Supa ungureasca

Supa ungureasca retete: cum gatesti supa ungureasca si cele mai gustoase retete de supa de chimen ungureasca, supa de mere ungureasca, cuib de viespi reteta ungureasca, supa crema, supa rapida, supa pui, supa de galuste, supa de burta, supa fara carne.

Supă ungurească de ciuperci

Bucătăria ungurească este extrem de ofertantă, mai ales atunci când vine vorba despre ciorbe sau tocănițe. Și românii au împrumutat de la vecinii unguri câteva rețete delicioase, care merită să fie cunoscute și încercate de cât mai multă lume. Dacă vă plac ciupercile și mai ales supele pe bază de ciuperci, trebuie să încercați această supă ungurească! Puțin picantă, cremoasă, acrișoară și delicioasă, supa ungurească de ciuperci este genul acela de mâncare de care te îndrăgostești de la prima degustare.  AICI v-am arătat cum să faceți supă cremă de ciuperci, astăzi venim cu o rețetă nouă de supă pe bază de ciuperci, ideală pentru un prânz delicios și sățios.

Supă cremă de gulii ungurească

Supă cremă de gulii este un preparat gustos și ușor, un mod încăntător de a începe o masă cu mai multe feluri de mâncare. Vezi ingredientele și cum se prepară.

Supa Ungureasca De Mere

Incearca acest fel de mancare inedit pentru care nu ai nevoie decat de 35 de minute.

Supă ungurească de chimen

Supa de chimen este una dintre supele populare în Ungaria. Este delicioasă, sănătoasă, simplă și rapidă.

Gulaș de vită - rețeta originală ungurească

Descoperă cum să faci un gulaș de vită delicios și autentic, direct din bucătăria ta. Urmează rețeta pas cu pas și bucură-te de un fel de mâncare ce încântă simțurile.

Mancarica ungureasca de cartofi cu vitel

900g carne vitel, 900g cartofi, o ceapa mare,un ardei gras verde si unul rosu, sare, boia, piper, 2 rosii, marar, 3 linguri ulei.

Supă cremă de zucchini

Atunci când nu ai timp sau chef să gătești, o supă cremă te scoate întotdeauna din încurcătură. Se face ușor, repede, nu ai nevoie de multe ingrediente sau foarte multă îndemânare. Nici nu trebuie să tocați cu grijă legumele, pentru că oricum veți pasa supa.  În plus, într-o jumătate de oră aveți o masă delicioasă, sănătoasă și rapidă. Supa cremă de zucchini este plină de vitamine, nu are multe calorii și poate fi o masă delicioasă și pentru copiii mici. 

Prajitura ungureasca cu mere

500 g faina alba 2 oua 250 g marga Rama 20 g drojdie 5 linguri zahar praf 2 kg mere 150 ml smantana 1 plic zahat vanilat 1 plic praf de copt 2-3 linguri zahar tos 1 lingura scortisoara pudra 2-3 linguri pesmet

Paprikas de pui si cartofi intregi

4 pulpe de pui sau un pui intreg 1 lingura paprika ungureasca 2 linguri pasta de tomate 1 ceapa 2 catei de usturoi 6 cartofi mijlocii sare,piper 2 linguri ulei

Supa frantuzeasca de ceapa

3 cepe mijlocii1 l supa de carne2 galbenusurifainauntnucsoarapipersare

Supa greceasca

1 l supa de pui/legume,100 gr. orez,2 buc. oua,zeama de la o lamiie,o lingurita patrunjel tocat

Ciorbă de pește cu paprika. Rețeta ungurească

Ciorbă de pește cu paprika, o ciorbă de pește delicioasă și aromată, preparată după rețeta tradițională ungurească. Rețetă tradițională explicată pas cu pas pentru un gust autentic.

Supă cremă de dovlecei cu parmezan

Dintre toate ciorbele și supele, cele de legume, cremă, sunt cel mai ușor de făcut și cele mai versatile. Le puteți face din orice legume vă plac, pornind de la aceeași rețetă de bază.  Astăzi vă propunem o supă cremă de dovlecei, rapidă, delicioasă și ușoară, perfectă pentru vară. Se face ușor și este nemaipomenită pentru un prânz în familie. Este și pe placul copiilor și este un preparat la îndemână, pentru că dovleceii se găsesc peste tot în această perioadă. 

Supă cremă de năut

Supele cremă sunt cele mai rapide și ușoare variante din categoria ciorbelor. Se fac ușor, nu vă trebuie cine știe ce calități sau pregătire culinară, nici nu trebuie să tocați legumele foarte fin, pentru că oricum vor fi pasate ulterior. Rețeta pe care v-o propunem astăzi este o supă cremă delicioasă, sățioasă și rapidă, de năut. Dacă alegeți năutul la conservă, supa va fi gata în mai puțin de o oră. 

Prajitura ungureasca Rakoczi

Ptr aluat:120 g faina, 70 g margarina, 40 g zahar 1 galbenus, o lingurita coaja de lamaie, o lingura lapte caldutPtr crema:350 g branza vaci, 3 galbenusuri, 6 linguri de zahar, coaja de lamaie, stafide, 1 pachet/230g Philadelaphia-cream cheeseGlazura:4 albusuri, 120 g zahar, zeama de lamaie.

Supa rece de rosii si portocale

500ml supa de pui1 legatura verdeturi pentru supa2 foi de dafin1 lingura piper negru boabe750g rosii sareputin praf de ghimbirpiper cayenne3portocale mici frunze de menta pentru ornat.

Supa De Iaurt Cu Orez

4 cesti de supa de pui sau apa(merge si cu concentrat de supa praf) 2 linguri de orez un pahar de iaurt 2 galbenusuri de ou o lingura de unt o lingurita de menta uscata

Supa de rosii si busuioc

1 ceapa, 1 morcov,1 catel usturoi,1 lingura ulei,1 conserva rosii,200 ml supa legume,2 linguri smantana,1 mana busuioc

Supa in dovleac

1 kg dovleac 60 gr unt 1 ceapa taiata cubulete 1 litru de supa de pui sau apa cu cub concentrat smantana dulce (optinal)

Supă cremă de cartofi dulci

Supele cremă sunt printre cele mai ușoare și la îndemână supe și ciorbe pe care le puteți prepara. Puteți combina orice fel de legume cu condimentele preferate și, în mai puțin de o oră, aveți un fel de mâncare delicios și sănătos. Rețeta pe care v-o propunem astăzi este o supă cremă de cartofi dulci, pe care o puteți prepara și în varianta de post. Trebuie doar să renunțați la smântâna lichidă din rețetă. 

Supă cremă picantă cu creveți

Supele cremă sunt o alegere rapidă, delicioasă și sănătoasă pentru o masă preparată în casă. Dacă v-ați plictisit de supra cremă de legume, clasică, îi puteți da oricând un twist cu un gust picant și câțiva creveți.  Supa pe care v-o propunem astăzi pornește de la rețeta banală de supă cremă de legume, dar este transformată într-o masă care s-ar putea regăsi lejer în meniurile restaurantelor cu pretenții. Unde mai pui că arată și miroase delicios, iar combinația de texturi este delicioasă. 

Supă cremă de sfeclă cu ghimbir

Supa cremă de sfeclă este una dintre cele mai de efect din punct de vedere al aspectului. Nu ai cum să treci cu vederea culoarea puternică, iar dacă o servești cu puțin iaurt deasupra, efectul este și mai intens. Supa cremă de sfeclă roșie cu ghimbir este foarte gustoasă și sănătoasă și se face foarte ușor. Este foarte potrivită pentru un prânz rapid și gustos. 

Supa-crema De Vinete

3 rosii medii1 vanata1 ceapa mica6 catei de usturoiuleicimbrucuminsare, pipersupa de legume sau de pui1 cartof (optional)

Supa de melci

2 doze melci (200gr),30gr cepe mici,jumatate legatura patrunjel,jumatate legatura marar,30gr unt,1 catel usturoi,1 lingurita faina,400ml supa de vita,sare,piper,1 galbenus,1/8L frisca lichida.

Supa-crema de ciuperci irlandeza

100 gr unt1 ceapa4-5 cartofi albiaprox 800 gr ciuperci champignon1 cana de supa de puisarepatrunjel proaspat

Supa crema de sparanghel

700g sparanghel verde1 ceapa mare tocata3 linguri unt600ml supa de pui100g smantanazeama de lamaie dupa gustsare si piper

Supă cremă de linte în stil marocan

Supele cremă sunt cele mai ușoare și mai rapide. Dacă nu ați preparat ciorbe și supe până acum, o supă cremă este un punct de pornire excelent, pentru că nu necesită cine știe ce experiență în bucătărie, nici prea mult timp de preparare.  Astăzi vă propunem o supă cremă de linte după o rețetă marocană. Există multe feluri de a face supă de linte, majoritatea inspirate din bucătăriile orientale. Diferă puțin modul de preparare și condimentele, dar rețeta de bază este aproximativ aceeași. 

Supă cremă de cașcaval

Supa cremă de cașcaval este un preparat care poate părea sofisticat și pretențios, dar nu este deloc așa. Se face ușor, ca orice altă supă cremă. Secretul este să alegeți un cașcaval de calitate, ideal cheddar, și să serviți supa imediat ce ați pregătit-o. În caz contrar, își va schimba consistența și nu va mai putea fi reîncălzită. 

Supa de frecatei

Pentru supa:1 rasol de vaca3-4 cartofi2 cepe2 morcovi2 pastarnaci1 tzelinapatrunjel verdesare, pipersmantanaPentru frecatei:150 gr faina3 ouasare

Supa cu perisoare din ficat

1 litru de supa sau apa cu cub concentrat 100-150 gr de ficat de pui 1 oua 1 felie de paine sare piper pesmet patrunjel

Cuib de viespi - rețeta ungurească cu nucă și scorțisoară

Încearcă rețeta tradițională ungurească de cuib de viespi! O combinație perfectă de nucă și scorțișoară într-un desert delicios și aromat, ideal pentru orice ocazie.

Supă cremă de sparanghel, simplă și rapidă

400ml supa de pui 1/4 cana apa 1 cartof curatat si taiat cubulete 1 ceapa, taiata marunt 1 catel de usturoi, maruntit 1/2 lingurita cimbru 1/2 lingurita menta uscata 1/8 lingurita sare 350g sparanghel 45g prosciutto, taiat piper

Supă cremă de roșii cu ardei copți

Supele cremă sunt pline de vitamine și nutrienți, sunt ușor de făcut și reprezintă o alegere excelentă pentru un prânz delicios, sănătos și ușor de preparat. Pot fi introduse foarte ușor în alimentația copiilor și sunt o alegere delicioasă, mai ales dacă cei mici nu prea sunt fani ciorbe.  Astăzi vă propunem o rețetă simplă și delicioasă de supă cremă de roșii și ardei copți. Puteți folosi roșii la borcan, dacă nu este sezonul lor și nu aveți la îndemână roșii proaspete de grădină. De asemenea, puteți folosi ardei copți congelați.

Supa de morcov si dovlecel

un kg morcov 1/2 dovleac 2 cartofi un catel de usturoi o ceapa un litru supa de legume o lingura ulei nucsoara marar sare piper

Supa picanta cu taitei si creveti

Cantitati pentru 2 l supa: o punga de legume congelate pentru ciorba de vacuta (se gasesc la casa taraneasca) 3-4 linguri de suc de rosii 400 gr. de creveti decorticati 3 cubulete baza supa de pui (eu am folosit maggi supa de gaina) taitei (eu am folosit 3 pachetele de taitei de la rollton fara sa adaug si condimentele si uleiul pentru supa din pachetele) ulei de masline sare piper boia iute

Supa crema de usturoi cu smantana

1 litru supa de pui sau apa 50 g unt 2 linguri faina 10 catei de usturoi 5 cartofi potriviti 100 ml smantana dulce crutoane cascaval patrunjel piper sare

Gulaș de porc - rețeta tradițională ungurească

O reteta picanta, potrivita pentru seri reci in care iti doresti sa lenevesti pe canapea.

Supa crema de morcov

morcovi 0,800 kgceapa 0,200 kgunt 0,075 kglapte 0,200 l2 galbenusuripaine alba 0,150 kgfaina 0,050 kgsupa de oase 1,500 lsare 0,020 kg

Supă rece de castravete (gazpacho)

Vara, supele reci, gazpacho, sunt ideale pentru un prânz rapid și răcoritor. Se fac repede, în 5 minute supa este gata, nu necesită preparare termică și pot fi făcute din orice combinație de legume și arome. Supa pe care v-o propunem astăzi este extrem de ușoară, răcoritoare și gustoasă. În plus, are puține calorii și vă puteți bucura de câteva porții fără să vă simțiți vinovați. 

Supa-crema de topinambur

500 g topinambur 1 fir praz 2 cartofi medii 1litru supa de legume 100 ml vin alb sec ulei de masline sare piper 2 crengute rozmarin 2 crengute cimbru proaspat

Supa A-Z

1 ceapa 2 catei de usturoi 1 morcov legume (mazare, porumb, fasole verde, telina) 2 linguri ulei 1 lingura condimente italiene 1 cutie mare de rosii 6 cani de supa de vita sau cub cu concentrat pasta cu alfabet patrunjel

Supa din ceapa

Pentru 5 portii:supa de oase - 2 l sau 2 l apa si 4 cuburi MAGGI de vitaceapa - 500 gpaine alba - 150 gcascaval - 150 gulei - 100 mlsare si piper dupa gust

Supă cremă de legume coapte

V-ați gândit vreodată să faceți supă-cremă din legume coapte? Gustul este mai intens, iar aroma nu se compară cu cea a supei făcute din legume fierte.  Supa-cremă de legume coapte se face foarte simplu, nu are nevoie de foarte multă atenție și este extrem de gustoasă, nefiind nevoie să mai adăugați smântână. Se poate improviza foarte ușor, în funcție de ce legume aveți prin frigider și nu este neapărat nevoie să respectați o anumită rețetă. Pentru un gust bogat, ar trebui să predomine rădăcinoasele, în rest puteți adăuga ce vă place și ce aveți în momentul respectiv la îndemână.

Papricaș de pui după rețeta ungurească

Papricașul de pui este una dintre cele mai iubite mâncăruri din bucătăria maghiară. Sosul aromat și cremos și carnea fragedă de pui, alături de garnitura preferată, fac ca masa de prânz sau de cină să fie cu adevărat reconfortantă.

Supa lui Unchiul Bill

8 cani de apa 1 ciolan afumat sau oase afumate 2 cani de mazare verde uscata 2 cepe,taiate marunt 2 morcovi mari,taiati cubulete 2 tulpine de telina,taiate cubulete 1 foaie de dafin 2 cuburi de supa de vita sare,piper putin cimbru

Supa de castane

1 ceapa mica, 2 linguri ulei de masline, 2 mere acrisoare, zeama de lamie(optional), 300 g castane congelate, 2 dl Vin de mere,4 dl supa de legume, cuisoare macinate.

Supă cremă de conopidă cu cheddar maturat

Supele de legume sunt fade uneori și au nevoie de ceva consistent pentru a le da gust. Este și cazul acestei supe cremă de conopidă, pe care o puteți servi cu brânză cheddar sau orice fel de brânză maturată. Combinația de arome și de texturi este nemaipomenită și o puteți aplica și pentru alte rețete de supă cremă, din alte legume. Supa cremă de conopidă se face foarte ușor, nu necesită cine știe ce pregătire sau experiență în bucătărie. Pentru un gust mai bogat, puteți înlocui supa (stock-ul) de legume cu supă de pui și jumătate din lapte cu smântână lichidă. 

Supa de sparanghel cu creveti si grisine

380 ml supa de pasare,fulgi de migdale,500 g sparanghel verde125 ml smantana, sare si piper1 lingurita sos Worcester, tabasco2 linguri de unt, 60 g carne de crab

Placinta ungureasca

Avem nevoie de foi de placinta{dintr-un pachet de foi de placinta am facut doua placintevreo sase foi le-am folosit la aceasta placinta si restul le-am intrbuintat la o placinta cu carne} 25o gr.taitei(am folosit spaghete),1 lingura margarina,un pic de sare,4-5 oua,7 linguri zahar,200 gr.smantana,1 plic de vanilie,5oo gr.branza de vaci,100 gr.stafide ,1 lingura de amidon,2 linguri de pesmet sau gris,coaja de lamaie si ulei pentru uns foile