Retete cu Seminte De Pin
Pesto de rucola – cea mai bună rețetă de sos, gata în câteva minute
Pesto de rucola este preparat cu frunze proaspete de rucola, usturoi, ulei de măsline, semințe de pin și parmezan. Este ideal să înlocuiți tradiționalul busuioc cu rucola pentru a obține un rezultat excelent, ușor picant, un sos delicios pentru paste, pește, friptură sau alte feluri de mâncare.
Ardei umpluti cu cuscus
O masa usoara, dar satioasa, care este gata in putin peste o jumatate de ora.
Spaghete cu sardine
Stafidele adauga gustul Siciliei la aceasta reteta usoara de paste cu sardine.
Tarta italieneasca cu crema custard
Crema de ciocolata alba si aluat pufos intr-o combinatie perfecta pentru un desert indulgent.
Prepelita Marinata Cu Stafide Si Seminte De Pin
O reteta italieneasca, simplu de preparat, dar suficient de sofisticata pentru a-ti impresiona invitatii.
Tarta Cu Rosii Si Branza De Capra
Cine poate rezista unei tarte aromate, cu crusta aurie si crocanta? Aceasta reteta vegetariana simpla va impresiona garantat, indiferent de ocazie.
Ton la grătar cu orez și semințe de pin
Cina nu a fost nicioadata mai usor de preparat. Un ton gustos, alaturi de orez cu rosii si seminte de pin - este gata in doar 15 minute.
Strudel Cu Mango Si Cocos
Un strudel cu o aroma tropicala: mango, nuca de cocos si papaya sunt folosite in aceasta reteta. Bucura-te de acest preparat cu un vin de desert.
Rulada Cu Pesto, Mascarpone Si Rosii
Aceste rulade cu pesto, mascarpone si rosii sunt rapide si usor de facut, mai ales ca pot deveni gustarile perfecte pentru o petrecere.
Placintă cu dovleac, feta și semințe de pin
Aceasta reteta vegetariana de placinta are un gust dulce, de dovleac, feta sarata si seminte crocante de pin.
Tarte Cu Pesto Si Branza
Sunt foarte gustoase si potrivite pentru a fi servite pe post de aperitiv la o petrecere.
Prajitura Cu Seminte De Pin Si Ulei De Masline
O prajitura pe care o gasesti in patiseriile italiene si pe care o poti prepara la tine in bucatarie, in numai 30 de minute.
Tarta Cu Vanilie Si Susan
Fie ca este vorba de ceaiul de dimineata sau de desert, aceasta tarta cu gust de nuci va deveni preferata tururor.
Mousse De Ciocolata
Un mousse de ciocolata cu arome picante de rodie intr-un desert inspirat din Orientul Mijlociu.
Tarta Cu Ricotta Si Portocale
Un desert racoritor, perfect dupa o masa copioasa.
Mamaliga Cremoasa, Cu Ciuperci Si Cimbru
Un preparat de inspiratie italiana, cu continut mare de proteine.
Tarta Cu Ricotta Si Portocale
Termina masa cu un desert usor: o tarta cu ricotta si portocale.
Macrou La Gratar Cu Salata De Ardei Si Portocale
Bogat in Omega-3, macroul este o alegere perfecta pentru o masa sanatoasa.
Pizza Cu Branza De Capra, Cu Dovlecei Si Masline
Aceasta reteta este o alternativa mai sanatoasa la pizza clasica, cu branza cremoasa.
Somon la grătar cu rucola, avocado și semințe de pin
2 buc de file de somon 2 linguri de ulei de masline 25g rucola 1 avocado 1 lingura de otet balsamic 15g seminte de pin prajite
Strudel Cu Spanac Si Feta
o foaie aluat de foietaj 2, 3 cepe ulei de masline 400 g spanac proaspat sau congelat o mina de seminte de pin prajite 400g branza feta sau telemea -sare -piper -nucsoara
Tarta cu dovlecei si branza de capra
aluat foietaj,3 dovlecei,1 lingura ulei masline,un catel de usturoi zdrobit,1 fir de cimbru,piment pudra,piper,2 oua,smantana,branza de capra,12 rosioare,seminte de pin,sare.
Rulouri de carne cu garnitura de couscous
Pt garnitura avem nevoie de250 g couscous;300 g rosii cherry (mergsi din celelaltedr astea sint mai gustoase);citiva catei de usturoi;60 ml apa;30 ml c + 1 lg;1 lg de suc de lamiie (daca va place, eu nu am pus);150 g masline negre;patrunjel;cimbru;sare, piper;Facem acum rulourilecarne de porc (eu am avut cotlete);capere;seminte de pin;usturoi;sare;piper;
Pesto din busuioc si parmezan
1 legatura buna de busuioc,100 g seminte de pin,70 g parmezan,3-4 catei de usturoi,135 ml ulei de masline
Ficat de vitel umplut si sparanghel
100 gr seminte de pin, 1 legatura patrunjel, 4 fire cimbru proaspat, 2 cepe verzi, 1 albus, sare, piper negru, 1 lingurita coriandru, 50gr unt, 1 kg ficat de vitel bucati.Pentru garnitura: 275gr brocoli, 1,5kg sparanghel, 1/4L frisca lichida, 50gr unt, sare, piper.
Concia de zucchine
2 kg de zucchini1 lingura pasta de rosii100 ml otet albulei pentru prajitulei de masline extravirgin100 g seminte de pinbusuiocmentaoregano3 catei de usturoisare piper
Kibbe (chiftele) prajit
Ingrediente pentru kibbe:-2 cups burghul nr 1-500 g carne tocata vita (sau miel)-1 ceapa-1/2 pahar cu apa+ 1/2 pahar apa-1/2 lingurita allspices-1/4 lingurita scortisoara-1/8 lingurita chilli (optional)-1 lingurita sareIngrediente pentru umplutura:-200 g carne tocata vita(sau miel)-2 linguri ulei-100 g seminte de pin-1-2 cepe-1/4 lingurita all spices-sare
Braciole
700 gr pulpa de vita taiata in 4 felii de aproximativ 0,8 cm4 felii de prosciutto2 linguri seminte de pin2 linguri de Pecorino Romano rasa2 catei de usturoi, rasi2 linguri de patrunjel taiat marunt100 ml ulei de maslineo conserva mare de rosii50 g pasta de tomate2 frunze de dafin3 frunze de busuioc proaspat, rupte in fasiutze mici1 ceapa uscata medie, tocata marunt2 morcovi, tocati marunt2 tulpini de telina, tocate marunt250 ml vin rosufainasare, piper
Rulouri cu mozzarella si legume
300 g mozzarella Granarolo (se recomanda utilizarea mozzarella Granarolo 100g, in zer sau mozzarella Granarolo mini 1kg) 1 ardei gras rosu 1 ardei gras galben 1 dovlecel 1 vanata 3-4 fire de busuioc proaspat 2 linguri de otet balsamic4 linguri de ulei de maslineSeminte de pinPiper
Salata cu ruccola si rosii cherry
200g ruccola5 rosii cherry100g cascaval50g seminte de pinulei de maslineotet balsamicsare
Sigara Borek
Pentru umplutura:2 lingurite ulei de masline500g carne slaba de vita1 ceapa tocata2 catei de ustoroi tocati4 linguri seminte de pin2 lingurite scortisoara3 lingurite oregano100 g patrujnel proaspat tocatSare si piperAmbalaj:Foi de placinta1 ou100g ulei de masline2 linguri lapte2 lingurite seminte de susan
Placinta cu spanac si branza feta
Pentru 6 portii:300 g branza feta100 g branza cheddar300 g spanac congelat – eu am folosit frunze congelate50 g seminte de pin5 ouafoi de placinta1 lamaie25 g untulei de masline1 varf de cutit de oregano1 varf de cutit de nucsoarasare si piper dupa gust
Paste cu vinete si seminte de pin
8 linguri ulei de masline2 vinete de marime medie2 cepe rosii taiate75g seminte de pin3 catei de usturoi zdrobiti5 linguri pasta de tomate150ml supa de legume300g paste (fara ou)100g masline negre, fara samburi3 linguri patrunjel
Tajine marocana de pui cu legume
Tajine sau tagine (in berbera) este un fel de mancare marocan intitulat astfel dupa denumirea vasului in care se prepara mancarea. In Cipru un vas similar se numeste tawas. Oala tajine este confectionata din argila arsa si este formata din doua parti : unitatea de baza care este plata circulara si are laturile joase si un con mare inalt sub forma de cupola care are rolul de ...capac ! Capacul are rolul de a face posibila intoarcerea condensului in vasul de baza unde se pune carnea de pasare sau peste miel etc legumele si /sau fructele destinate gatirii. Preparatul final este foarte gustos si bine aromat datorita tuturor condimentelor specifice care se adauga. Tajine tunisiana este deosebita de cea marocana seamana mai mult cu frittata italiana. Tajine marocana combina foarte des carnea de miel sau pui prepelite porumbei peste sau vita cu masline pere mere gutui caise stafide prune uscate nuci seminte de pin migdale lamai confit miere smochine rodie curmale etc. Cu o paleta foarte bogata de legume sau cu boabe : de naut linte fasole verde si boabe mazare si altele. Este aromatizata cu un amestec de condimente si arome ca : scortisoara usturoi ghimbir sofran turmeric chimen boia de ardei piper curcuma etc. Se serveste cu o garnitura de cous cous(cuscus) de exemplu. Tajine si cous cous sunt considerate ca fiind preparate traditionale berbere ce au evoulat de-a lungul timpului. Se prepara in diverse combinatii in toate colturile lumii. Paleta de ingrediente fiind atat de bogata si variata fiecare poate da frau liber imaginatiei pentru a putea prepara o : tajine ! Totul este sa nu se inlocuiasca aromele si condimentele asa cum procedeaza anumite persoane ce spun ca gatesc preparate din bucataria asiatica si inlocuiesc de exemplu sosul dulce-acrisor cu sosul bechamel sau branza tofu cu telemea de oaie! Ingrediente : 2 piepti de pui 2 cepe 2 fire praz 1 ardei gras rosu 1 morcov mare 2 cartofi mari 1 capatana usturoi ghimbir praf 1/2 radacina ghimbir un praf de curcuma un praf sofran piper alb concentrat de pasare sau vita 1 lamaie confit (murata).