Saratele la presa
Saratele la presa retete: cum gatesti saratele la presa si cele mai gustoase retete de pulpe la cuptor, gaina la cuptor, retete la cuptor, pui la ceaun, novac la cuptor, pui la capac, pilaf la multicooker, budinca la microunde, copanele la cuptor, pui la grill.Saratele la presa
1kg faina 200g unt sau margarina 200g branza Emental sau cedar 2-3 linguri parmezan 1 lingura sare 1 lingura chimen 1 lingurita bicarbonat de amoniu apa
Sărățele cu chimen
Sărățelele, simple, cu chimen sau cu condimente, sunt o gustare delicioasă pentru toți membrii familiei. Se fac ușor, sunt potrivite pentru orice ocazie și sunt extrem de crocante și delicioase. În plus, avantajul față de cele cumpărate gata făcute este că știți exact ce puneți în ele și, astfel, le puteți da fără probleme și copiilor. Astăzi vă propunem o rețetă de sărățele cu brânză de vaci și chimen, foarte simplă și la îndemână. Le puteți prepara atunci când aveți o petrecere aniversară, de sărbători sau pur și simplu, fără să fie vreo ocazie specială. Pot fi păstrate și savurate timp de mai multe zile, în cazul în care pregătiți o cantitate mai mare.
Sărățele cu spanac și brânzeturi
Spanacul este o sursă excelentă de vitamine și substanțe nutritive, dar nu toată lumea agreează gustul lui. De aceea, rețetele care includ spanac fără să aibă gust pregnant de spanac sunt ideale. Plăcintă, sărățele, salate, sosuri și lista poate continua. Astăzi vă propunem o rețetă de sărățele cu spanac și brânzeturi, crocante și cremoase, în același timp, delicioase și perfecte de savurat alături de un pahar de bere, pe post de gustare. Se fac ușor și vă asigurăm că vor fi și pe placul celor mici care fac mofturi atunci când văd spanac în farfurie.
Sărățele din foietaj cu susan
Sărățelele din foietaj cu susan sunt gustarea perfectă pentru orice ocazie. Sunt crocante, sărate și ușor de făcut acasă. Fie că le servești la o petrecere, le iei la pachet pentru școală sau serviciu, sau pur și simplu le savurezi ca o gustare rapidă, aceste sărățele te vor cuceri cu siguranță.
Saratele spirale din aluat de foietaj
O reteta foarte apetisanta si practica de la prietena mea Laura: http://www.bucataras.ro/retete/spirale-cu-mac-34955.html Avem nevoie de: -1 pachet de aluat de foietaj 250g( patrate de 10/10cm) -1 ou -mac -boia iute/dulce de ardei -sare
Saratele picante pentru cocktail
1pahar de faina 1/3lingurita de sare 125 grame unt 75 grame branza parmezan-sau alt gen galbena
Salata de cartofi- specific tarilor arabe
Avem nevoie de: -4-5 cartofi mici -4 linguri de lapte -1 lingura de unt -3 catei de usturoi trecuti prin presa pentru usturoi -2 linguri suc de lamaie -2 linguri ulei de masline -sare dupa gust -piper proaspat macinat dupa gust
Sărățele cu pesto și usturoi
Aluatul foietaj este un ingredient foarte versatil și spornic în bucătărie. Îl puteți folosi la o mulțime de preparate, de la aperitive până la plăcinte, sărate sau dulci. Aluatul foietaj se găsește în orice supermarket, așa că nu este nevoie să îl preparați voi. Astăzi vă propunem o rețetă extrem de simplă, pentru care aveți nevoie de numai câteva ingrediente. Sărățelele cu pesto și parmezan pot fi pregătite pe post de aperitiv, gustări sau când aveți poftă de ceva sărat. Se potrivesc de minune lângă un pahar de bere rece.
Salata de vinete cu pasta de susan- Mutabal betinjean -specific tarilor arabe
Avem nevoie de: -2 vinete mari -2 linguri pasta de susan -2 linguri suc de lamaie -2 linguri de iaurt natural -3 catei de usturoi trecuti prin presa de usturoi -2 linguri ulei de masline -sare dupa gust
"Labaneh" cu ierburi aromate
Avem nevoie de: -2 litrii lapte proaspat pasteurizat -3 linguri de iaurt -1 lingura de sare -ulei de masline - o bucata de panza muselina -2 catei de usturoi( zdrobiti intr-un mojar sau trecuti prin presa de usturoi) -4 rosii mari -1 mana de frunza de menta verde -1 mana de frunza de patrunjel verde -1 mana de frunza de marar verde -2 cepe verzi -lipie arabeasca -sare dupa gust
Rulada din carne tocata
800 g carne tocata amestec (vita-porc) 2 cartofi mijlocii razuiti pe razatoarea cu gauri mici si bine storsi 2 felii de paine inmuiate in apa apoi bine stoarse 2 oua sare 2 lingurite piper 1 lingurita boia 2 lingurite vegeta 1 legatura patrunjel verde tocat marunt 5-6 catei de usturoi zdrobiti cu presa de usturoi 1 ou pt uns rulada deasupra.
Saratele cu iaurt
450 g faina 200g margarina 150 g iaurt gros o lingurita sare 2 galbenusuri un praf de copt o lingurita otet sare grunjoasa seminte de mac seminte de susan chimen.
Sărățele cu brânză și chimen – o gustare delicioasă, gata în doar 30 de minute
Sărățelele cu brânză și chimen, preparate în casă, au aluatul atât de fraged încât se topesc în gură. Pot fi preparate în mai multe feluri, cu mac, susan, brânză, cașcaval sau de post.
Saratele din faina de naut
13/4 pahar faina de naut 3/4 lingurita de sare 3/4 lingurita cardamon macinat marunt 1/2 lingurita piper negru macinat 11/2 pahare de apa 4 linguri ulei de masline
Sărățele din aluat de foietaj cu sos de roșii picant
Rețetă simplă și rapidă de sărățele din foietaj cu sos de roșii picant. Aperitiv crocant și aromat, perfect pentru orice ocazie.
Totul despre Papaya: de la beneficii la rețete delicioase
Descoperă secretele papaya! Află cum să-l alegi, să-l consumi și ce beneficii și contraindicații are. Bonus: rețete ușoare cu papaya pe care le poți încerca acasă.
Totul despre brânza Cottage. De la nutrienți la rețete yummy
Vrei să știi cum să folosești la maxim brânza Cottage în bucătăria ta? Află beneficiile, nutrienții și cele mai delicioase rețete cu acest aliment versatil!
Somon la grill (gratar) cu portocale
3 buc somon Pentru dressing : sucul proaspat de la 1-2 portocale si de la o lamaie mica o lingura ulei de masline extravirgin 1lingurita rozmarin maruntit piper negru proaspat macinat si sare dupa gust putin unt pentru uns grillul sau gratarul
Prajitura vanilata cu sirop de rodii
200g unt200g zahar tos3 ouazeama de la o lamaie + de la inca o jumatate240g faina1 lingurita praf de copt1/2 lingurita extract de vaniliePentru siropul de rodie:sucul de la 1/2 de lamaie2 rodii (semintele de la una, sucul de la cealalta)85g zahar tos1/2 lingurita extract de vanilie
Fursecuri cu visine
3 oua (de la care o sa folositi doar galbenusurile)80 gr. zahar140 gr unt (la temperatura camerei)200 gr. fainacoaja rasa de la 1 lamaie2 plicuri zahar vanilatvisine
Crap la grătar cu mujdei de usturoi
Această rețetă simplă și gustoasă de crap la grătar cu mujdei de usturoi este ușor de urmărit și va fi cu siguranță un succes la următoarea masă.
Desert la minut
inghetata de vanilie capsune puse in prealabil la zahar Merge perfect si putina frisca.
Gingerata cu goji si citrice
-1 bucata ghimbir ras, cca 2 cm-sucul de la 1 lamaie-50 gr goji-sucul de la 1 portocala-sucul de la 1 grapefruit-2 linguri miere-1 lingurita sirop de catina-2 pahare apa plata
Inghetata de portocale si grapefruit
o500 ml crema de vanilie ozeama de la 1 grapefruit ozeama de la 3 portocale ocoaja rasa de la 1 portocala o100 gr zahar brun
Snitele cu cartofi copti ca la Alba-Iulia.
2 piepti de pui(mai mari piepti). 2 oua. 200 gr pesmet. ulei pentru prajit(eu folosesc ulei de palmier la prajit). 1 kg cartofi pentru copt la cuptor. 50 gr unt. sare 2 lingurite de boia de ardei dulce,piper proaspat macinat,vegeta de la plafar care nu contine deloc sare(sunt doar legume uscate).
Pulpe de pui la pungă cu legume
Rețeta de pulpe de pui la pungă cu legume este o soluție ideală pentru cinele în familie. Ușor de preparat, sănătoasă și plină de gust. Poți să o pregătești rapid și să te bucuri de o masă copioasă fără prea mult efort.Încearcă această rețetă și vezi cât de simplu este să gătești ceva delicios!
De la Apetit la Ego: O abordare freudiană a dietei și auto-controlului
Descoperă cum Freud ne-ar explica dietele și auto-controlul. Acest articol dezvăluie legăturile dintre psihanaliză și alegerile alimentare. Un ghid unic pentru înțelegerea relației dintre minte și corp.
De La Pierderea In Greutate La O Digestie Mai Buna! 4 Beneficii Ale Laptelui Auriu!
Cea mai recenta tendinta in bauturi sanatoase este laptele auriu. In ciuda valului de popularitate, Haldi Doodh (traducere: lapte de turmeric) a fost utilizat ca o bautura medicament in India timp de secole.
Varza la gratar cu costita si vinete
1/2 varza marime medie 1/2 kg.costita porc cruda 2 buc. vinete 4-5 rosii decojite crude sau de la borcan,ulei floarea soarelui supco piper macinat,putina boia rosie.
Pulpă de miel la cuptor - rețeta turcească
Pulpa de miel la cuptor gătită după rețeta turcească sau „Kuzu tandir” se numără printre cele mai îndrăgite feluri de mâncare în Turcia. Carnea este atât de fragedă încât se desprinde de pe os și se topește în gură la fel ca vata de zahăr.
Castane coapte - La cuptor, la microunde și confiate
Castanele coapte au un gust delicat și dulceag și o textură moale, asemănându-se cu cartofii dulci. Află cum faci castane coapte la cuptor, la microunde sau confiate.
Prajitura simpla cu visine
125ml ulei125ml lapte2 oua125ml zahar (in acelasi pahar in care ati masurat laptele si uleiul)250ml faina (la fel ca la zahar e vb de ml, nu de grame)1 praf de coptcoaja rasa de la 1 lamaievisine
Omleta la microunde a la Tradaro
* 4 oua * 1 lingura unt (margarina) * 100 g branza telemea rasa * 2 fire de ceapa potrivite * 100 ml lapte dulce * 5-6 smochine * 1 lingurita maioneza din usturoi a la Tradaro * 1 rosie * 1 lingura faina * 1 lingura cascaval ras * sare * piper praf * 1/4 lingurita cu chili * 1 lingurita patrunjel verde
Snitele Prajite Si Coapte La Cuptor
Putem face snitele din piept de pasare(pui,rata,gasca,curcan,gaina,rata),carne porc,carne vitel Acum am pregatit snitele din pulpa de vitel si din antricot de vitel 2 oua sare, pesmet Snitelele se pot praji in ulei sau se pot coace la cuptor...Cele coapte la cuptor sunt dietetice si sunt recomandate celor care au restrictie la prajeli...
Prăjitură cu lămâie și mac
Îți place combinația dintre lămâie și mac? Atunci această prăjitură e perfectă pentru tine!E ușor de făcut, cu ingrediente simple, și rezultatul e delicios: o prăjitură umedă, pufoasă, aromată și răcoritoare.
Desert cu crema de lamaie si bezea
Pentru crema de lamaie:coaja de la 4 lamaisucul de la 4 lamai4 oua mari320g zahar pudra200g unt40g amidonsemintele de la o pastaie de vaniliePentru bezea:2 albusuri100g zahar fin
Cartofi la cuptor cu cascaval
500 g cartofi, 2 oua, 5 catei de usturoi, 50 g unt, 150 g Ceva Fin Cremos cu verdeață de la Delaco, 200g Cascaval Rucar de la Delaco.
Rulouri de pui pane la cuptor
2 bucati piept pui,1 ardei rosu(sau alte legume la alegere), branza feta, unt, faina, pesmet, 2 oua
Briose cu finetti
250 g faina100 ml lapte la temperatura camerei2 oua mari la temperatura camerei50 g zahar70 g unt la temperature camereiEsenta de vanilie sau zahar vanilat150 g nutella la temperatura camerei2 lingurite praf de coptCateva linguri de coniacEsenta de romPentru umplutura : nuci, ciocolata sau o bucatica de bananaPentru decor ciocolata glazurata,fulgi de ciocolata sau orice altceva doriti
Lemon Drizzle Cake
Blat : -225 gr unt la temperature camerei -200 gr zahar -225 gr faina -1 praf de copt -4oua -praf de sare -coaja rasa de la o lamaie -2-3 linguri mac Siropul: -sucul de la 2 lamai -200 gr zahar -100 ml apa
Friptura de iepure la tigaie cu garnitura de legume la gratar sau cartofi la cuptor
jumate de iepute sau unul intreg in functie de capacitatea tigaii - 1 cana de apa - ulei cat sa acopere fundul tavii dar nu exagerati - sare piper -busuioc oregano tarhon sau ce planta aroamata aveti in casa
Pieptul de pui îngrașă? Câte calorii are un piept de pui la grătar sau la cuptor
Descoperă cât de sănătos este pieptul de pui. Vezi câte calorii are și cât piept de pui trebuie să mănânci dacă nu vrei să te îngrași.
Rata cu gutui, la slow cooker
pulpele si pieptul de la o rata 4 linguri sos soia 1 lingura miere 2 gutui mari
Snitele din burta de vita prajite sau coapte la cuptor
1 kg burta de vita jumatate morcov,cateva felii de albitura,jumatate ceapa,cateva boabe de piper,o frunza de dafin pesmet ulei pentru prajit sau pentru uns tava daca se coc in cuptor 4 oua sare,piper,cimbru Snitelele se pot praji in ulei sau se pot coace la cuptor...Cele coapte la cuptor sunt dietetice si sunt recomandate celor care au restrictie la prajeli...
Cartofi prăjiți la cuptor - crocanți la exterior și moi la interior
Dacă vrei cartofi care să fie crocanți, gustoși și sănătoși, încearcă această rețetă de cartofi prăjiți la cuptor. Se fac simplu și rapid, iar rezultatul e pe placul tuturor.
Prajitura zi si noapte a la Laura
Pentru blat: -6 oua -9 linguri zahar -9 linguri faina -2 linguri cacao -un plic praf de copt. Pentru crema: -4 galbenusuri -2 linguri faina -4 vanilii (la tubulet) -200 ml.lapte -100 gr. zahar -un pachet de unt sau margarina (250gr). Pentru glazura: -4 albusuri -200 gr.zahar -zeama de la o lamaie -ciocolata rasa.
Cele mai bune brioșe cu mere și iaurt - rețetă perfectă
Aceste brioșe cu mere și iaurt sunt ideale pentru toată familia și se fac în mai pușin de 30 de minute. Sunt dulci, sănătoase și sățioase – o alegere excelentă pentru orice moment al zilei.
Snitele in mujdei de usturoi
Putem face snitelele din piept de pasare(pui,rata,gasca,curcan,gaina,rata),carne porc,carne vitel Acum am folosit cca 300 g carne de porc 2 oua sare, pesmet usturoi pentru mujdei Snitelele se pot praji in ulei sau se pot coace la cuptor...Cele coapte la cuptor sunt dietetice si sunt recomandate celor care au restrictie la prajeli...
Leurdă cu sale și ulei, la borcan
Prepară leurdă cu sare și ulei la borcan! Rețetă simplă, gust delicios și beneficii multiple pentru sănătate. Bucură-te de aroma și proprietățile leurdei tot anul!