 linguri generoase de mustar Piper macinat si sare dupa gust Pentru maioneza: galbenusul de la 1ou fiert galbenusul de la 1 ou crud Ulei Zeama de lamaie Pentru decor: Albusul ramas de la oul fiert Cateva frunzulite de patrunjel

Tochitura moldoveneasca cu vin

carne de porc cam 300-400 gr vreo 4-5 felii de slăninuţă (de la Monya) 3 căţei de usturoi un pahar de vin roşu delikat, frunze dafin, 3 boabe de pier negru nişte brânză de burduf (luată din comerţ) gogonele şi conopidă murate (ca la noi, la moldoveni... adică în saramură) mămăligă (adică apă cu sare şi făină de porumb în care am aruncat şi o bucăţică de unt... spre final) 2 ouă (eco, de la găinile soacră-mii)

Prajitura zi si noapte a la Laura

Pentru blat: -6 oua -9 linguri zahar -9 linguri faina -2 linguri cacao -un plic praf de copt. Pentru crema: -4 galbenusuri -2 linguri faina -4 vanilii (la tubulet) -200 ml.lapte -100 gr. zahar -un pachet de unt sau margarina (250gr). Pentru glazura: -4 albusuri -200 gr.zahar -zeama de la o lamaie -ciocolata rasa.

Muffins cu portocale

- 2 oua - 5 linguri zahar - 10 linguri faina - 1/2 cana lapte - 1/2 cana ulei - coaja rasa de la o portocala mare - zeama si pulpa de la o portocala sau daca sunt mici de la doua - 1 lingurita praf de copt - un varf cutit sare Toping de ciocolata: 40 gr ciocolata 1 lingurita unt