Somon cu orez si legume

Somon cu orez si legume retete: cum gatesti somon cu orez si legume si cele mai gustoase retete de somon cu orez basmati, broccoli cu orez si cascaval, sarmale cu hrisca si orez, tarta cu legume si smantana, paste chinezesti cu pui si legume, somon la cuptor cu capere, orez chinezesc cu pui, orez cu lapte simplu, varza cu orez bulgareasca, pilaf de orez cu bulion.

Somon pe pat de orez, la cuptor

-orez cu pregatire rapida -mustar de Dijon (eu am original) -smantana -broccoli -somon proaspat -unt -tarhon -sare -piper

Fusilli cu somon afumat

160 g fusilli de orez 100 g frunze de spanac tanar 150 g somon afumat taiat fasiute subtiri 2 praji doar partea alba feliata subtire 100 ml fond de legume 50 g smantana 32% grasime 1-2 linguri de ulei de orez 1 lingurita de piper alb macinat

Somon cu orez jasmine

4 file Somon 300g orez jasmine 2-3 fire de usturoi verde 5-6 fasole verde 1 ardel mic rosu iute 50ml smantana lichida faina alba ulei de masline piper sare

Somon la cuptor cu orez si legume.

3 fileuri de somon(1,5 kg). 1 punga orez cu legume(Carrefour). 1 ceasca de vin alb. sare, am folosit sos pesto). Cateva frunzulite de menta verde pentru decor.

Somon aromatizat la gratar cu garnitura de orez

1 bucata somon 2 felii lamaie 1 felie portocala 2 linguri ulei de masline sare 1 lingurita ierburi aromatice 1 varf lingurita chilli pudra cateva boabe de piper 1 ceapa verde mica 1 canita orez 2 linguri ulei piper 1 lingurita patrunjel uscat

Rulouri de somon cu crema de branza

300 g somon feliat 200 g crema de branza 1 castravete mic 1 lingurita marar tocat marunt 2 linguri orez fiert sare piper foi de ceapa verde

Somon Cu Ghimbir Dulce

Prepara o cina senzationala in doar 20 de minute cu acest somon cu ghimbir, servit cu salata si orez fiert.

Somon Teriyaki Cu Legume

O reteta simpla, dar cu un gust aparte.

Somon Blaireau

-700 g somon fileu -1 lamaie -1 punga de legume mexicane -ulei de masline -1 lingurita de capere -5 catei de usturoi -sare,piper -cateva fire de marar proaspat

Somon cu sos de sofran si orez

Avem nevoie pentru 2 portii de 4 bucati de file de somon o ceapa mica o lamaie 400 ml supa 75 ml smantana 1 lingura amidon sofran sare ulei de masline .

Pachetele cu somon

50g fileuri de somon afumat 1 leg.ceapa verde,2 castraveti proaspeti,1 praz mic,50g alune de padura sau migdale macinate,10g ghimbir proaspat,foi de orez cateva linguri lapte de cocos,2 linguri ulei de susan Sos: pasta wassabi sos de soia apa

Garnitura de orez sot'e cu legume

200g orez basmati 200g legume (eu am folosit legume congelate mazare cu morcov) 2 oua 2 linguri ulei masline piper sare busuioc patrunjel

Tort aperitiv cu somon afumat

Torturile aperitiv sunt spectaculoase, delicioase și arată excepțional pe masă, atunci când aveți musafiri sau la o ocazie specială. Un tort aperitiv în straturi colorate vă propunem și noi astăzi. Nu aveți cum să vă dezamăgiți musafirii cu acest preparat, dimpotrivă, vă vor cere rețeta. Pentru o variantă light a tortului, puteți înlocui maioneza cu iaurt sau cu maioneză light. Dacă nu vreți să serviți preparatul sub formă de tort, puteți să amestecați toate ingredientele, ca la salată. 

File de somon cu sos teriyaki

Sosul teriyaki este un sos extrem de popular în bucătăria asiatică. Se folosește pentru marinarea cărnii, de la pui până la porc, vită și chiar pește. Îl puteți cumpăra gata preparat, din supermarket, sau îl puteți face voi din câteva ingrediente simple și la îndemănă. Astăzi vă arătăm cum să gătiți un file de somon marinat în sos teriyaki. Este foarte simplu de făcut, extrem de gustos și vă duce cu gândul automat la un preparat tipic din bucătăria asiatică. Îl puteți servi cu orez sau simplu și, opțional, puteți decora cu semințe de susan. 

Somon cu sos de smantana/Garnitura de orez cu ciuperci

Somon File -4 portii Smantana -250 ml Ceapa verde -dupa gust Ulei -1 lingura Orez(bob rotund)-240 gr(60gr/persoana) Ceapa -1 bucata Usturoi -2 catei Ciuperci -200 gr Ulei -3 linguri Apa -480 ml

File de somon la gratar si garnitura de legume nature

file de somon 500gr sare piper ulei de masline garnitura cartofi 200gr morcovi 300gr unt 30gr patrunjel verde lamaie

Somon cu sos de smantana

2 rondele de somon (~500 g amandoua) 200 g smantana grasa fermentata (20% grasime) 100 ml smantana pentru frisca 1 ceapa mica Zeama de lamaie Marar/patrunjel proaspat Piper cu lamaie Sare 100 g unt 1 lingurita amidon Orez fiert

Rondele de somon cu glazura si garnitura de orez basmati

2 rondele maricele somon afumat4 linguri ulei masline sucul si coaja de la 1 lamaie 1/2 lingurita ghimbir proaspat ras (optional) 1 lingura miere de albine 1 lingura mustar cu boabe sare de mare rasnita piper praspat macinat Pentru orez basmati: 1 lingura ulei de masline 170 g orez basmati 1 catel mic usturoi tocat cubulete mici 220 ml apa 250 ml supa de pui 1 cubulet de 2*2 cm de unt 2 fire ceapa verde tocata cateva fire de patrunjel proaspat tocat piper proaspat macinat sare

Chiftelute de orez si legume

orez, morcov, mazare verde, patrunjel proaspat, ou (fac.), sare, piper, ulei.

Orez cu legume

Orez - o cana Supa de legume - 3 cani Ceapa - 1 Ardei - 1 Morcov - 1 Castraveti - 2 Apa - jumatate de ceasca Ulei - 3 linguri Patrunjel sare piper - dupa gust

Somon cu legume

-3 bucati de somon deja taiate -ulei de masline -1 ardei sau cate o bucatica de ardei rosu ardei galben si ardei verde -1 morcov mare -1 castravete mai mare -1 tija de sedano -3 rosii -sare -piper

"Musaca" dietetica de mazare si fasole cu somon

2 cepe rosii 500 de legume : mazare fasole boabe fasole verde morcov telina (legume congelate sau la cutie) 1 conserva de 500 gr somon roz salbatic in suc propriu (sau ton) 200 gr crema de branza light 150 gr parmezan light 2 oua 2 rosii O lingura sos soia light o ligura ulei masline oregano busuioc cumin sare piper

Kulibiac de somon - reteta ruseasca

(pentru 10 portii): - aluat foietaj 500 g (o foaie intreaga + circa 100 g din alta foaie) - somon proaspat 350 g - spanac congelat 200 g - ceapa 1 buc. medie - orez cu bob lung 125 g - oua 6 buc. - unt 60 g - smantana (20-25% grasime) 175 g - marar 1 legatura mica - suc de lamaie - fulgi de ardei iute - sare piper

Orez cu mix de legume

legume mix,orez, ulei,sare,usturoi praf, ceapa verde 2 fire, vin,patrunjel

Somon Teriyaki Cu Legume Murate

60 ml tamari 1 lingura de zahar pudra 2 linguri vin 1 lingura sake 4 fileuri de somon fara piele 1 lingurita seminte de susan negru sau alb Legume murate: 1 castravete, taiat in felii subtiri 100ml otet 1 lingurita zahar pudra 1 morcov mic, taiat felii subtiri 1/2 ridiche alba, felii subtiri 2 linguri ghimbir, tocata

Pilaf de orez simplu

1 cana orez 1 ceapa medie 1 manunchi patrunjel verde 2 morcovi 2 linguri ulei de masline 1,5-2 l supa de legume sare dupa gust

Cupola de orez cu legume

300g orez 1 l apa 2 cepe 2 ardei grasi rosii 2 morcovi 200g masline 1 ceapa 1 legatura patrunjel ulei

Orez cu legume la cuptor

200g orez basmati O lingura ulei masline O ceapa taiata marunt O lingurita rozmarin 250g ciuperci taiate in sferturi 2 ardei grasi rosii taiati in cubulete 400g rosii taiate cubulete 525g supa de legume Patrunjel

Orez cu legume crocante

1 vanata3 morcovi1 telina1 gulie1 dovlecelpiper rosusarebusuiocoregano3 rosiiulei de masline120g orez

Somon si legume de primavara in lasagna

300gr somon, 2 linguri suc de lamaie, sare, piper alb, 150gr morcovi, 150gr pastai de mazare verzi, 200gr cepe verzi, 40gr unt, 4 foi de lasagna, 150gr Creme Fraiche, 1 lingurita mustar.

Ghiveci de legume cu orez

1 ceapa 4 morcovi 4 radacini de patrunjel o cana de mazare boabe 1 borcan de legume pregatite gata pentru ghiveci (vinata dovlecel fasole verde rosii gulioara ,conopida) 200 g orez usturoi sare piper praf de chili curry ulei

Somon cu salata

800 ml vin alb sec,200gr somon proaspat fara piele,200gr somon afumat felii,1 lingura ulei de masline,2 linguri coniac,sare,piper alb,150gr Creme Fraiche.Pentru salata:1 legatura mica loboda tanara,200gr castraveti,250gr fenicul,1 lamaie verde,sare,piper,3 linguri ulei.

Orez salbatic cu legume si cascaval Delaco Sofia

• 250 g orez salbatic• 450 g broccoli mix (broccoli, conopida, morcovi)• 300 g amestec de legume chinezesc• 150 g cascaval Delaco Sofia ras mare• 1 praz• 2 lamai mari• 1 lingură ulei de masline•  sare.

Orez asortat cu legume

1 castron mic de mazare2 cepe mariAlbitura1 dovlecel mic1 ardei rosu1 ardei verde1 morcovOrez albOrez rosuOrez negruCurrySos de soia dulceSos de soia sarat1 bucata ghimbir proaspat

Orez brun cu legume

1 pahar mic de orez1 ardei verde1 ceapa mare1 cutie de ciuperci

Orez brun cu legume monti

1 cutie de ciuperci1 ardei1 masura de orezo ceapa medie

Somon grill

Medalion de somon (in functie de numarul de portii) sare, ulei masline lamaie

Sandwich fin cu somon

brinza Ceva fin cuburi Delacosomon afumat2 rondele ceapa rosiepiper rosufrunza busuiocmustar Dijon

Paste cu somon

4 portii 400 g paste tagliatelle 100 g somon afumat 500 g smantana 1 ceapa 1/2 capatana usturoi oregano parmezan

Orez cu miere si legume

1 cana orez, 2 morcovi, 2 lg miere de albine, 1 ardei gras, 1 ceapa, 30 ml ulei de masline, sare, piper, vegeta

Somon la gratar cu legume la abur (grilled salmon with steamed vegetables)

4 fileuri de somon 4 cartofi (albi) medii 4 morcovi mici 8 ciuperci medii doua cepe mari un buchet mediu de broccoli o conopida medie doua radacini medii de pastarnac o legatura sparanghel verde 100g branza irish cheddar sau cascaval ulei de masline praf de usturoi sare si piper.

Ciorba de legume cu bors si orez

2 morcovi, jumatate de telina, 2 gogosari, 2 cartofi, 100 gr orez cu bob lung, 1 plic bors, 200 ml smantana, ulei, 1 ceapa, 2 galbenusuri, patrunjel

Orez cu legume la steamer

250 g legume mexicane congelate, 1/2 cana orez, 1/2 cana apa, 1 lingura ulei, o lingurita sare, 1/2 lingurita ierburi de Provence (optional), piper dupa gust.

Ardei umpluti cu legume si fructe in orez

125 g orez2 rosii tocate marunt1 mar mare taiat in cuburi (curatat)50 g stafide50 g fisticcoriandru3 ardei grasi taiati in jumatati pe lung6 cepe verzi taiate rondele

Plăcintă cu somon și pesto

O plăcintă sărată, făcută în casă și aburindă este alegerea perfectă pentru o cină ușoară în familie sau pentru atunci când aveți musafiri. Puteți face plăcintă sau tartă din orice, de la brânză, până la carne, pește, legume sau carne tocată. Aveți nevoie doar de un aluat foietaj cumpărat, care să vă scutească de mare parte din bătaia de cap și ingredientele cu care să o umpleți. Astăzi vă propunem o plăcintă simplă și delicioasă cu somon și pesto. Este o alternativă excelentă dacă v-ați săturat de somonul clasic, la cuptor. Tot ce aveți de făcut este să îl ungeți cu sos pesto și să îl îmbrăcați în aluat foietaj. 

Rulouri de somon cu legume

cus-cus 50 gmasline 50 gcrema branza 1 linguradovlecel 1 bucatafile somon 100 gardei rosu 1 bucataardei galben 1 bucatamorcovi 1 bucatasare 1 linguritaulei de masline 1 lingura

Mancare de legume la cuptor cu orez

150 gr pastai verzi congelate 150 gr pastai galbene congeltate 2 cepe 300 gr rosii in suc propriu 1 morcov 1 punga legume congelate(continea conopida varza de bruxelles bucatele de ardei mazare) sare piper 3 linguri ulei 4-5 linguri orez 1 lingurita marar uscat

Saculeti din somon umpluti cu branza

6 felii somon afumat 200 g branza vaci slaba 3 fire ceapa verde marar verde o lamaie sare piper

Pilaf de orez cu legume

Pentru 4 portii: -2 cani de orez. -1 ceapa potrivita. -2 morcovi. -1rosie potrivita. -1/2 ardei gras rosu sau gogosar. -1/4 radacina de telina. -50 ml ulei. -1/2 pahar vin alb sec sau demisec. -1cubulet knorr de legume sau pui. -sare si patrunjel verde.

Orez cu legume si pui

300g orez prefiert 1 morcov mai mare 2 ardei grasi 1 dovlecel verde 1 ceapa 3 linguri ulei de masline piper sos de soia pui 300-400g(eu am avut niste pipote)